Gnotec har över 70 års erfarenhet av produktion av metallkomponenter. De är ca 600 medarbetare på 6 olika produktionsenheter. De har flera kunder inom fordonsindustrin och andra företag som har behov av metallkomponenter.

Under 2013 investerade Gnotec i 2 stycken mekaniska pressar från presstillverkaren Seyi i Taiwan. Dessa två maskiner installerades i Gnotecs fabrik i Kunchan Kina. Investeringen var då i pressar på 200 och 500 ton presskraft, båda kommer från presstillverkaren från Seyi. Båda maskinerna är utrustade med bandmatningsutrustning för produktion från coil.

Nu satsar Gnotec på ytterligare Seyi servopressar till en av sina enheter i Europa och maskinen ska installeras i Slovakien. Maskinen de investerar i är av modellen SEYI SD2-200. Detta är en press med bordstorlek 2250 x 870 mm. Pressen har den senaste tekniken med direkt driven lågvarvig motor och högt vridmoment. Med denna lösning är möjlig att programmera pressen med anpassad rörelse för olika behov och för olika typer av verktyg. Hela tiden med bibehållen presskraft, även vid mycket långsam rörelse eller hållning.
Med denna investering så kommer Gnotec att ha sammanlagt tre pressen från Seyi i produktion.

De skaffar sig ny modern teknik för att öka sin konkurrenskraft. Maskinen är såld av Finstansteknik i Ulricehamn AB som är en global samarbetspartner för verktygslösningar till Seyi pressarna.

enhance_productivity
Med möjligheten att kunna fritt programmera en press cykel så kan man gå från 15 slag per minut upp till 50-100 slag per minut i samma press. Detta öka produktiviteten betydligt tack vare tekniken med den direkt drivna servo tekniken och det friprogrammerbara styrsystemet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here