Dankab övertar representationen av Elb-Schliff.

Dankab Verktygsmaskiner AB har under många år representerat aba Grinding Technologies GmbH i Sverige. När Autania Group övertog aba kom ELB och aba att bli systrar i samma koncern. Efter att arbetet med att smälta samman de forna konkurrenterna var klart, behövde den globala försäljnings-organisationen också anpassas till den nya situationen. Valet föll då på Dankab Verktygsmaskiner AB, som med sin tradition av kundanpassade lösningar och specialmaskiner ansågs mest passande för uppdraget. Dankab kommer att marknadsföra aba/ELB som en spjutspets inom avanserad slipteknik.

Ny inriktning

aba/ELB har beslutat att ytterligare stärka sin position på marknaden med vad man kallar teknologimaskiner. Det ska ses som att man satsar mindre på standard planslipmaskiner och mer på produktionsmaskiner där hela slipprocessen inklusive hantering och logistik ingår i leveransen. Maskinen är ju endast en del av lösningen för att nå målet.

PoolControl

På EMO visade man upp ett fullskaligt övervakningssystem där flera maskiner i en produktionscell övervakas i olika nivåer, från hela cellen ner till enskilda komponenter i varje maskin. Man kan med systemet exempelvis kontrollera en enskild maskins spindellager, kylvätsketemperatur eller tryck och få larm om något inträffar. Allt presenterat på produktionsledningens kontorsdatorer om man så vill.

Tradition och nytänkande

aba och ELBs gemensamma kompetens, erfarenhet och starka internationella närvaro är en stabil grund som Autania Group kommer att bygga vidare på men man behåller både aba och ELB som två självständiga varumärken. Var och en med sina traditionella styrkor. ELB med turbinslipning och aba med precisionsslipning över långa längder. Företaget sitter idag i helt nyrenoverade kontors och fabrikslokaler i Aschaffenburg (Frankfurt). Givetvis med ett välutrustat sliplaboratorium vilket är en god grund för bästa kundnytta. Det ger också en potential att erbjuda nyckelfärdiga lösningar och utveckla högt drivna slipprocesser. Tillverkningen är strikt rationaliserad och bygger på i modultänkande.

Dankab och slipning

Slipteknik är ett av Dankabs kärnområden där CGW Camel Grinding Wheels och DFH heningsverktyg också ingår.

GrindTec

För den som besöker Grindtec i Augsburg 19-22 mars är ett besök i aba/ELBs monter Hall 3-3057 att rekommendera. Där visas på nytt PoolControl, en EasyGrinder 5 med maskinstyrningen xpressCube-Pro och en aba toolShop 6-1512 med Siemens 840D. Dessutom flera varianter av skärputrustning och presentation av ”Grind-Plus” som är program för ökat tillgänglighet, närmare service och längre garantitider.

I Hall 2 monter 2028 finner man CGW Camel Grinding. Ett intressant alternativ till de stora etablerade fabrikaten. CGW har stora framgångar i USA och Asien och avser stärka sin närvaro i Europa. I fjol öppnade CGW sitt europakontor i Tyskland.

Ytterligare information: Dankab Verktygsmaskiner AB 08-544 403 40 Bildtexter på nästa sida

ELB Smart Line Basic finns med slipområde från 400x600 till 800x2000 mm
ELB Smart Line Basic finns med slipområde från 400×600 till 800×2000 mm

 

I Autania koncernen ingår också PROFIROLL, Bad Düben och WFL, Millturn.
I Autania koncernen ingår också PROFIROLL, Bad Düben och WFL, Millturn.

 

Elb-Schliff är känd för sitt kunnande inom turbinslipning.
Elb-Schliff är känd för sitt kunnande inom turbinslipning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here