Företagskatalogen

Nedan visas olika kategorier ni kan välja mellan.

Edge Technology AB

– erbjuder produkter med vars hjälp verkstadsindustrin kan frigöra låsta resurser och man erbjuder dessutom tjänster i form av installation, utbildning och konsultation med samma syfte.

Fructus Data AB

– GibbsCAM, ett av världens mest lättanvända och intuitiva CAM-system. GibbsCAM är moduluppbyggt med moduler för allt från 2-axlig svarvning till fleraxliga multifunktionsmaskiner inklusive full simulering, inte bara av berbetningen, utan simulering av hela maskinen. Med GibbsCAM är du inte låst – när företagets behov ändras så kan man växa med GibbsCAM. Fructus erbjuder kompletta lösningar: Programvara, Postprocessorer, Utbildning, Uppstart, Programmeringshjälp, Support och förslag på problemlösning

Holotech CAD/CAM AB

– Holotech är leverantör av sin välkända CAM programvara ESPRIT från DP Technology. Vi kompletterar vårt sortiment med WinTool, ett verktygsadministrationssystem från Datos

Protech AB

– PROTECH är ett företag med närhet till verkligheten och den tillverkande industrin med kontor både i Stockholm och i Anderstorp. Vi har lång erfarenhet av implementering och finns till hands för utbildning och support på alla våra produkter för att du som kund ska känna dig trygg med din produkt Våra CAD/CAM-produkter från Delcam och Missler erbjuder kompletta, kraftfulla och användarvänliga lösningar inom 3D CAD, CAM, verktygskonstruktion och kvalitetskontroll. Vi har även flera nischade produkter i vårt sortiment, till exempel inom reliefdesign och gravyr såväl som tillverkning av elektroder eller plåtdetaljer. Våra Rapid Prototyping maskiner kommer från Stratasys och sträcker sig från den snabba 3D-skrivaren Dimension som kan placeras i kontorsmiljö till värstingen FDM Titan som bygger hållbara ABS-prototyper med rörliga delar som kan funktionstestas med avseende på utseende, passform och funktion. Vi levererar även utrustning för 3D-digitalisering, Reverse Engineering och scanning/ kvalitetskontroll från Immersion och Delcam.

Stanstek AB

– säljer och marknadsför CAD/CAM-program för plåtbearbetning.

Abus Kransystem AB

– ABUS produktprogram innehåller traverser, svängkranar, lin- och kättingtelfrar för lyftkapaciteter från 80 kg upp till 120 ton. ABUS Kransystem AB marknadsför kransystem i Sverige för det tyska moderbolaget ABUS Kransysteme GmbH. ABUS är en av de marknadsledande tillverkarna och finns representerat i över 50 länder. I Sverige finns ABUS representerat från Kristianstad i söder upp till Kiruna i norr. Våra säljkontor finns på följande orter: LB TeknikLyft AB Kristianstad 044-12 62 30 Ing. f:a Jan Johansson AB Kungsbacka 0300-56 65 70 LyftTech AB Norrköping 011-10 01 92 KAMAB Lyftsystem AB Åkersberga 08-540 691 80 CARLHAG AB Karlstad 054-55 57 70 Gävle 026-25 22 90 Timrå 060-52 54 20

Dankab Verktygsmaskiner AB

– Dankab grundades 1984 och finns på Lidingö norr om Stockholm. Vi säljer kvalitetsprodukter från välrenommerade leverantörer. Vårt maskinprogram är i huvudsak inriktat mot mekanisk bearbetning av volymprodukter i storindustrin. Med våra maskinkomponenter vänder vi oss främst till maskinkonstruktörer och systemhus. Vårt program för produktmärkning sträcker sig från enkla standardutrustningar till helautomatiska anläggningar. Våra kunniga medarbetare hjälper gärna till med att välja rätt utrustning för er speciella applikation.

Maskincentrum i Örnsköldsvik AB

– Maskincentrum strävar efter att erbjuda verkstadsindustrin marknadens mest prisvärda service och underhåll för metallbearbetning samt kompressorer. Vi tar uppdrag över hela Skandinavien. Vi är återförsäljare för kompressorer från Chicago Pneumatics. Tjänster vi utför är akut service, planerad service, säkerhetsanalyser, maskinflyttningar, installationer renoveringar, operatörsunderhåll, precisionsmätning, konslipning och validering av svetsar. Maskincentrum har tekniker med lång erfarenhet och hög kompetens. Till vår hjälp har vi de bästa metoderna och instrumenten för att ge dina maskiner längre livslängd. Teknikerna utbildas kontinuerligt för att kunna erbjuda den allra bästa servicen. Maskincentrum är ett Norrlandsföretag med uppdrag över hela Skandinavien. Vi expanderar nu i södra Sverige.

Micromatic International AB

– tillverkar och säljer lufthydrauliska program väl anpassade för skiftande behov inom dagens industri. Enheterna är speciellt lämpade, där stor tryckkraft och relativt korta slag önskas. Man tillverkar och säljer även den helhydrauliska ” Eurolyften”. Siemens AB, produktområdet drivteknik omfattar bl.a. motorer, drivprodukter samt pumpar och kompressorer. Siemens erbjuder allt ifrån enstaka produkter till hela system samt utbildning.

Storebro Industrier AB

– I Storebro har vi jobbat med Maskinrenovering, Service och Reservdelar för verktygsmaskiner i 100 år i år. Därför har vi kunskaperna och resurserna att ge Dina maskiner ett långt och produktivt liv.

Västsvenska Maskin AB

– Leverantör av: Maskinelement, skruvstycken och fixtursystem samt normdetaljer för svets och bearbetningsfixturer och specialmaskiner. C:a 20 000 detaljer finns i 2-3 CAD som cd, kan dessutom laddas hem över Internet. Produktionssågar/automatanläggningar för all tänkbar sågning i stål finns i vårt program. Välordnad serviceorganisation finns.

AB Sigfrid Stenberg

– är en av Sveriges ledande leverantör av maskiner, verktyg och produktionssystem till verkstadsindustrin. Företagets service är omfattande, eftersom leveranserna är totala åtaganden från projektering, installation och utbildning till förebyggande underhåll. Vid huvudkontoret i Nässjö finns ett centrum för teknik och utbildning, liksom Skandinaviens största permanenta maskinutställning.

Abus Kransystem AB

– ABUS produktprogram innehåller traverser, svängkranar, lin- och kättingtelfrar för lyftkapaciteter från 80 kg upp till 120 ton. ABUS Kransystem AB marknadsför kransystem i Sverige för det tyska moderbolaget ABUS Kransysteme GmbH. ABUS är en av de marknadsledande tillverkarna och finns representerat i över 50 länder. I Sverige finns ABUS representerat från Kristianstad i söder upp till Kiruna i norr. Våra säljkontor finns på följande orter: LB TeknikLyft AB Kristianstad 044-12 62 30 Ing. f:a Jan Johansson AB Kungsbacka 0300-56 65 70 LyftTech AB Norrköping 011-10 01 92 KAMAB Lyftsystem AB Åkersberga 08-540 691 80 CARLHAG AB Karlstad 054-55 57 70 Gävle 026-25 22 90 Timrå 060-52 54 20

Saluco AB
(tidigare Alingsås Plåtmaskiner AB)

Vi erbjuder ett stort sortiment av nya och begagnade plåtmaskiner och produkter för dig inom plåt- och ventilationsbranschen. Här finns rätt produkt för era behov!

Vår affärsidé är att vara en helhetsleverantör av högkvalitativa verktyg, maskiner & service till plåt- och ventilationsföretag runt om i Sverige. Vi strävar alltid efter långsiktiga affärsrelationer där vi är den självklara samarbetspartnern oavsett kundens inriktning inom plåtbranschen!

Vi ger trygga affärer, vi levererar service på högsta nivå och vi arbetar tätt tillsammans med våra leverantörer runt om i Europa för att utveckla produkter till våra högt ställda krav, allt detta baserat på mångårig kunskap​ och brinnande intresse för att leverera på topp och göra våra kunder nöjda!

Mekana Maskin Maskin AB

– arbetar rikstäckande med försäljning av verktygsmaskiner, tillbehör och service. Vi har ett 10-tal maskinagenturer för såväl skärande bearbetning som plåtbearbetning, samt hantering/lagring av råmaterial såsom stänger och plåt mm. Huvudkontor och utställning finns i Örebro. Våra distriktssäljare är stationerade i Göteborg, Köping, Linköping och Kumla. Vi har en egen serviceorganisation med 1 serviceledare och 4 tekniker för akut service, installationer, utbildning och förebyggande underhåll.

Amada Scandinavia AB

– är leverantör av plåtbearbetande produktionsutrustning från en av världens största tillverkare, japanska Amada. Företaget bildades 1991 i Sverige och är beläget i Alingsås. Service på samtliga maskiner finns lättillgängligt från vår egen servicepersonal strategiskt placerad i hela Sverige. Servicepersonalen stöds av ett av Sveriges största lager på reservdelar och tillbehör vilket också kommer er till nytta som kund. Vi erbjuder ett komplett program av CNC-styrda revolverstansmaskiner, laserskärmaskiner, kantpressar och gradsaxar.

AP&T AB

– erbjuder kompletta produktionssystem, automation, pressar, verktyg samt eftermarknadstjänster för dig som producerar formade metalldetaljer. Vi uppnår kundtillfredsställelse och kundtrygghet genom hög tillgänglighet och helhetslösningar där vi står för totalansvaret – ett koncept vi kallar One Responsible Partner®. Vi fokuserar på produktionssystem som ger de färdiga detaljerna de egenskaper som kunderna efterfrågar, till exempel reducerad vikt, hög säkerhet och energieffektivitet.

ATP Verktyg & Maskin AB

– leverantör av stansverktyg till Peddinghaus, Mubea, Geka, Kingsland och Knuth, samt generalagent för Sunrise profiljärnsaxar och stansmaskiner. För mer information ring/faxa till 018-366426

Bonthron & Ewing AB

– är ett väletablerat företag i Vallentuna norr om Stockholm som arbetar med svensk verkstadsindustri som kund sedan 1917. Idag säljer företaget i huvudsak olika former av manuella & hydrauliska spännverktyg, automatiska stångmagasin för CNC-svarvar, magnetapplikationer, samt mät- och handverktyg.

Bromi Gruppen AB

– Bromi Maskin AB (tidigare Mekana AB)kan med stolthet preentera ett av marknadens mest attraktiva produktsortiment. Med Brother och Miyano kan vi erbjuda våra kunder världsledande produkter med sällsynt hög produktivitet. Som kund till något av dessa företags produkter kan man vara säker på att man gör sin bästa maskininvestering över tid. Med YMC erbjuder Bromi Maskin AB produkter till en lägre investeringskostnad med mycket hög kvalitet och med en beprövad tekniknivå. YMC är marknadsledande på sin hemmamarknad Taiwan.

Carlstad Machinetools AB

Carlstad Machinetools AB köper och säljer nya och begagnade verktygsmaskiner.
– En maskin är mer än bara en maskin. För Carlstad Machinetools är det viktigt att ni som kund får en bra helhetslösning.
Bolaget levererar kompletta lösningar för CNC maskiner med transport, installation, utbildning, garanti och service. De har mer än 40 års erfarenhet inom branchen och referenser finns hos kunder som: Sandvik, Rolls Royce, SSAB, Uddeholm, MVG, Metso Paper.

Dankab Verktygsmaskiner AB

– Dankab grundades 1984 och finns på Lidingö norr om Stockholm. Vi säljer kvalitetsprodukter från välrenommerade leverantörer. Vårt maskinprogram är i huvudsak inriktat mot mekanisk bearbetning av volymprodukter i storindustrin. Med våra maskinkomponenter vänder vi oss främst till maskinkonstruktörer och systemhus. Vårt program för produktmärkning sträcker sig från enkla standardutrustningar till helautomatiska anläggningar. Våra kunniga medarbetare hjälper gärna till med att välja rätt utrustning för er speciella applikation.

Din Maskin i Värnamo AB

– är ett privatägt företag med inriktning på försäljning av produktionsutrustning för plåtbearbetning och tillhörande service.

Duroc Machine tool AB

– Företagets affärsidé är att hjälpa verkstadsföretag med allt de behöver för att bli konkurrenskraftiga: maskiner, verktyg och tillbehör, produktionsoptimering och finansiering, service, support och utbildning. Det är ett brett grepp om uppdraget, men vi har valt det medvetet eftersom det är det bästa sättet att åstadkomma stabilitet, trygghet och lönsamhet hos våra verkstadskunder. Swedish Tool är exklusiv representant i Skandinavien och Baltikum för en enda maskintillverkare: sydkoreanska Doosan, som har haft en kontinuerlig årlig tillväxt på 22 procent under de senaste sex åren och som siktar på att bli nummer ett i världen. Swedish Tool ingår i Swedish Tool Holding, som är en av Skandinaviens och Baltikums största leverantörer av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin. Vår storlek har inget egenvärde, men ett avgörande nyttovärde. Den är en förutsättning för att vi ska kunna tillhandahålla de produktionstekniska lösningar som gör våra kunder lönsamma på en allt tuffare internationell marknad.

Edströms Maskin AB

– levererar kända fabrikat av verktyg, plåt & verktygsmaskiner till Svensk verkstadsindustri. Företaget har 45 anställda med lager och utställning i egna lokaler vi E 4 i Jönköping. Serviceavdelningen består av 11 medarbetare. Edströms satsar på Internet och har en väl uppbyggd och omfattande webbshop.

Euromaskin AB

– Vår affärsidé är att representera verktygsmaskintillverkare som utvecklar och tillverkar kvalitetsmaskiner. Vi ska tillsammans med våra leverantörer skapa förutsättningar för konkurrenskraftig produktion. EuroMaskin grundades 1984 och har levererat ett stort antal kvalitetsmaskiner till Norden.Vi har lång erfarenhet av maskiner med hög automationsgrad och hög tillgänglighet. Vi är Er partner om Ni söker kvalitet och produktivitet

INDEX-TRAUB Nordic AB

– är ett helägt dotterbolag till Index-Traub koncernen i Tyskland. Företaget ör en av de ledande svenska leverantörer av CNC-styrda verktygsmaskiner. Man erbjuder kundanpassade totallösningar, komplett installation, igångkörning och utbildning.

Intercut Sverige AB

– Vi är en kompetent leverantör som representerar flera kända varumärken och deras produkter inom plåtbearbetning för den svenska verkstadsindustrin. Vår tanke är att erbjuda dig en helhetskoncept – från logistik och lagring till avancerade plåtbearbetningsmaskiner, allt från skärning till avgradning och slipning. Vi är specialister inom följande områden: Plåtbearbetning, efteebearbetning och vidareförädling, lagersystem och logistik samt service och reservdelar. Vårt engagemang står för professionell service. Inom Intercut lägger vi stor vikt vid service, kvalitet och snabbhet. Vårt kompetenta serviceteam strävar efter att erbjuda marknadens bästa service. Vår serviceavdelning har flerårig erfarenhet och är specialutbildade och finns för dig över hela landet. De ser till att din maskinpark får årlig underhåll, är snabbt på plats vid eventuell driftstopp och utbildar din personal för mjukvaran.

Johan Nordström Verktygsmaskiner AB

– verksamt sedan 1955 är generalagent för världsledande tillverkare av tekniskt högkvalitativa produkter inom verktygsmaskinbranschen, företrädelsevis från Tyskland och Schweiz. Företaget representerar främst tillverkare inom området spånavskiljande verktygsmaskiner såsom svarvar, fräsmaskiner, slipmaskiner och fleroperationsmaskiner. Företaget är uppdelat på huvudkontor med utställningslokaler och lager beläget i Sollentuna samt försäljningskontor i Falkenberg och Gislaved.

Kenson Component AB/Kenson Sales KB

– bildades 1990 respektive redan 1984 företagets huvudkontor finns i Alingsås, 50 km NÖ om Göteborg. Kontor finns även belägna i Helsingborg samt i Helsingör, Danmark Man företräder i huvudsak ett antal företag/agenturer med inriktning på tillverkningsindustrin och ansvarar för sina huvudmäns försäljning till företag i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Egen serviceorganisation ser till att service kan utföras med kort varsel. Lager med reservdelar och tillbehör finns i företagets lokaler i Alingsås. Man har visning av verktyg och maskiner i sin permanenta utställning i Alingsås. För närvarande arbetar 8 personer i företaget.

Lichron AB

– är en ledande leverantör i verkstadsbranschen med ett brett sortiment av produkter och tjänster som svarar mot stora delar av verkstadsindustrins behov. Förutom noga utvalda maskinfabrikat har företaget etablerat två skolor inom industriteknik placerade i Skövde och Trollhättan.

LPV Verktygsmaskiner AB

– LPV är ett företag som köper och säljer nya och begagnade verktygsmaskiner. Vi representerar Cincinnati/Fadal, Victor, Kafo, Denver, Klaeger och DMG ECOLINE.

Maskinab

– arbetar med att optimera produktionen inom gradning och bockning samt montering av fästelement för att sänka kostnader samt säkerställa kvalitén inom verkstadsindustrin. Företaget arbetar med både special och standardverktyg

Till stans och kantpress samt lagerhåller en del standardverktyg och slitdelar till Co2 och fiberlaser. För att vara kostnadseffektiva levererar vi från vårt lager i Alingsås samt direkt till slutkund från våra tillverkare utan mellanhänder.

Maskin AB Erlandsson & Hjorth

– är ett maskinföretag som startade 1968. Idag är man 10 anställda. I modernt anpassade lokaler på 3500 kvm erbjuder företaget nya och begagnade verkstadsmaskiner. Man kan även erbjuda kunderna sökning av maskiner över hela Europa genom ett stort kontaktnät, och man erbjuder finansiering och ger bästa råd i kombination maskinköp och finansiering.

MOVS AB – Maskin Och Verkstadsservice

– är ett företag i Torup, Halland. Startade som Enskild firma 2012 och där efter ombildats till aktiebolag. Med en lång teknisk erfarenhet av olika typer av verkstadsindustri maskiner kan vi hjälpa er med rätt val. Vår affärsidé är att tillsammans med kunden ta fram ett bra och effektivt alternativ för just er produktion. mindre snack mera verkstad.

VAD KAN VI ERBJUDA ER. Kundservice, det ska vara lätt för dig att arbeta med oss. Vi gör vårt bästa för att du som kund ska känna dig trygg och nöjd. Vi delar med oss av våra erfarenheter och gör vårt yttersta för att hjälpa dig och få din produktion att fungera smidigt och kostnadseffektivt.
Kvalitet, vi vet hur viktigt det är med kvalitet. Därför ställer vi höga krav på våra leverantörer och granskar dem noga. Vi tar ansvar för vårt arbete och jobbar på ett kostnadseffektivt sätt.
Kompetens, personalen är en av våra viktigaste resurser. Vi ser till att hålla dem uppdaterade, både inom teknik och kundbemötande med regelbundna utbildningar både internt och hos våra leverantörer.

Besök oss gärna på Gamla Nissastigen 26 i Torup.

Najtech AB

– Samarbetar med ett antal välkända leverantörer och varumärken för verktygsmaskiner och tillbehör på den svenska marknaden. Leverantörerna finns uteslutande i Europa för att säkerställa en god och säker kommunikation med leverantörerna. Najtech har mångårig erfarenhet från branschen och samarbete med välrenommerade kunder och leverantörer och har som ambition att hjälpa kunderna att hitta de optimala processerna och utrustningen för sina produktionsbehov.

Olsons Maskinservice AB

– att som leverantör av maskiner få bygga sin verksamhet på en redan väl fungerande serviceorganisation är få förunnat. Vi har idag ett komplett produktprogram vad gäller pressar och tillhörande utrustning samt säkerhetssystem och utbildning runt dessa produkter. Under senaste året har vi byggt upp en ny kompetens och affärsområde där vi går in och tar helhetsansvar för automatisering med robotar, transfers och styrsystem för hela processen. Dagens kunder finns inom verkstadsindustrin i Norden och företagets inriktning är mot plåtbearbetning med fokusering på pressar med tillhörande utrustning. Vår affärsidé: Vår verksamhet bygger på långsiktiga relationer med våra kunder och leverantörer. Vi skall vara en stark partner och driva utvecklingen vad gäller förebyggande underhåll, renoveringar och ombyggnader av alla typer av pressar. Vidare skall vi erbjuda ett konkurrenskraftigt produktprogram av mekaniska pressar och tillbehör samt säkerhetsutrustning och utbildning till verkstadsindustrin i Norden.

QH-system AB

– Sedan 1994 tillhandahåller vi utrustning för effektivare produktion och för att minska produktionens miljöpåverkan. Våra tre produktgrupper har enkelheten som gemensam nämnare med hög driftsäkerhet och minimalt underhåll som följd. Producera istället för att reparera. Spillvac Våra spillsugar började vi tillverka 1997. Programmet täcker idag de flesta kundkrav för att ta hand om olika spilltyper eller för att tömma maskiner. Skimmers Oljeavskiljare för att rena processvatten från olja. Skiv och slangskimmers för kylvätskor. Bandskimmer för alla typer av vätskor, en enhet som lyfter och separerar oljan från 10 cm ner till 30 meters djup. Luftflödesförstärkare Blåsmunstycken, blåsgardiner och Coanda rör. För renblåsning, torkning och transport av produkter. Halverar både ljudnivå och luftförbrukning till hälften. Våra lösningar är enkla och återbetalar sig i vissa fall på några dagar.

Ravema AB

– affärsidén är att tillhandahålla till nordisk verkstadsindustri maskiner, kringutrustning och service så, att våra kunder får en ökad konkurrenskraft och förbättrad lönsamhet. Ravema skall sträva efter att uppfylla sina kunders förväntningar och krav på ett sunt, affärsmässigt och lönsamt sätt. Företaget grundades 1912 och är ett familjebolag som ingår i Liljedahlsbolagen AB.

Stanstek AB

– i Alingsås är sedan lång tid ett etablerat företag, som levererar verktyg till plåtbearbetande industri. Företaget har på senare år utökat verksamheten med försäljning av stans- och lasermaskiner och CAD/CAM-program för plåtbearbetning.

Star Servus Verktygsmaskiner AB

– Star Servus är ett agenturföretag som specialiserat sig på maskiner för alla typer av gnistbearbetning. Vi är bland annat marknadsledande inom trådgnistning med FANUC trådgnistmaskiner. Huvudkontoret är beläget i Spånga men demonstrationer och provbearbetningar gör vi vid vårt försäljningskontor i Falkenberg där vi förfogar över 200m² utställningsyta.

System 3R Nordic AB

– utvecklar, producerar och säljer metoder och verktyg för optimal produktivitet inom verkstadsindustrin bl.a. referenssystem för skärande applikationer, automation och kostnadseffektiva lösningar för alla typer av verktygsmaskiner.

Systemverktyg AB

– säljer och marknadsför maskiner och maskintillbehör. Bl.a. digitala mätsystem och vertikala metallbandsågar, manuella och CNC-styrda.

Masentia AB

– Värnamo och T. Lundsteen A/S, Köpenhamn är två företag med en gemensam ägare. Vår affärsidé är att importera, sälja och serva verktygsmaskiner från västvärldens ledande producenter av CNC-maskiner. Fram till idag har vi levererat och installerat över 1650 st. verktygsmaskiner varav nära 900 st. CNC-maskiner. Vår affärsidé har lett till ett långt och gott samarbete med många av de producenter som står för utveckling och förnyelse inom maskinproduktion. Med över 30 medarbetare fördelade i Sverige och Danmark är styrkan effektivt fördelad. Vi står för specialisering inom service, utbildning, testkörning och rådgivning till våra kunder. Våra lokaler i Värnamo och Köpenhamn rymmer totalt över 2.000 kvadratmeter med utställningshall, försäljning, utbildningscenter, service, lager och kontor. Vi har också ett landstäckande nät av säljare och servicetekniker. En verktygsmaskin är i behov av löpande underhålls- service, reservdelar och slitagedelar för att kunna producera optimalt i många år. Därför erbjuder vi service, serviceavtal och löpande underhåll anpassat efter kundens önskemål. Underhållsservicen utförs enligt våra leverantörers och vår serviceavdelnings kvalitetsstandard. Service- och support- avdelningen består av 20 medarbetare fördelade i Sverige och Danmark

Trumpf Maskin AB

– grundades 1984 och är ett helägt dotterbolag inom tyska TRUMPF gruppen. TRUMPF erbjuder datorstyrda verktygsmaskiner för flexibel plåt- och materialbearbetning som t.ex. stansning, nibbling och formning, laserbearbetning, kombinerad laser/stans, vattenskärning och bockning. Företaget befinner sig i Alingsås (45 km norr om Göteborg). Närheten till E20 och Landvetter flygplats ger oss mycket bra kommunikationsmöjligheter via väg eller flyg. Vår huvudsakliga uppgift är försäljning och service på den svenska marknaden. Vi sätter kunden i fokus och lägger stor vikt på att tillhandahålla bra utbildning och service för våra kunder. Vår demonstrationshall är alltid utrustad med den senaste tekniken inom plåtbearbetning, vilket ger oss bra möjligheter att genomföra utbildningar och demonstrationer. För närvarande är vi 25 anställda av vilka 20 personer arbetar med eftermarknad och service. Verktygsmaskiner och produktionsteknologi från TRUMPF har en ledande ställning på världsmarknaden. Ett brett utbud av automatiseringskomponenter kompletterar maskintekniken.

AB Kuggteknik

– under företagets drygt 30-åriga historia som kugghjulstillverkare har inriktningen alltid varit att ha den mest moderna maskin- och kontrollutrustningen son finns på marknaden. Företaget var först i Sverige med att använda sig av hålkortsstyrda svarvar för att tillverka ämnen till sina kugghjul. Detta var innan CNC-tekniken gjort sitt intrång. Man var Sveriges första underleverantör av små precisionshjul, som använde sig av helautomatiska kuggfräsmaskiner. Denna tradition har man behållit under alla år. Idag står man väl rustade att hjälpa gamla och nya kunder med att tillverka precisionskugghjul på ett rationellt och effektivt sätt. Sedan många år arbetar man enligt ISO 9002. Företaget har även en maskinpark för all annan maskinbearbetning.

AB Ledarskruv

– är ett verkstadsindustriföretag med legotillverkning av skruvar och muttrar. Våra kunder är såväl svenska som utländska företag, både stora och små. Vår verksamhet består av kundanpassad gängtillverkning i små och medelstora serier och på så vis tillgodose våra kunders behov av gängade detaljer. I huvudsak tillverkas skruvar och muttrar i alla storlekar och utföranden. En gänga kan se ut på nästan oändligt många olika sätt. Vår tillverkning är därför helt kundorderstyrd. Beroende på skruvens och mutterns användningsområde väljs en lämplig gängtyp. Varje gängtyp har sina fördelar och egenskaper. Förutom gängning utför vi även ändbearbetning så som svarvning, fräsning, borrning och slipning. Detta för att kunna leverera kompletta detaljer. De vanligast förekommande gängtyperna är; Trapetsgängor, modulgängor, spetsgängor, sågtandsgängor, evighetsgängor och specialgängor. De olika produktionsmetoder som vi använder oss av är alla bra för speciella ändamål. För att kunna ha en så effektiv produktion som möjligt utvecklar vi vår maskinpark och våra produktionsmetoder kontinuerligt. Med 30 års erfarenhet har vi skaffat oss en unik kunskap och kompetens inom vår nisch. För att ytterligare säkra kvaliteten på våra produkter arbetar vi metodiskt enligt kvalitetssäkringssystemet SS-EN ISO 9002.

Bors Verktygs AB

– grundades 1958. Företaget tillverkar standardverktyg för plåt, rör och profiljärn. Bors Verktyg konstruerar och tillverkar specialverktyg enligt kundens önskemål.

Brännehylte Handels AB

– toppmodern lackeringsanläggning som består av en femstegs järnfosfatering. Man har en torkugn med två pulverboxar och en härdugn. Max format för gods som kan lackeras i ugnen är 4000 mm längd, 1200 mm höjd och 500 mm bredd.

CNC-Tekno AB

– Service verkstad

Dala Plåtteknik AB

– Ligger i Borlänge, mitt i Dalarnas verkstadsindustriella centrum. Företaget grundades 1984 och har genom åren blivit en av landets främsta tillverkare av emballage för stålindustrin. Vi har bland annat specialiserat oss på pressade rondeller och transportskydd för industrin. Men vi kan göra mycket mer än så! Vi tror inte ett företag kan vara bäst på allt. Därför har vi valt att specialisera oss på ett antal produktionsmoment där vi kan leverera med högsta kvalitet enligt kundens önskemål. Och därför arbetar vi målmedvetet för att behålla vår ledande position inom bland annat laserskärning och kantbockning. I vår maskinpark ingår självklart en toppmodern, avancerad laserskärare, och en OptiFlex kantpress från Ursviken. Båda dessa maskiner är naturligtvis datorstyrda, och vi kan hantera alla ritningar oavsett filformat. Vi har en hög kompetens inom programmerings- och datorområdet. Vi månar om att leverera detaljer med hög precision som normalt inte behöver efterbearbetas. Därmed undviks onödigt spill och vi kan svara för en hög leveranssäkerhet. Trots att vi valt att specialisera oss kan vi alltid erbjuda våra kunder en helhetslösning. För även om vi inte själva kan erbjuda ett visst arbetsmoment, så kan med hjälp av de företag vi samarbetar med alltid svara för en paketlösning. Bland annat ingår Dala Plåtteknik i ”Nätverk Tunnplåt”, en sammanslutning av 25 företag med verksamhet inom tunnplåtsförädling. Tillsammans kan vi dels utföra en order från ”a till ö”, dels åta oss stora uppdrag. Bland annat stöder SSAB Tunnplåt och Högskolan Dalarna aktivt nätverket med företagsanpassad utbildning i nya material och bearbetningsmetoder.

E.M. Eriksson Plåt AB

– 1921 startades en mekanisk verkstad i Borlänge av en driftig företagare vid namn Erik Martin Eriksson. 75-årsjubileum kunde firas med bibehållen position som stabil dalaföretagare i tiden. Företaget heter E.M. Eriksson Smides AB. Verksamheten går vidare i familjens tredje generation, och finns inom Borlänges norra industriområde. I februari 1992 bildades E.M. Eriksson Plåt Ab, som ett fristående dotterbolag. På 8 år har verksamheten utvecklats kraftigt och sysselsätter 15 personer. Företaget producerar och marknadsför figurskurna plåtdetaljer i tjocklek 02 – 20 mm, i första hand i olika kolstålskvaliteter men även i rostfritt och aluminium. Plåtdetaljernas max dimension är 8000 x 2500 mm. Då de figurskurna plåtdetaljerna ofta skall vidarebearbetas med t. ex. kantbearbetning, bockning, hålning, fogberedning för svetsning, ytbehandling etc. kan man tillsammans med andra företag på orten leverera en så komplett produkt som kunden önskar.

Excello Produktion AB

– är specialister på produktionen av kundanpassade verktyg och fixturer för skärande bearbetning. Som fullserviceföretag inom analyserar man kundens problem, ritar och konstruerar lösningar från idé till färdigt verktyg eller hela funktionslösningar. Dessa är anpassade med exakthet för att utföra de moment som krävs för att ge kunden optimal produktion och god ekonomi. De högkvalitativa komponenter företaget tillverkar är unika och specialproducerade för varje kunds specifika behov. Man licenstillverkar ABS-verktyg för tyska Komet GmbH.

Fribergs Verkstäder AB

– är ett familjeföretag med laserskärning, stans/nibbling samt plåtbearbetning och montering som specialitet. Licenssvetsning. Lösningar helt efter kundens önskemål med hög precision och finish. Man tillverkar och utvecklar även egna produkter. Stor lagerhållning av rostfritt, svarvat material från 0,1 – 20 mm, därav snabba leveranser. Företaget är totalleverantör. Företaget inledde det nya millenniet med att bli certifierade enligt ISO 9002.

Gnosjö Automatsvarvning AB

– tillverkning av svarvade detaljer i stora serier i rundbordsautomater, små serier i NC-svarvar. Företagets maskiner är mycket lämpliga för komplicerade detaljer med tvärbearbetning, fräsning m.m. Man är certifierad enligt SS-EN ISO 9002 sedan 1995 och SS-EN ISO 14001 sedan juni 2000.

Hallings Komponenter AB

– 100 års erfarenhet, varierad och modern maskinpark, kvalificerade medarbetare och samarbetspartners. Produktutveckling för bästa ekonomi och funktion. Rätt utförande, material- och metodval. Modern produktionslogistik hanterar komplexa produktstrukturer. Tillverkning, montering, inköp, lagerhållning och leverans till kundens kund i rätt tid. Frigör resurser med helhetsåtagande och flexibla affärsupplägg. Hallings kunder är i huvudsak små och medelstora svenska industriföretag. Alla kunder prioriteras. Rätt kvalitet är att uppfylla och överträffa kundens förväntningar. En hundraårig tradition hos Hallings. ISO 9000 certifierat verksamhetssystem. Automatsvarvning, längdsvarvning, rationell svarvning upp till Ø200mm. Centerlesslipning och fleroperationsbearbetning. Ombesörjer all värmebehandling, ytbehandling och montering.

Hjo Verktyg AB

– är ett verkstadsföretag med 25 anställda och 20 miljoner i omsättning. Maskinkapacitet i relativt stora maskiner. CNC-fräsning 1000×4000 mm, bordhyvling 1250×6300 mm, planslipning 200×5500 mm. Konstruktion och beredning i 3 D CAD/CAM-anläggning med DNC-koppling till verktygsmaskinerna. Provning av verktyg och 0-serietillverkning. Företaget är ISO 9001 certifierat sedan 1995.

Landeryds Mekaniska Verkstad AB

– är ett familjeföretag på gränsen mellan Småland och Halland. Företaget har anor sedan 40-talet. Den nuvarande inriktningen har man sedan 90-talets första år. Verksamheten är CNC och automatsvarvning och fräsning samt rullgängning i de flesta förekommande material. Målsättningen är att vara en komplett kvalitets och miljömedveten underleverantör till svensk och europeisk verkstadsindustri.

Lidköpings Mekaniska Verkstad AB (LMV)

– Har under sina långa historia levererat komponenter och maskindelar till 1000-tals maskiner som är spridda över hela världen. LMV är ett högteknologiskt företag som utvecklas med tiden där företaget alltid strävat att ligga i framkanten av utvecklingen både vad det gäller maskin och personal. Våra produkter är erkända att hålla en hög totalkvalitet och kunderna inkluderar flera välkända företag inom verkstadsindustrin. Företaget grundades 1875. Ursprungligen producerades en stor flora av komponenter. 1908 året efter SKF bildades köpte SKF sin första slipmaskin av LMV vilket senare ledde till att bolagen fusionerades 1929. Gradvis förändrades produktionen till att fokusera mer och mer på noggrannare bearbetning. Från 2000 ingår LMV i KMT-gruppen, Karolin Machine Tool AB, som marknadsför, utvecklar och tillverkar avancerade produktionsmaskiner och systemlösningar för verkstadsindustrin.

Mecona Teknik AB

– Erbjuder legotillverkning av avancerade finmekaniska detaljer. Man har stor kapacitet inom skärande bearbetning i såväl toppmoderna, högproducerande fleroperationssvarvar som flexibla och snabba fleroperationsmaskiner. Flera maskiner är utrustade för obemannad produktion. Mecona har bred materialkännedom. Förutom de vanliga materialen bearbetar man även ex. titan, guld, keramiska och varmhållfasta material. Företaget har också möjlighet att tillverka komponenter där toleranserna är mycket små, från enkla till invecklade detaljer, från enstyckstillverkning till massproduktion. Mecona kan även ta hand om hela kundens produkt från konstruktion till slutmontering och provning.

Mora CNC Production AB

– Vi är ett legotillverkande företag med stort kunnande inom skärande CNC bearbetning. Vår huvudsakliga inriktning är fleroperations CNC svarvning och fräsning, med vår ständigt moderniserade maskinpark ser vi till att möta våra nuvarande och kommande kunders behov. Vi erbjuder toppmoder och effektiv fleroperations bearbetning inom CNC svarvning och fräsning. Vi tillhandahåller även planslipning, rundslipning, kapning och härdning allt efter våra kunders krav och specifikationer. VI köper in material och förbrukningsvaror samt olika typer av värme och ytbehandlingar. Vi kan Svarvning, Fräsning, Kapning, Slipning.

Rotage AB

– Startades 1979, första lasermaskinen kom till företaget 1990. Företaget är en komplett legoleverantör av produkter i kolstål och rostfritt med plåttjocklekar mellan 0.5 och 15 mm. Man är 40 anställda. Rotage är kvalitetssäkrat enligt ISO 9002 sedan 1996 och arbete pågår med införande av miljöledningssystem enligt ISO 14001. Företaget är beläget i Kvänum.

Stans & Press AB

– Började som plåtämnesindustri i ”Plåtriket”, beläget i nordvästra hörnet av Blekinge. Bygdens långa verkstadstraditioner och gedigna kunskaper om plåtbearbetning innebär en exklusiv kompetensplattform. Än idag är stålplåt det ojämförligt största materialslaget i våra enheter även om rostfritt och aluminium har ökat rejält i vår produktion. Stans & Press AB består idag av 4 produktionsenheter och är i huvudsak underleverantör till andra företag. Vi har modernast tänkbara utrustning och arbetar aktivt på att förvalta kunskapsarvet som vår personal har med sig. Våra produktionsenheter finns i Vilshult, Olofström, Ronneby och Blomstermåla. Vi laserskär, stansar, nibblar, pressar, klipper och bearbetar stålplåt, rostfritt och aluminium. När det gäller vattenskärning hanterar vi även andra material såsom titan, grafit, sten, plaster och gummi. Stans & Press är naturligtvis kvalitetsgodkänt enligt ISO 9002 samt miljöcertifierad enligt ISO 14001. Vi bereder och konstruerar i Auto-CAD och 3D CAD-program Pro-Engineer. Vår logistik är välutvecklad med ett inkört, väl fungerande EDI-Odettesystem. Våra ledstjärnor är leveranssäkerhet, hög kvalitet och maximalt materialutnyttjande.

Witte-Industrier AB

– Företaget startade 1960 i Lidköping, med att tillverka reglermotorer. Konstruktören av motorn och grundaren av Witteindustrier var Rolf Lööf. Idag ägs och drivs företaget av bröderna Åke och Stefan Lööf. Witteindustrier har haft förmånen att under många år utvecklas i samarbete med ett flertal företag som är ledande inom sina branscher. Detta samarbete har haft stor betydelse för företagets utveckling. Maskininvesteringar har ofta påkallats av våra kunders behov. Vår kunskap på tung gjutgodsbearbetning har förfinats i samarbete med bl. a ABB företag. Kundens krav på ytfinhet och toleranser har påverkat vår syn på hur man på bästa sätt skall bearbeta stora gjutgodsprodukter. Lång erfarenhet av CNC-svarvning i de flesta förekommande stångmaterial. Witteindustrier är sedan 1994 certifierade enligt ISO 9002.

Bonthron & Ewing AB

– är ett väletablerat företag i Vallentuna norr om Stockholm som arbetar med svensk verkstadsindustri som kund sedan 1917. Idag säljer företaget i huvudsak olika former av manuella & hydrauliska spännverktyg, automatiska stångmagasin för CNC-svarvar, magnetapplikationer, samt mät- och handverktyg.

Duroc Machine Tool AB

– Tool Center har ett närmast komplett program av verktyg och tillbehör från några av världens bästa tillverkare – ett program som kännetecknas av en idé. Vi kallar den lönsamhetsprincipen och brukar formulera den så här: Det är ointressant vad ett verktyg kostar att köpa. Det intressanta är vad det kostar att använda, dvs hur lönsamt det är för verkstaden. Tool Center representerar bl a BIG, Blaser, Losma, Forkardt och Fraisa. Tool Center ingår i Swedish Tool Holding, som är en av Skandinaviens och Baltikums största leverantörer av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin. Vår storlek har inget egenvärde, men ett avgörande nyttovärde. Den är en förutsättning för att vi ska kunna tillhandahålla de produktionstekniska lösningar som gör våra kunder lönsamma på en allt tuffare internationell marknad.

Edeco Tool AB

– Handmätdon

KmK Instrument AB

– att till svensk industri med exklusivitet marknadsföra högkvalitativ mätteknik, oförstörande provnings- och materialprovnings utrustningar samt maskiner och tillbehör. Vår målgrupp finns i huvudsak inom svensk industri, de söker konkurrensfördelar genom ständigt förbättrad kvalitet i produktion, processer, mätrum, forskning och utveckling. Genom egen och extern sälj/service organisation med kontinuerligt hög kunskapsnivå erbjuda partnerskap som ”problemlösare” efter kunders olika behov vilka kan vara; utveckling, inköp, utbildning, installation och service.

LK Scandinavia AB

– är specialisten på mätmaskiner, har ett av marknadens största produktsortiment. Detta tillsammans med stor kunskap och erfarenhet blir vi en bra samarbetspartner till våra nuvarande kunder och den optimala leverantören till nys kunder. Utför Service- kalibrering – samt utbildning. Utför Off-lineprogrammering ttill våra kunder. Utför översättning av CAD filer till marknadens mest förekommande CAD format. Tillfredställda kunder skapar goda referenser. Produktsortimentet är allt inom koordinatmättekniken som mätarmar, pelarmätmaskiner, portalmätmaskiner och mätrobotar.

Malmö Maskinaffär AB

– sorry, men läser du detta och är köpare från norr om Skåne och Blekinge, lämna här! För att ge maximal support till våra krävande kunder, arbetar vi endast i dessa landskap! Det blir bäst så, för dig som kund. Få, om ens någon i vår bransch, kan fullt ut servicemässigt säkerställa, i hela vårt avlånga land maximalt produktionsresultat. Familjeföretaget i 4:e generation grundades 1923. Pionjärer i återförsäljarledet med införande av de bästa namnen i Sverige som bl.a. Emuge Franken, Mitutoyo och Sandvik Coromant. Vår hemsida visar övriga välkända produktnamn.

Maskincentrum i Örnsköldsvik AB

– Maskincentrum strävar efter att erbjuda verkstadsindustrin marknadens mest prisvärda service och underhåll för metallbearbetning samt kompressorer. Vi tar uppdrag över hela Skandinavien. Vi är återförsäljare för kompressorer från Chicago Pneumatics. Tjänster vi utför är akut service, planerad service, säkerhetsanalyser, maskinflyttningar, installationer renoveringar, operatörsunderhåll, precisionsmätning, konslipning och validering av svetsar. Maskincentrum har tekniker med lång erfarenhet och hög kompetens. Till vår hjälp har vi de bästa metoderna och instrumenten för att ge dina maskiner längre livslängd. Teknikerna utbildas kontinuerligt för att kunna erbjuda den allra bästa servicen. Maskincentrum är ett Norrlandsföretag med uppdrag över hela Skandinavien. Vi expanderar nu i södra Sverige.

Promet Precision AB

– grundades 1993 och företaget representerar ett flertal europeiska tillverkare av mätutrustningar. Affärsidén är att tillsammans med kunden lösa mätproblem på bästa sätt samt att tillhandahålla en bra service och snabba leveranser.

Ravema AB

– affärsidén är att tillhandahålla till nordisk verkstadsindustri maskiner, kringutrustning och service så, att våra kunder får en ökad konkurrenskraft och förbättrad lönsamhet. Ravema skall sträva efter att uppfylla sina kunders förväntningar och krav på ett sunt, affärsmässigt och lönsamt sätt. Företaget grundades 1912 och är ett familjebolag som ingår i Liljedahlsbolagen AB.

Verktygsagenturen AB

– levererar förnödenheter till den mekaniska industrin. Företaget grundades 1959 av Ingvar Rydegård, Stig Andersson och Åke Thunholm- tre kollegor från företaget ”Servus”. Till en början bedrevs verksamheten i en källarlokal i Solberga, söder om Stockholm. Idag ligger man i Västertorp, Hägersten inte långt från den plats där man började för 40 år sedan. Stig och Åke är fortfarande aktiva i företaget. Anders Rydegård har tagit över efter Ingvar. Förutom dessa är även Patric Thunholm anställd.

Verktygsfirma Roger Swärd AB

– Verktygsfirma Roger Swärd AB har som målsättning att, med den senaste teknologin inom begreppet skärande verktyg bistå våra kunder med såväl standardlösningar,som kundanpassade lösningar vid både bearbetning och fixturering Tillsammans med våra leverantörer strävar vi mot ett komplett lager på standardverktyg,för omgående och ”just in time”leverans” från oss. Vår ambition är också att tillverka och leverera special/ritningsverktyg på kortast möjliga leveranstid.

AB Servus

– AB Servus grundades 1921 och vi har marknadsfört ett brett sortiment av verktygsmaskiner, märkutrustningar och kompletta system, pressar samt utför service och utbildning med egen personal, till ett stort antal stora och små företag inom verkstadsindustrin. Allt från enkla märkutrustningar, hjulsvarvar för lok- och vagnshjul till integrerade bearbetningsliner och märk & ID system. Tack vare vårt kunnande och erfarenhetkan vi erbjuda kunderna högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Dankab Verktygsmaskiner AB

– Dankab grundades 1984 och finns på Lidingö norr om Stockholm. Vi säljer kvalitetsprodukter från välrenommerade leverantörer. Vårt maskinprogram är i huvudsak inriktat mot mekanisk bearbetning av volymprodukter i storindustrin. Med våra maskinkomponenter vänder vi oss främst till maskinkonstruktörer och systemhus. Vårt program för produktmärkning sträcker sig från enkla standardutrustningar till helautomatiska anläggningar. Våra kunniga medarbetare hjälper gärna till med att välja rätt utrustning för er speciella applikation.

Lundberg Märksystem AB

– standard- och specialmaskiner för märkning på metall.

Abus Kransystem AB

– ABUS produktprogram innehåller traverser, svängkranar, lin- och kättingtelfrar för lyftkapaciteter från 80 kg upp till 120 ton. ABUS Kransystem AB marknadsför kransystem i Sverige för det tyska moderbolaget ABUS Kransysteme GmbH. ABUS är en av de marknadsledande tillverkarna och finns representerat i över 50 länder. I Sverige finns ABUS representerat från Kristianstad i söder upp till Kiruna i norr. Våra säljkontor finns på följande orter: LB TeknikLyft AB Kristianstad 044-12 62 30 Ing. f:a Jan Johansson AB Kungsbacka 0300-56 65 70 LyftTech AB Norrköping 011-10 01 92 KAMAB Lyftsystem AB Åkersberga 08-540 691 80 CARLHAG AB Karlstad 054-55 57 70 Gävle 026-25 22 90 Timrå 060-52 54 20

AP&T AB

– förser den plåt- och rörformande metallindustrin med automation, pressar, pressverktyg och kompletta produktionslinjer. AP&T skall göra sina kunder mer konkurrenskraftiga på den globala marknaden genom att vara ” En Ansvarig Partner ” och leverera pålitlig och kundanpassad utrustning.

Axson Teknik AB

– i vårt utbildningscenter i Göteborg har vi 15 robotceller som är anpassade till utbildning. Vi utbildar gärna även hos kund på plats.
Vi kan förse Er med utbildning som är anpassad till individens behov och kunskapsnivå, från robotoperatör ända till robottekniker.
Vi har utbildningsrobotar med följande styrsystem:
– ABB S2, S3, S4, S4C, IRC5 (2 st.).
– Yaskawa (Motoman) MRC, XRC, NX100, DX200.
– KUKA KRC4.
– FANUC R-30i.
– UNIVERSAL ROBOT UR10 & UR5 (2 st.)

Axson Teknik startade 1984 och förutom robotutbildningar är affärsidén även att tillhandahålla kvalificerad svets- och skärutrustning för svetsning.

Dankab Verktygsmaskiner AB

– Dankab grundades 1984 och finns på Lidingö norr om Stockholm. Vi säljer kvalitetsprodukter från välrenommerade leverantörer. Vårt maskinprogram är i huvudsak inriktat mot mekanisk bearbetning av volymprodukter i storindustrin. Med våra maskinkomponenter vänder vi oss främst till maskinkonstruktörer och systemhus. Vårt program för produktmärkning sträcker sig från enkla standardutrustningar till helautomatiska anläggningar. Våra kunniga medarbetare hjälper gärna till med att välja rätt utrustning för er speciella applikation.

Kenson Component AB/Kenson Sales KB

– bildades 1990 respektive redan 1984 företagets huvudkontor finns i Alingsås, 50 km NÖ om Göteborg. Kontor finns även belägna i Helsingborg samt i Helsingör, Danmark Man företräder i huvudsak ett antal företag/agenturer med inriktning på tillverkningsindustrin och ansvarar för sina huvudmäns försäljning till företag i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Egen serviceorganisation ser till att service kan utföras med kort varsel. Lager med reservdelar och tillbehör finns i företagets lokaler i Alingsås. Man har visning av verktyg och maskiner i sin permanenta utställning i Alingsås. För närvarande arbetar 8 personer i företaget.

System 3R Nordic AB

– utvecklar, producerar och säljer metoder och verktyg för optimal produktivitet inom verkstadsindustrin bl.a. referenssystem för skärande applikationer, automation och kostnadseffektiva lösningar för alla typer av verktygsmaskiner.

AC Maskinservice AB

– vi är det lilla företaget med det stora engagemanget. Vi erbjuder våra industrikunder ett program av tillbehör för verkstadsindustrin samt reservdelar och service för verktygsmaskiner. Företaget ligger i Nora. Vi samarbetar med olika företag för att tillgodose våra kunders behov. Vår långa erfarenhet tillsammans med bra produkter ger er prisvärda alternativ. Vi sätter kundens behov i centrum så välkommen att kontakta oss.

C-tech, CNC-Technology AB

– Auktoriserat servicebolag för Cincinnati, DMG ecoline, Fadal, Kafo, Victor OR, Rotary Mega och Barload. Vi är en del i Cincinnati service and support Nordic, vi kan erbjuda er allt från reservdelar, serviceavtal och cnc maskiner till styrsystemsbyten.

CRT Machine AB

– serviceteam felsöker och reparerar svarvar och fleroperationsmaskiner. Serviceteamet har mångårig mekanisk och elektronisk erfarenhet. Företaget erbjuder akutservice och olika servicekontrakt på allt från enstaka nyckelmaskiner till hela maskinparker. Man utformar servicekontrakten tillsammans med kunden. Företaget jobbar även med förebyggande underhåll och maskinflyttningar.

Kapmaskinservice AB

– Kapmaskinservice AB ska under de närmsta åren befästa och förstärka sin position på den svenska och skandinaviska marknaden. Genom företagets insatser ska vi ge våra kunder det mervärde som skapar vår position. Affärsplanen belyser KAPMASKINSERVICE AB:s långsiktiga mål och marknad. Med fokus på kundens situation och behov utvecklar vi vår kompetens och engagemang som skapar dugliga processer vilket ger oss nöjda kunder och framgång. Vision Genom vår ständiga strävan mot utveckling vill vi skapa ett utomordentligt värde för våra kunder. Kompetens och erfarenhet är nyckeln till framgång. Affärsidé Som partner till våra kunder levererar KAPMASKINSERVICE AB den service, de produkter och tjänster som efterfrågas för säker och tillförlitlig maskindrift.

Maskincentrum i Örnsköldsvik AB

– Maskincentrum strävar efter att erbjuda verkstadsindustrin marknadens mest prisvärda service och underhåll för metallbearbetning samt kompressorer. Vi tar uppdrag över hela Skandinavien. Vi är återförsäljare för kompressorer från Chicago Pneumatics. Tjänster vi utför är akut service, planerad service, säkerhetsanalyser, maskinflyttningar, installationer renoveringar, operatörsunderhåll, precisionsmätning, konslipning och validering av svetsar. Maskincentrum har tekniker med lång erfarenhet och hög kompetens. Till vår hjälp har vi de bästa metoderna och instrumenten för att ge dina maskiner längre livslängd. Teknikerna utbildas kontinuerligt för att kunna erbjuda den allra bästa servicen. Maskincentrum är ett Norrlandsföretag med uppdrag över hela Skandinavien. Vi expanderar nu i södra Sverige.

Maskinplus AB

– erbjuder verkstadsföretag mekanisk-, elektrisk- och elektronikservice, akut- eller underhållsservice, reparationer del- och helrenoveringar av de idag flesta förekommande standardmaskiner och CNC-maskiner, med stor erfarenhet och kunnande från tidigare anställningar vid tillverkande företag av verktygsmaskiner. Företaget gör även flyttningar och uppriktningar av maskiner. Kontoret är ständigt bemannat med personal med stor kunnighet, som hjälper till med information, råd och reservdelar.

Olsons Maskinservice AB

– har sitt säte i det natursköna Vingåker i Sörmland, 20 km väster om Katrineholm. Bolaget är ett familjeföretag och grundades 1973. Sedan 1993 ägs och drivs företaget av bröderna Tomas och Patrik Olson. Vår fokusering har alltid varit på service, underhåll och reparationer. Genom åren har vi byggt upp vår kunskap och erfarenhet i företaget från service, säkerhet och tillverkning av Rönnqvist pressar. Denna kunskap har vi naturligtvis utnyttjat och det visar sig främst på valet av produkter och vår höga tillgänglighet vad gäller efterföljande service.

QH-system AB

– Sedan 1994 tillhandahåller vi utrustning för effektivare produktion och för att minska produktionens miljöpåverkan. Våra tre produktgrupper har enkelheten som gemensam nämnare med hög driftsäkerhet och minimalt underhåll som följd. Producera istället för att reparera. Spillvac Våra spillsugar började vi tillverka 1997. Programmet täcker idag de flesta kundkrav för att ta hand om olika spilltyper eller för att tömma maskiner. Skimmers Oljeavskiljare för att rena processvatten från olja. Skiv och slangskimmers för kylvätskor. Bandskimmer för alla typer av vätskor, en enhet som lyfter och separerar oljan från 10 cm ner till 30 meters djup. Luftflödesförstärkare Blåsmunstycken, blåsgardiner och Coanda rör. För renblåsning, torkning och transport av produkter. Halverar både ljudnivå och luftförbrukning till hälften. Våra lösningar är enkla och återbetalar sig i vissa fall på några dagar.

Storebro Industrier AB

– I Storebro har vi jobbat med Maskinrenovering, Service och Reservdelar för verktygsmaskiner i 100 år i år. Därför har vi kunskaperna och resurserna att ge Dina maskiner ett långt och produktivt liv.

TL MaskinPartner AB

– Värnamo och T. Lundsteen A/S, Köpenhamn är två företag med en gemensam ägare. Vår affärsidé är att importera, sälja och serva verktygsmaskiner från västvärldens ledande producenter av CNC-maskiner. Fram till idag har vi levererat och installerat över 1650 st. verktygsmaskiner varav nära 900 st. CNC-maskiner. Vår affärsidé har lett till ett långt och gott samarbete med många av de producenter som står för utveckling och förnyelse inom maskinproduktion. Med över 30 medarbetare fördelade i Sverige och Danmark är styrkan effektivt fördelad. Vi står för specialisering inom service, utbildning, testkörning och rådgivning till våra kunder. Våra lokaler i Värnamo och Köpenhamn rymmer totalt över 2.000 kvadratmeter med utställningshall, försäljning, utbildningscenter, service, lager och kontor. Vi har också ett landstäckande nät av säljare och servicetekniker. En verktygsmaskin är i behov av löpande underhålls- service, reservdelar och slitagedelar för att kunna producera optimalt i många år. Därför erbjuder vi service, serviceavtal och löpande underhåll anpassat efter kundens önskemål. Underhållsservicen utförs enligt våra leverantörers och vår serviceavdelnings kvalitetsstandard. Service- och support- avdelningen består av 20 medarbetare fördelade i Sverige och Danmark.

Euromaskin AB

– Vår affärsidé är att representera verktygsmaskintillverkare som utvecklar och tillverkar kvalitetsmaskiner. Vi ska tillsammans med våra leverantörer skapa förutsättningar för konkurrenskraftig produktion. EuroMaskin grundades 1984 och har levererat ett stort antal kvalitetsmaskiner till Norden.Vi har lång erfarenhet av maskiner med hög automationsgrad och hög tillgänglighet. Vi är Er partner om Ni söker kvalitet och produktivitet

QH-system AB

– Sedan 1994 tillhandahåller vi utrustning för effektivare produktion och för att minska produktionens miljöpåverkan. Våra tre produktgrupper har enkelheten som gemensam nämnare med hög driftsäkerhet och minimalt underhåll som följd. Producera istället för att reparera. Spillvac Våra spillsugar började vi tillverka 1997. Programmet täcker idag de flesta kundkrav för att ta hand om olika spilltyper eller för att tömma maskiner. Skimmers Oljeavskiljare för att rena processvatten från olja. Skiv och slangskimmers för kylvätskor. Bandskimmer för alla typer av vätskor, en enhet som lyfter och separerar oljan från 10 cm ner till 30 meters djup. Luftflödesförstärkare Blåsmunstycken, blåsgardiner och Coanda rör. För renblåsning, torkning och transport av produkter. Halverar både ljudnivå och luftförbrukning till hälften. Våra lösningar är enkla och återbetalar sig i vissa fall på några dagar.

AC Maskinservice AB

– vi är det lilla företaget med det stora engagemanget. Vi erbjuder våra industrikunder ett program av tillbehör för verkstadsindustrin samt reservdelar och service för verktygsmaskiner. Företaget ligger i Nora. Vi samarbetar med olika företag för att tillgodose våra kunders behov. Vår långa erfarenhet tillsammans med bra produkter ger er prisvärda alternativ. Vi sätter kundens behov så välkommen att kontakta oss.

Ahlsell Maskin AB

– leverantör av orginal Peddinghause stansverktyg, Fresmak/Arnold högtryckskruvstycken NC, Meca elektroniska indexbord/delningsapparater NC och Diesella skruvstycken.

Alfa Tool AB

– redan från starten av företaget beslutade man sig för att lägga stor vikt vid specialisering. Detta innebär att man koncentrerar sig på ett fåtal högteknologiska leverantörer av skärande verktyg. I specialiseringen ligger också en stor lagerhållning av såväl standardverktyg som kundanpassade verktyg.

AP&T AB

– förser den plåt- och rörformande metallindustrin med automation, pressar, pressverktyg och kompletta produktionslinjer. AP&T skall göra sina kunder mer konkurrenskraftiga på den globala marknaden genom att vara ” En Ansvarig Partner ” och leverera pålitlig och kundanpassad utrustning.

ATP Stansverktyg

– leverantör av stansverktyg till Peddinghaus, Mubea, Geka, Kingsland och Knuth. För mer information ring/faxa till 018-366426

Beva Tools AB

– i verksamheten bedrives handel med maskiner och verktyg, där försäljning och service av skärande verktyg är den huvudsakliga inriktningen. En permanent utställning ger besökaren en god bild av de produkter som företaget representerar. Företaget etablerades 1974.

Bimex Verktyg AB

– är etablerat sedan 15 år inom sektorn verktygskomponenter. För att serva sina kunder har man ett väl utbyggt lager av verktygskomponenter. Bimex har förutom ett stort antal utländska agenturer även egen tillverkning i Motala av bl.a. stansar och dynbussningar. Alla lagerleveranser sker från Motala. Slipning av stansar görs i CNC-styrda maskiner.

Bonthron & Ewing AB

– är ett väletablerat företag i Vallentuna norr om Stockholm som arbetar med svensk verkstadsindustri som kund sedan 1917. Idag säljer företaget i huvudsak olika former av manuella & hydrauliska spännverktyg, automatiska stångmagasin för CNC-svarvar, magnetapplikationer, samt mät- och handverktyg.

Bors Verktygs AB

– grundades av Thure Henriksson 1958. Idag drivs företaget av sönerna Torgny och Terje. Man tillverkar standard- och specialverktyg för plåt, rör och tråd enligt kundens önskemål. Man tillverkar även specialmaskiner. Tillverkningen sker idag med mycket modern utrustning i ändamålsenliga lokaler.

Chuckcenter AB

– började sin verksamhet 1979 och har sedan dess utvecklats till att idag vara en av Sveriges mest kompletta leverantör av hållande maskinverktyg. Bland kunderna kan större delen av svensk verkstadsindustri räknas.

CNC-Tekno AB

– Företaget startades 2010 av Joakim Sund som i över 10 år arbetat med försäljning samt service av Sauters produkter och har ett nära samarbete med Sauter i Tyskland. Vi utför renoveringar av deras revolvrar och försäljning av reservdelar samt säljer Suters verktygshållare. Företaget är auktoriserat av Sauter och kan erbjuda teknisk support samt även garantiservice efter överenskommelse.

Colly Verkstadsteknik AB

– Colly Verkstadsteknik marknadsför ett brett produktprogram inom skärande bearbetning. Genom vårt nära samarbete med internationellt ledande tillverkare får du den senaste tekniken som blir din nyckel till ökad produktivitet, lönsamhet och konkurrenskraft. På programmet finns bl a MAPAL välkända precisionsverktyg. MAPAL WWS PKD- och CBN-verktyg för precisionsbearbetning. MAPAL MULTICUT flerskäriga brotschar. MITSUBISHI CARBIDE hårdmetallverktyg och vändskär. MITSUBISHI KOBELCO verktyg för formbearbetning. MOHAWK specialverktyg. KELCH förinställare, krympteknik och hållande verktyg. Med ISO 9002, QS-9000 och ISO 14001 kan vi möta våra kunders krav på välorganiserade och miljöanpassade rutiner. Vår enkla filosofi går ut på att nöjda kunder är vägen till framgång och långsiktigt samarbete

Dormer Tools AB

– är en av världens största tillverkare av skärande verktyg i snabbstål. Som en nyckelmedlem i Sandvik-gruppen har Dormer Tools en vision och ett åtagande att alltid vara den ledande leverantören till produktionsindustrin såväl som till underhållsindustrin. Som varande en betydande internationell leverantör strävar Dormer efter att överträffa alla förekommande produktionsstandards, även i krävande industrier som t ex flygindustrin, där toleranskraven är mycket höga. Standards som ingår i Dormers skärande verktygsprogram är DIN, ISO, BS, ANSI and JIS.

Duroc Machine Tool AB

– Tool Center har ett närmast komplett program av verktyg och tillbehör från några av världens bästa tillverkare – ett program som kännetecknas av en idé. Vi kallar den lönsamhetsprincipen och brukar formulera den så här: Det är ointressant vad ett verktyg kostar att köpa. Det intressanta är vad det kostar att använda, dvs hur lönsamt det är för verkstaden. Tool Center representerar bl a BIG, Blaser, Losma, Forkardt och Fraisa. Tool Center ingår i Swedish Tool Holding, som är en av Skandinaviens och Baltikums största leverantörer av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin. Vår storlek har inget egenvärde, men ett avgörande nyttovärde. Den är en förutsättning för att vi ska kunna tillhandahålla de produktionstekniska lösningar som gör våra kunder lönsamma på en allt tuffare internationell marknad.

Edeco Tool AB

– vår grundidé är att noga välja ut och sälja det bästa från världens ledande leverantörer inom skärande verktyg, bandsågblad, och uppspännings-teknik. Vi kan hjälpa ditt företag att bli effektivt och lönsamt genom hela produktionsprocessen. Våra resande skärtekniker delar mer än gärna med sig av sin kunskap och gör noggranna tester på plats för att du ska få ett så bra slutresultat som möjligt. Optimala lösningar ger bra produktionsekonomi. Vi startade 1984 och ingår sedan 1998 i Indutradekoncernen. Vår snabba utveckling har idag gjort oss till en av landets större leverantörer av verktyg till verkstads- och stålindustrin. Men vi nöjer oss inte med det. Nej, vi har en klart uttalad målsättning om att fortsätta växa. För att lyckas med det fortsätter vi anpassa oss efter dina krav och behov. Exempelvis genom teknisk service, så att du alltid väljer rätt verktyg och skärdata. Under de senaste 18 åren har vi hela tiden haft en god ekonomisk utveckling med bra resultat. Vi är för närvarande 18 anställda, som alla brinner för att hjälpa dig till en förbättrad produktionsekonomi.

Edströms Maskin AB

– levererar kända fabrikat av verktyg, plåt & verktygsmaskiner till Svensk verkstadsindustri. Företaget har 45 anställda med lager och utställning i egna lokaler vi E 4 i Jönköping. Serviceavdelningen består av 11 medarbetare. Edströms satsar på Internet och har en väl uppbyggd och omfattande webbshop.

Fortiva AB

– Fortiva är aktören med marknadens största sortiment inom borrning, svarvning, fräsning och uppspänning. Vi lever som vi lärt av våra kunder – svenska företag som sprungit ur entreprenörsanda, uppfinningsrikedom och en vilja av stål. Vi vet vilket mod som krävs för att utveckla, driva och förnya produktionen och är beredda att bidra med vår energi. Vi hjälper dig att trimma tillverkningen till perfektion, oavsett om det gäller svarvning eller borrning. Fortiva har sitt huvudkontor i Nässjö, vägg i vägg med kollegerna och maskinspecialisterna på Stenbergs. Det ger oss en helhetssyn och kunskapen att ta ett lönsamt grepp på hela produktionen. Något som vi gärna gör ändå, oavsett vem som sålt maskinen. I en optimerad miljö kan de bästa av verktyg åstadkomma det du inte trodde var möjligt. Vi utökar med fler företag I samband med att Fortiva blir ett fristående bolag köper vi ut fler företag från Stenbergsgruppen och bildar Fortiva Group. Företagsgruppen består av ett antal företag som alla är verksamma inom skärande verktyg för trä och metall samt uppspänning och fixturering. I ryggen har vi ett av världens ledande varumärken inom verktyg, Kennametal, som också delar vår innovativa filosofi. Vi erbjuder även verktyg från Eppinger, Britsch och Benz. Numera har vi även ett komplett sortiment inom uppspänning och fixturering. I Sverige representerar vi vårt dotterbolags, Skandinaviska Chuckfabriken, sortiment av egentillverkade svarvchuckar/backskivor och övriga agentur produkter.

HORN Sverige & Danmark

– HORN Sverige är specialister på verktyg för skärande bearbetning. Vi erbjuder ett dynamiskt utbud av verktyg med fokus på precisionsverktyg för axelstickning, spårbearbetning, fräsning, brotschning och profilbearbetning. Vi satsar på ett nära samarbete med er som kund för att hitta de mest lönsamma och effektiva lösningarna för er produktion.

ISO TOOL AB

– är ett företag i Kristianstad som säljer skärande verktyg till industrin. Verktygen kommer huvudsakligen från Tyskland och övriga Världen. Man importerar till 95 % verktygen själva och detta för med sig att man försöker att lagerhålla det mesta. Huvudmärket är Toshiba Tungaloy som kommer från Japan med huvudlager i Tyskland. Företaget kan även hjälpa till att ordna specialverktyg, vilket är 25 % av försäljningen, vilket tyder på hög teknisk kompetens inom företaget. ISO TOOL:s filosofi är snabb service och problemlösning.

Kenson Component AB/Kenson Sales KB

– bildades 1990 respektive redan 1984 företagets huvudkontor finns i Alingsås, 50 km NÖ om Göteborg. Kontor finns även belägna i Helsingborg samt i Helsingör, Danmark Man företräder i huvudsak ett antal företag/agenturer med inriktning på tillverkningsindustrin och ansvarar för sina huvudmäns försäljning till företag i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Egen serviceorganisation ser till att service kan utföras med kort varsel. Lager med reservdelar och tillbehör finns i företagets lokaler i Alingsås. Man har visning av verktyg och maskiner i sin permanenta utställning i Alingsås. För närvarande arbetar 8 personer i företaget.

KOMET Scandinavia AB

– Komet Scandinavia, tidigare Square Tools AB har har sina rötter från1950-talet och är ett teknikföretag inom skärande och hållande verktyg. Man utvecklar, konstruerar och marknadsför skärande och hållande verktyg och man är specialister på hål- och spårbearbetning. Företaget är kvalitetscertifierade (ISO 9001:2008) och miljöcertifierade (ISO 14001:2004).

Lichron AB

– är en ledande leverantör i verkstadsbranschen med ett brett sortiment av produkter och tjänster som svarar mot stora delar av verkstadsindustrins behov. Förutom noga utvalda maskinfabrikat har företaget etablerat två skolor inom industriteknik placerade i Skövde och Trollhättan.

Malmö Maskinaffär AB

– sorry!, men läser du detta och är köpare från norr om Skåne och Blekinge, lämna här! För att ge maximal support till våra krävande kunder, arbetar vi endast i dessa landskap! Det blir bäst så, för dig som kund. Få, om ens någon i vår bransch, kan fullt ut servicemässigt säkerställa, i hela vårt avlånga land maximalt produktionsresultat. Familjeföretaget i 4:e generation grundades 1923. Pionjärer i återförsäljarledet med införande av de bästa namnen i Sverige som bl.a. Emuge Franken, Mitutoyo och Sandvik Coromant. Vår hemsida visar övriga välkända produktnamn.

Partille Tool Trading AB

– Partille Tool Trading AB är expert på uppspänning. Vi har ett mycket brett sortiment av skruvstycken, spännelement, fixturelement, kuber, referensbord, nollpunktssystem etc etc. Vi kan spänna upp det mesta! I vårt produktsortiment finns dessutom skärande verktyg (som t ex Erix bakplaningsverktyg), gradverktyg, försänkare (Kopal), kylvätskeslangar (Loc-Line), kylvätskemunstycken för CNC-svarven mm mm.

PROMAB Verktygsmaskiner AB

– grundades 1992. Företaget marknadsför och säljer verktyg och nya och begagnade verktygsmaskiner och kringutrustning. Promab är även ett agenturföretag och man är återförsäljare för ett flertalet tillverkare.

Ravema AB

– affärsidén är att tillhandahålla till nordisk verkstadsindustri maskiner, kringutrustning och service så, att våra kunder får en ökad konkurrenskraft och förbättrad lönsamhet. Ravema skall sträva efter att uppfylla sina kunders förväntningar och krav på ett sunt, affärsmässigt och lönsamt sätt. Företaget grundades 1912 och är ett familjebolag som ingår i Liljedahlsbolagen AB.

Runå Verktygs AB

– är ett verktygstillverkande företag inom branschen pressverktyg. Företaget startade år 1949 och har sedan dess ständigt utvecklats. Idag är man 19 anställda varav 3 konstruktörer och 14 verktygsmakare. Man arbetar i egna fräscha lokaler på 2000 m2. Verktygstyperna man tillverkar är automatverktyg, stansverktyg, bockverktyg, dragverktyg, rörverktyg, standardverktyg, prototypverktyg samt mätfixturer. Företaget är sedan 1995 ISO 9001 certifierat.

Saint-Gobain Abrasives

– är världens ledande tillverkare av högkvalitativa slipprodukter och kan erbjuda kostnadseffektiva totallösningar för bl a verktygstillverkning, bil- och kullagerindustri och stålverk, gjuterier, glasindustri, trä- och spånskiveindustri, allmän verktygsslipning, byggindustri, mekaniska verkstäder, växel- och kugghjulstillverkning m.m.

Sandvik Coromant Norden AB

– marknadsför och säljer kompletta verktygsprogram för skärande bearbetning. Företagets affärsidé är att stärka kundens konkurrenskraft genom att erbjuda förbättrad produktionsekonomi.

Schunk Intec AB

– företaget är ett dotterbolag till tyska Schunk GmbH, som är en av världens största leverantörer av backar till svarvchuckar med mer än 1000 olika typer av standardbackar. Man är marknadsledande inom gripsystem och fastspänning. Schunk är världens största leverantör av hydrauliska chuckar. Företaget är också generalagent för Schmalz vakuumkomponenter.

Sjöborgs Maskin AB

– företaget grundades 1951 och låg då som nu på Södermalm i Stockholm. I slutet på 60-talet renodlades sortimentet och koncentrerades på verktyg för skärande bearbetning. Affärsidén är att förse den svenska industrin med högkvalitativa verktyg direkt från lager. Tyngdpunkten ligger på gängverktyg ch gängmätdon.

Skärpverktyg AB

– startade 1981 med egen tillverkning av diamantverktyg. Vi breddade snart vår verksamhet inom precisionsverktyg till verktygsmakare. Idag har vi ingen tillverkning av diamantverktyg utan representerar bl.a företag som Drendet + Zweiling och Cape Diamonds. Vi är idag marknadsledande i Sverige på gnisttråd, slitdelar och tillbehör för trådgnistmaskiner. Vi representerar Berkenhoff, som är den största och bredaste tillverkare av gnisttråd. Skärpverktyg har äben ett komplett program av elektrodmaterial för sänkgnistmaskiner såsom grafit, koppar, wolframkoppar, elektroder och andra tillbehör.

Standardmekano Försäljnings AB

– Standardmekano grundades 1958 och är beläget i Märsta, vid Arlanda norr om Stockholm. Vi har en lång historia med försäljning av fixturer, spännare samt skärande verktyg till de flesta företagen i den svenska tillverkningsindustrin. Vi arbetar såväl med försäljning av enstaka produkter som med projektarbeten där det gäller att ta fram rätt verktyg för speciella applikationer. Det kan röra sig om snäckfräsar för tillverkning av kugg med en speciell profil eller om färdiga fixturer till besvärliga arbetsstycken.

Stanstek AB

– levererar verktyg för plåtbearbetning till de flesta CNC-styrda stansmaskiner t.ex. Amada, Behrens, Nisshinbo, Pierce-All, Pullmax, Finnpower, Wiedeman, Salvagnini, Pivatic, Strippit, Raskin och Trumpf. Företaget har på senare år utökat verksamheten med försäljning av stansmaskiner och CAD/CAM-system för plåtbearbetning. Företaget är placerat i Alingsås.

System 3R Nordic AB

– utvecklar producerar och säljer metoder och verktyg för optimal produktivitet inom verkstadsindustrin bl.a. referenssystem för skärande applikationer, automation och kostnadseffektiva lösningar för alla typer av verktygsmaskiner.

Systemverktyg AB

– inriktar sig främst på verktyg för verktygsmaskiner. Man representerar ett flertal kända tillverkare. Kunderna är främst tillverkningsindustrin samt små och medelstora verkstäder över hela landet.

Techpoint Systemteknik AB

– är ett systerbolag till Johan Nordström Verktygsmaskiner AB och har sitt huvudkontor och lager i Sollentuna strax norr om Stockholm. Techpoint startade 1999 och inriktar sin verksamhet på att bli systemleverantör av högkvalitativa skärande verktyg till den svenska verkstadsindustrin. Försäljningen sker både genom återförsäljare och direktförsäljning till större slutanvändare av skärande verktyg.

Ursviken Verktygsmaskiner AB

– vårt fokus ligger på produktionslösningar anpassade efter kundens behov; maskiner, verktyg och kringutrustning. Kantpressverktyg – standard eller specialtillverkade – är en specialitet.

Verktygsagenturen AB

– levererar förnödenheter till den mekaniska industrin. Företaget grundades 1959 av Ingvar Rydegård, Stig Andersson och Åke Thunholm- tre kollegor från företaget ”Servus”. Till en början bedrevs verksamheten i en källarlokal i Solberga, söder om Stockholm. Idag ligger man i Västertorp, Hägersten inte långt från den plats där man började för 40 år sedan. Stig och Åke är fortfarande aktiva i företaget. Anders Rydegård har tagit över efter Ingvar. Förutom dessa är även Patric Thunholm anställd.

Verktygsfirma Roger Swärd AB

– Verktygsfirma Roger Swärd AB har som målsättning att, med den senaste teknologin inom begreppet skärande verktyg bistå våra kunder med såväl standardlösningar,som kundanpassade lösningar vid både bearbetning och fixturering Tillsammans med våra leverantörer strävar vi mot ett komplett lager på standardverktyg,för omgående och ”just in time”leverans” från oss. Vår ambition är också att tillverka och leverera special/ritningsverktyg på kortast möjliga leveranstid.

Wiklunds Verktyg AB

– har servat svensk industri med verktyg och teknisk information sedan 60-talet. Kontor och lager finns i Farsta, söder om Stockholm. Företaget är specialiserade på skärande och hållande verktyg för svarvning, fräsning, borrning, gängning m.m. och man har idag ett väl fungerande lager av verktyg, ca. 12 000 artiklar för direktleverans till kund.