Vill du kunna svarva stång med stor diameter men saknar plats för en större maskin? Haas Automation har nu ett komplett sortiment mycket stabila CNC-styrda Big Bore-svarvar. Alla våra Big Bore-svarvar har högre effekt, större chuck och bättre stångkapacitet – men de har samma yttermått som tidigare modeller.

Vi har sex Big Bore-modeller, med stångkapacitet från diameter 381 mm (längd 533 mm) (ST-25) till diameter 648 mm (längd 2 032 mm) (ST-45L). Vi har även två modeller med Y-axel.

Haas ST CNC-svarvar är avsedda för arbetsstycken med stor diameter. Svarvarna är uppbyggda kring ett mycket stabilt och tåligt gjutjärnsfundament vilket har konstruerats med hjälp av finitelementanalys (FEA) och försetts med förstärkningar som ger maskinen tillförlitlig precision och hög repeterbarhet vid tuff bearbetning. Spindelhuvudet i Big-Bore-maskinerna är kompakt och symmetriskt vilket ger bästa möjliga termiska stabilitet och styvhet, och den 45-gradiga kilformen ökar verktygets arbetsområde och förbättrar spånflödet.

Haas ST-25 klarar arbetsstycken med diameter upp till 381 mm (längd 533 mm), med max. svarvdiameter 806 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-6-spindel med stånggenomgång 76 mm och 254 mm hydraulisk chuck. Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 22,4 kW effekt (max. varvtal 3 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.

ST-25Y är lika stor och har samma tekniska data som ST-25, men med något mindre svarvdiameter (305 mm) (längd 533 mm). Maskinen har Y-axel med ±50,8 mm slaglängd, drivna verktyg med högt vridmoment och servodriven C-axel. Revolvern har 12 verktygsplatser och är av hybridtyp (VDI-infästning och skruvanslutning).

Haas ST-35 klarar arbetsstycken med diameter upp till 533 mm (längd 660 mm), med max. svarvdiameter 806 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-8-spindel med stånggenomgång 102 mm och 305 mm hydraulisk chuck. Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 29,8 kW effekt genom en växellåda med två lägen (max. varvtal 2 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.

ST-35Y är lika stor och har samma tekniska data som ST-35, men med något mindre svarvdiameter (457 mm) (längd 584 mm). Maskinen har Y-axel med ±50,8 mm slaglängd, drivna verktyg med högt vridmoment och servodriven C-axel. Revolvern har 12 verktygsplatser och är av hybridtyp (VDI-infästning och skruvanslutning).

ST-45 klarar arbetsstycken med diameter upp till 648 mm (längd 1 118 mm), med max. svarvdiameter 876 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-11-spindel med 178 mm stånggenomgång och kan utrustas med 457 mm hydraulisk chuck (chuck och hydraulenhet är tillval). Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 29,8 kW effekt genom en växellåda med två lägen (max. varvtal 1 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.

ST-45L är en längre version av ST-45 som klarar nästan dubbelt så långa arbetsstycken (längd 2 032 mm) (diameter 648 mm). ST-45L är i standardutförande utrustad med servodriven dubbdocka.

Alla Haas Big Bore-svarvar är i standardutförande utrustade med funktion för synkron gängning samt 15-tums LCD-färgskärm och USB-anslutning. Som tillvalsutrustning kan du välja bland annat spåntransportör av bandtyp, hydraulisk dubbdocka, automatisk verktygsmätarm, automatisk detaljfångare, högtryckskylsystem och mycket mer.

Haas Big Bore-svarvar i ST-serien är avsedda för tuff bearbetning. De nya ST-maskinerna har liksom CNC-svarvarna med dubbla spindlar i DS-serien många produktivitetshöjande nya funktioner, som till exempel högre kraft för verktygsfastspänning, snabbare indexering och högre vridmoment för C-axeln (gäller maskiner utrustade med drivna verktyg).

På Haas Automations fabrik i södra Kalifornien byggs ett komplett sortiment av CNC-styrda vertikala fleroperationsmaskiner, CNC-svarvar, horisontella fleroperationsmaskiner och CNC-styrda indexeringsbord. Precis som för alla övriga Haas-produkter har vi lokala representanter i ett världstäckande nätverk av Haas-fabriksleverantörer även för de nya Big Bore-svarvarna – det mest omfattande support- och servicenätverket inom branschen för verktygsmaskiner.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here