Denna gången blev det flaggskeppet VMX60SRTi som är en simultan femaxlig maskin med ett arbetsområde i X och Y på 1524 mm x 660mm. Maskinen har ett svivel huvud och ett nedsänkt rund bord i arbets bordet på dia 600mm.

Detta är en oerhört flexibel maskin som passar vår produktion perfekt säger Peter Ericsson. Vi har varit mycket nöjda med vår första Hurco som fungerat klanderfritt i alla år, så ihop med Hurcos enkla men kraftfulla styrsystem så föll valet på en till Hurco.

Ericssons mekaniska enhet i Kista utvecklar och tar fram prototyper till våra konstruktörer för kunna prova olika typer av tekniska lösningar. Vi arbetar just nu med att modernisera arbetssätt och maskinpark för att kunna ge möjlighet att använda många nya typer av material bearbetningssätt i företagets utveckling av nya produkter. Medarbetarna har en gedigen erfarenhet av kunskap och teknik och är mycket flexibla i sitt arbete med att tillverka konstruera samt ge råd om tillverkningsmetoder.

Hurcon har 12000 varv i den kraftiga spindeln på 35Kw. Maskinen har 40 verktygsplatser och är utrustad med högtryck genom spindeln för kylvatten och luft, den har spindel mät prob och laserinmätning av verktygs längd och diameter. Hurcon är även utrustad med en inväxlingsbar högvarvs spindel från är Air-turbine som håller  50000 varv/minut.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here