Dormer Pramet har lanserat en ekonomisk serie högmatningsfräsar och vändskär för produktiv bearbetning i en rad olika material.

Den mångsidiga fräsen Pramet SBN10 kan användas till kopierfräsning, rampning, spiralinterpolering, spårfräsning och dykfräsning. Tack vare fräsens unika utformning av skärlägena kan man även använda skär för hörnfräsning och planfräsning. Därmed fås ett komplett verktyg för, framför allt, tillverkning av formverktyg och såväl grovbearbetning som finfräsning.

Fräsarna finns i en rad olika utföranden; planfräsar, pinnfräsar och modulära fräsar och i diametrar från 16 till och med 42 mm.

Som komplement har Dormer Pramet introducerat en ny serie BNGX10-skär för högmatningsfräsning. Det patenterade, dubbelsidiga skäret med fyra eggar erbjuder en ekonomisk och mångsidig lösning.
Skärdesignen möjliggör hög matning även vid stora överhäng och skären finns i tre utföranden för de
vanligaste materialtyperna. Geometri M är för stål och gjutjärn, MM är för lågkolhaltigt stål, rostfritt stål och superlegeringar, samt HM lämpar sig för härdat stål.

Dessutom finns nu en ny serie Pramet ANHX10-skär för finfräsning av hörn och plan. De enkelsidiga skären har två skäreggar och positiv geometri som hjälper till att minska vibrationer och oljud vid långa överhäng.

Båda vändskären ger ett jämnare skärförlopp och det i kombination med att fräsarnas kylkanaler mynnar nära eggarna tillåter höga matningar vid axiella djup upp till 1 mm. En större rampningsvinkel förbättrar dessutom spånkontrollen.

För att ta reda på mer om alla nya produkter som Dormer Pramet lanserar i november 2017 kan du ta kontakt med din lokala Dormer Pramet-återförsäljare eller Dormer Pramet direkt. Du kan ladda ner en pdf- version av nyhetsbroschyren Dormer 2017.2 nya produkter från www.dormerpramet.com.

Titta på de nya Dormer-produkterna i aktion på Dormer Pramets YouTube-kanal www.youtube.com/dormerpramet.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.

Fotnot:

Dormer Pramet är en global tillverkare och leverantör av skärande verktyg för bearbetning av metall. Produktprogrammet består av ett omfattande sortiment av roterande verktyg och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika  och ett globalt distributionsnät.

Utgivet av:
Dormer Pramet
Box 618
301 16 Halmstad
Tel: +46 (0)35 16 52 00
www.dormerpramet.com

Kontakt:
Helene Bengtsson
Chef Kundsupport, Dormer Pramet
E-mail: helene.bengtsson@dormerpramet.com
Tel: +46 (0)35 16 52 09

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here