2020 blev ett riktigt bra år och det svarvas för fullt hos Migu Mekaniska i Tidan.

Migu är ett högteknologiskt företag inom skärande bearbetning. Med lång erfarenhet i kombination med en modern maskinpark erbjuder Migu unika och kundanpassade lösningar i komplexa material. Maskinparken består idag av 12 stycken 3-och 5-axliga svarvar med hög automationsgrad, där majoriteten av maskinerna kommer ifrån kvalitetsmärket DMGMORI.

Under våren 2020 gick tankarna kring en ny investering och valet landade på en ny DMGMORINLX2500SY med portalladdare LG10. Beslutet grundades på de goda erfarenheter företaget har haft med en tidigare liknande maskininvestering från 2010.
”Lösningen med portalladdning passar väldigt bra till våra detaljer och vi får en väldigt hög utnyttjandegrad med detta koncept.” säger Jakob Andersson VD.

Det roliga är att innan den här investeringen kom på plats så var Migu på hugget igen och beställde ytterligare en NLX2500SY från DMGMORI. Den här gången var det en maskin utrustad för stångmatning eller för robotladdning. Det här var en lagermaskinhos DMGMORI så den maskinen levererades före den med portalladdning.

”Nu får vi lugna ner oss ett tag,” säger Jakob, ”Leverans och igångkörning av de nya maskinerna har gått mycket bra och 2021 har börjat precis som vi vill. Vi är i en expansiv fas och det är riktigt kul.”

Genom DMGMORI Finance har Migu kunnat investera och ta fördel av de attraktiva leasingsvillkoren som erbjuds. En av fördelarna är att den första avgiften på maskinen inte kommer förrän månad sju efter att maskinen är levererad och igångkörd. Det här betyder att maskinen kan producera och jobben faktureras innan den första avgiften ska betalas. ”Det blir allt vanligare att kunderna utnyttjar vår egen finans och de fördelar som finns med att har en speaking partner” säger Peter Smith, säljare på DMGMori.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here