CoroChuck 930:s framgång driver fram en utökning av serien

Den mycket exakta hydraulchucken CoroChuck® 930 från Sandvik Coromant har rönt stora framgångar sedan sin lansering 2013. Nu har kraven från BIG PLUS-användare på säker verktygsfunktion vid fräsning och borrning lett till att chucken kan användas i det patenterade spindelsystemet.

Hög bearbetningssäkerhet

Passar perfekt vid krav på hög rundgångsnoggrannhet. Omfattande tester har visat att den här nya hydrauliska chucken har den bästa utdragssäkerheten på marknaden. Hemligheten bakom dess exakthet och utdragssäkerhet hittar vi i den optimerade designen av det lödda fastspänningsmembranet. Det möjliggör säker fastspänning med två stöd på var sida (fulcrums).

I slutänden är det betydligt lägre risk för att verktyget dras ut, något som man flera gånger tidigare har konstaterat är ett problem när man använder verktyg med hög spiralvinkel. Den här oönskade effekten är särskilt besvärlig inom flygindustrin när man fickfräser stora flygplansdelar som vingstrukturer och stommar. Om man inte märker att verktygen dras ut kan hela komponenter behöva skrotas ifall fräsen oavsiktligt har arbetat på ett större djup än vad som avsågs.

Ökade prestanda

Utformningen av CoroChuck 930 säkerställer utmärkt vridmomentöverföring som förbättrar funktionen hos solida hårdmetallpinnfräsar, borr- och brotschningsverktyg. När den används med fräsverktyg säkerställer också fräsens rundgångsnoggrannhet konsekvent matning per tand, vilket ger en förutsägbar skärlivslängd och gör det enklare att behålla komponenttoleranserna. Dessutom kan CoroChuck 930:s funktion upprepas under flera fastspänningscykler för att behålla komponentens höga ytkvalitet – produkten har konstruerats med dämpande egenskaper som minimerar vibrationerna under bearbetningsprocessen.

CoroChuck 930 kan snabbt dras åt eller lossas med en speciell momentnyckel, vilket ökar effektiviteten tack vare snabba och enkla uppriggningar och växlingar. Det krävs ingen annan extern utrustning för att spänna fast eller lossa systemet.

Precision i mikrometer

Chucken bibehåller toleranserna ner på mikrometernivå för att förbättra verktygets precision, ytjämnhet och produktivitet. Rundgångsnoggrannhet kan mätas ner till <4 μm vid 2,5 × DC.

CoroChuck 930 täcker alla vanliga maskingränssnitt och är lämplig för maskiner som svarvar, fleroperationsmaskiner, flerfunktionsmaskiner och drivna verktyg i svarvar och vertikalsvarvar. Chucken finns i utförandena ”pencil”, ”slender” och ”heavy duty” och är balanserad enligt DIN 69888. Man kan även få Tailor Made-alternativ.

Sandvik Coromant

Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin.
Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder.
Dessa inkuderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8000 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here