Ett besök hos Dormer Pramets erbjuder något för alla

Bild: Den nya tangentialplanfräsen för grovbearbetning.

Ett besök i Dormer Pramets monter vid EMO i Milano blir en givande upplevelse för varje gäst, säger Antonio Pingaro, försäljningschef vid Dormer Pramet Italien.

Den globala tillverkaren är klar att visa upp ett omfattande program av roterande verktyg och vändskärsverktyg under mässan som arrangeras mellan den 5‐10 oktober – för första gången visas båda varumärkena tillsammans på EMO.

Verktyg för borrning, gängning, fräsning och svarvning kommer att visas liksom produkter för järnvägsindustrin och den tunga industrin. Naturligtvis kommer även nyheterna som presenterades i april att finnas utställda på EMO.

Antonio Pingaro, försäljningschef vid Dormer Pramet Italien, säger: “Jag tror vi ska kunna fylla behovet för varje besökare på EMO med vårt omfattande produktprogram. Vare sig det gäller ett verktyg för allmän bearbetning i många olika material eller en mer specialiserad produkt för tyngre bearbetning kommer vi att ha något som intresserar presumtiva kunder.

“EMO ger oss en möjlighet att visa upp, inte bara vårt nuvarande produktprogram, utan ger även besökare en möjlighet att titta närmare på våra nya produkter och deras viktigaste egenskaper och kapacitet.”

PFX djuphålsborrar, MPX multi‐applikationsborrar, som t.ex. den nya R459 för 8xD borrdjup och Hydra‐borrarna med utbytbara hårdmetallkronor bildar en del av Dormers produktspektra på EMO.

Även nyligen tillkomna produkter som det utökade solida pinnfräsprogrammet, roterande hårdmetallfilar och solida hårdmetallgängfräsar kommer att visas tillsammans med Sharktapparna, multiapplikationstappar, pressgängtappar och försänkare.

Pramets frässerie med Penta HD, Penta HF, Econ LN och Force AD kommer att finnas med på EMO tillsammans med de nya ADMX07‐skären och ‐fräsarna.

Verktyg för tung svarvning, hyvling av svetssömmar, fasning samt den nya serien tangentialplanfräsar, som lanserades i april, kommer också att visas.

För järnvägsindustrin visar Pramet sitt omfattande produktprogram innefattande skivfräsar, modulära verktyg för tung svarvning, verktyg för svarvning av järnvägshjul och dynamisk fräsning av räls.

Dormer Pramet kommer att finnas i Hall 6, monter G08‐H09 på EMO i Milano. För mer information besökwww.dormerpramet.com eller kontakta Dormer Pramet försäljningskontor i Halmstad.

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg, vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Dormer Tools som bildades i Storbritannien 1913, är specialister på produktion av roterande skärande verktyg i hårdmetall och snabbstål. Det huvudsakliga produktprogrammet består av verktyg för borrning, fräsning, gängning och brotschning för verkstadssektorn. Pramet började ursprungligen tillverka och sälja vändskärsverktyg i Sumperk i f.d. Tjeckoslovakien 1951. Bolagets produktprogram täcker ett brett applikationsområde däribland vändskärsverktyg för svarvning, fräsning och borrning.
Dormer Pramet tillhandahåller en omfattande försäljnings‐ och teknisk support som innefattar mer än 30 försäljningskontor och täcker fler än 100 marknader över hela världen. Dessa stöds av ultramoderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnätverk med fem strategiskt placerade lager.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here