REHOBOT Hydraulics är ett välmående bolag med en otroligt fin historia av egenutvecklade produkter av högsta kvalitet, ”Made in Sweden”, säger Johan Theorell VD på fabriken i Eskilstuna

Herbert Landin Domkraftfabrik tillverkade år 1932 den första hydrauliska domkraften, och under samma tid slöts det första OEM-avtalet med Volvo Lastvagnar. Verksamheten bolagiserades senare och fortsatte att tillverka sina produkter som marknadsfördes under varumärket NIKE. Under 2010 förvärvades företaget av Obadja-koncernen och bytte namn till REHOBOT Hydraulics. Samtidigt introducerades en ny produktionsfilosofi baserad på LEAN.

Ute i produktionen har REHOBOT idag 16 st OKUMA: 11 svarvar, 3 fleroperationsmaskiner och 2 flerfunktionsmaskiner. Den senaste installationen ifrån Stenbergs är en Okuma Multus B400 med ABB FlexLoader 600. Cellen är precis tagen i drift och där tillverkas komponenter helt klara i en maskin och fortsätter sedan vidare till montering. De stora fördelarna med den nya maskinen är kvalitetssäkring på ett mycket bättre sätt och kortare genomloppstid. Robotcellen med vision samt in- och utbanor möjliggör obemannad körning.

OKUMA MULTUS bygger på en beprövad välkänd teknologi och finns idag i två olika produktfamiljer: Multus B respektive Multus U. Alla maskiner specas med dubbdocka eller motspindel, samt att det finns flera storlekar på verktygsmagasinet. Verktygsinfästningen väljer kunden själv mellan HSK eller Capto.

Vi har levererat och installerat Okuma till dåvarande NIKE och nu REHOBOT under lång tid. Företaget tillverkar noggranna produkter i toppklass och vi menar att Okumas maskiner under alla år har levererat rätt kvalitet och tillgänglighet”, säger Thomas Åkermark på Stenbergs.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here