Dormer Pramet publicerar nya kataloger och broschyrer för vändskärsprodukter

Dormer Pramet har nu publicerat två broschyrer för att stötta lanseringen av sitt nyligen lanserade vändskärsprogram under varumärket Pramet.

En 28‐sidig ”Highlights” broschyr som ger en överblick över några av de huvudsakliga sortiment som erbjuds, vilket innefattar ett omfattande sortiment vändskärsprodukter för svarvning, fräsning och borrning.

Verktyg som visas innefattar en universell 90° fräs från grov‐ till finfräsning för bearbetning i ett brett användningsområde och fräsar med positiv skärgeometri för grovfräsning.
I broschyren ingår också Pramets ändplanfräs Penta HD, högmatningsfräsar med ZD skär, hörn‐ och ändplansfräsar för bearbetning av titan och super legeringar samt vändskärsverktyg för borrning.

Dessutom hittar kunden företagets produkter för tung bearbetning, bearbetning av svetssömmar och verktyg för järnvägsindustrin.
Förutom denna broschyr finns en separat 42‐sidig broschyr med de senaste produktnyheterna från Pramet, som kom i april 2015. Denna broschyr finns både på svenska och engelska.

 

Broschyren visar bland annat ett nytt sortiment tangentialfräsar och insatser för tung grovfräsning i huvudsak avsedda för kraftindustri och sjöfart.

Tillägg till Pramets ADMX16 skär, och nya skär med positiv NF geometri för svarvning av rostfria stål, är också inkluderade i broschyren.

En detaljerad teknisk del finns längst bak i broschyren där man bland annat kan hitta en översikt över de nya produkterna, t.ex. verktygsgeometrier och skärsorter för ett brett användningsområde.

Om du önskar ett tryckt exemplar av någon av dessa nya broschyrer, kontakta Ditt Dormer Pramet säljkontor med ett mail till info.se@dormerpramet.com eller ring +46 3516 5296.

Båda publikationerna kan laddas ner från Dormer Pramets webbsida (www.dormerpramet.com/se).

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg, vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Dormer Tools som bildades i Storbritannien 1913, är specialister på produktion av roterande skärande verktyg i hårdmetall och snabbstål. Det huvudsakliga produktprogrammet består av verktyg för borrning, fräsning, gängning och brotschning för verkstadssektorn. Pramet började ursprungligen tillverka och sälja vändskärsverktyg i Sumperk i f.d. Tjeckoslovakien 1951. Bolagets produktprogram täcker ett brett applikationsområde däribland vändskärsverktyg för svarvning, fräsning och borrning.

Dormer Pramet tillhandahåller en omfattande försäljnings‐ och teknisk support som innefattar mer än 30 försäljningskontor och täcker fler än 100 marknader över hela världen. Dessa stöds av ultramoderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnätverk med fem strategiskt placerade lager.

Av:
Dormer Pramet
Linjegatan 11
302 50 Halmstad
Tel: +46 35 16 52 00

Helene Bengtsson Marketing, Dormer Pramet helene.bengtsson@dormerpramet.com

Tel: +46 35 16 52 09

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here