När pumptillverkaren Grundfos förra året beslöt sig för att uppdatera kunskaperna hos underhållspersonalen vid sin produktionsanläggning i Serbien tog man kontakt med AP&T Global Training. I december 2019 genomfördes en uppskattad tvådagarsutbildning inriktad på pressunderhåll under ledning av AP&T:s utbildare Andreas Kronstedt vid Grundfos fabrik i Indjija, nordväst om Belgrad.

– Utbildningen var verkligen givande och praktiskt användbar. Innan trodde vi att det här skulle bli rena raketforskningen, men Andreas Kronstedt vet hur man förklarar även komplicerade saker så att de blir enkla att förstå. Om vi ska gradera hans insats på en skala från ett till fem så får han en femma, säger Rade Kozomora, PM Specialist, på Grundfos Serbia.

Indjija-anläggningens fem AP&T-pressar installerades när fabriken byggdes 2013. Under de år som gått sedan dess har flera nya medarbetare i underhållspersonalen tillkommit, medan andra har gått i pension. Därför behövdes maskinkunskaperna fyllas på.

– För att alla ska få ut mesta möjliga av våra kurser försöker jag alltid förmedla innehållet på ett sätt som tar hänsyn till de olika deltagarnas varierande förkunskaper, och det är förstås väldigt kul när det fungerar och uppskattas, säger Andreas Kronstedt.

Utbildningen i pressunderhåll ingår i AP&T:s omfattande program av utbildningar – AP&T Customer Training – som lanserades under 2019.

– Vi erbjuder både standardiserade och skräddarsydda utbildningar på olika nivåer för operatörer, ställare och underhållspersonal. Utbildningarna genomförs i små grupper och kombinerar teori och praktik. De ges på engelska, tyska, kinesiska och svenska, berättar Milena Bialkowska, Global Training Developer and Coordinator på AP&T.

Målet är att ge kundens personal den kompetens som behövs för att hantera maskinerna på ett säkert sätt och att se till att utrustningen presterar på topp under hela livslängden med minimal risk för produktionsstörningar.

– Fler och fler kunder drar nytta av våra utbildningar, och den som är intresserad av vårt program är varmt välkommen att beställa vår kurskatalog, säger Milena Bialkowska.

För mer information kontakta training@aptgroup.com

Läs mer om AP&T:s eftermarknadserbjudande på https://www.aptgroup.com/solutions/aftermarket-services 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here