En ny märklaser, som ryms i en skokartong med en programmerbar mjukvara och länk till den användarspecifika datamiljön. Det är det nya dröm teamet och förenklar ytterligare användandet av laser för märkning.

TRUMPF´s nya diod pumpade vanadat laser utgör basen för en ny kostnadseffektiv serie av nykomlingar bland märklasrar tillverkade av TRUMPF. Formatet på TruMark 1110 är praktiskt och kompakt. Strålkälla, kontrollenheter, intern fokus kontroll, och även skanner kan rymmas i något jämförbart med en skokartong,– och alltihop väger endast tio kilo. Detta förenklar integrationen med befintliga produktionslinjer och vid nya installationer.

Den nya enheten behöver inte blygsamt jämföras med TruMark Serie 3000 och 5000 vad gäller kvalitet och funktion. TruMark 1110 erbjuder väldigt bra strålkvalitet med mindre än 1,5 M² . Tack vare sin höga pulseffekt och fantastiska repetitionsfrekvens klarar den mellanstora serier med mycket hög tillförlitlighet. Med sin mycket bra ”pulse-to-pulse” stabilitet blir resultatet perfekt och repeterbar märkning med pulsbredder på mindre än 25 nanosekunder. TruMark 1110 visar upp sina muskler när det kommer till att klara den industriella tillverkningsmiljön. Inte bara är den stabil och pålitlig i en omgivning upp till en temperatur på 40 grader, dess IP54 gradering är ett betyg på fullt skydd mot damm och vatten. Som tillägg till de tekniska fördelarna är den väldigt operatörsvänlig att använda TruMark 1110. Den är till exempel utrustad med en intern kontroll av fokus positionen. På så sätt är fokuspunkten i laserstrålen relaterad till arbetsstyckets höjd. Det innebär att operatören inte behöver ställa in Z-axel eller övriga axlar helt och hållet också. TruMark 1110 passar med samma mjukvara som övriga TruMark enheter. Det tidstuderade TruTops Mark programmet gör det enkelt för operatören att göra de förberedelser som behövs för att märka en detalj.

Applikationsområdet för TruMark 1110 är extraordinärt. Den arbetar i det infraröda intervallet, vilket gör den superb för märkmaterial såsom, plast och även läder, vilket är helt nytt. Det här gör den idealisk att använda till individuell design av t ex väskor, portföljer eller skydd för mobiltelefoner. Den kan även användas för större objekt. Ett exempel är märkning vid inredning, text eller dekor på beklädd rostfritt stål eller inom individuell bildesign som till exempel dekor som prydnad på lister eller nackstöd. Utöver allt detta erbjuder den också den perfekta hanteringen för att garantera oavbruten spårbarhet på produkter, som blir allt mer standard inom många företag.

Ett perfekt komplement till TruMark 1110 som verkligen förenklar märkningen är det nya programmerbara gränssnittet till TruTops Mark mjukvaran. Denna nya modul kopplar samman TruTops Mark med användarspecifika databaser eller överordnade system och kan användas i samband med befintliga databaser och ERP system. Modulen kommunicerar med TruTops Mark via Ethernet och gör det möjligt att använda befintliga databaser inom lasermärkning automatiskt och utan krångel. Allt som användaren behöver göra att upprätthålla en central datalagringenhet, så att behovet av manuell dat inlagring och risk för driftstörningar elimineras. Under tiden kan de system som är anpassade för kunden fortsätta användas, utan att behöva kommunicera vidare med ett annat system.

Att integrera externa hjälpanordningar är inte heller något problem. Det är till exempel möjligt att använda modul gränssnittet för att kontrollera TruMark´s kamerasystem – Observer, för att identifiera arbetsstyckets position och uppställning eller för att läsa av Data matrix koder. Dessutom är det även möjligt att integrera kundspecifika enheter i TruTops via Interface modulen. Ett exempel på detta är när man skapade en lösning att synka märkning på en film då filmen tas av rullen, eller så enkelt som att koppla till en streckkod läsare. Det finns praktiskt taget inga gränser här. Med mjukvarans programmerbara användargränssnitt blir integrering och användning av de mängd olika tillval enkla och användarvänliga. Här kan varje kund tala om vilka tillval som är viktiga för just denna applikation och vad som ska synas på displayen. Kunden har också möjligheten att tilldela specifika behörighetsprofiler för olika användare. Allt som en användare kan se, exempelvis, är en startknapp och viss bas information vilket medför att det inte är nödvändigt för en användare att ha speciell laserutbildning innan de genomför ett lasermärkningsjobb som har upprättats i förväg. Administratören kan å andra sidan justera process parametrarna, ha tillgång till TruTops Mark, spåra och korrigera status rapporter om det är nödvändigt.

trumark1 TruMark 1110 Denna kompakta, multipla enhet baserad på en vanadat laser lägger grunden för de nya och kostnadseffektiva serierna som nykomling inom märklaser från TRUMPF.
trumark2 TruTops Mark Interface Modul Denna modul kopplar samman användarspecifika databaser eller överordnade system med TruTops Mark. Det kan användas i samband med befintliga databaser och ERP system.
trumark3 Nackstöd TruMark lasrar kan behandla fler material än man kan tro. De är perfekta för individuell dekordesign som till exempel på nackstöd I bilen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here