Dormer kommer nu med en ny serie borrar för punktsvetsborrning och tunnplåt.

Punktsvetsborrarna är gjorda för att kunna borra ur svetspunkter, så att man kan dela på hopsvetsade plåtar och paneler vid behov. De tillverkas i en rad olika storlekar för att passa de vanligaste svetspunkterna inom fordonsindustrin.

A723, som de heter, är tillverkade av koboltlegerat snabbstål (HSS-E) och är gulanlöpta. De har hög hårdhet och behåller därför skärpan länge även vid tuff användning.

Borrarna som lanseras under företagets varumärke Dormer har en stark konstruktion med korta spår och en kraftig kärna som ökar stabiliteten vid handborrning i tunnplåt.

Därutöver finns nu också våra tunnplåtsborrar av snabbstål (HSS) i de vanligast förekommande dimensionerna för att passa för popnitar och skruvar. A123 har en lättskärande, självcentrerande spets med 120° spetsvinkel. Den har korta spår utan styrkanter, vilket ger runda hål.

center-drillsBorrarna är ånganlöpta för att minska friktionen och motstå löseggsbildning. A119 är en variant med dubbla spetsar för ytterligare förbättrad ekonomi.

I samband med lanseringen har även fler satser adderats till borrprogrammet. A087 är en kompakt sats med 19 st. TiN-belagda A002-borrar för allmänna borrningsarbeten. A188 är en annan sats innehållande 19 eller 25 st. A108-borrar för borrning främst i rostfritt stål.

Även centrerborrarna har fått tillökning med ett flertal nya typer i nya utföranden för att kunna täcka in fler behov.

Här finner man bland annat borrar av HSS-E stål för lite hårdare material, borrar med spännplatta på skaftet, borrar med längre totallängd, samt fullhårdmetallborrar för de hårdaste och mest slitande materialen.

hss-drills-groupMer information om de senaste produkterna kan du få genom att ladda ner produktbroschyren Dormer 2016.2 nyheter som pdf-fil på www.dormerpramet.com, eller genom att kontakta din lokala Dormer Pramet-återförsäljare.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.

Fotnot:
Dormer Pramet erbjuder ett mycket brett produktprogram av roterande- och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvning för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa, Sydamerika och Indien och ett globalt distributionsnät med fem strategiskt placerade nav.

Utgivet av:
Dormer Pramet
Box 618
301 16 Halmstad
Tel: +46 (0)35 16 52 00
www.dormerpramet.com

Kontakt:
Helene Bengtsson
Chef Kundsupport, Dormer Pramet
E-mail: helene.bengtsson@dormerpramet.com
Tel: +46 (0)35 16 52 09

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here