Bild: Christoffer Sköld(Produktionstekniker), Tobias Andersson (Produktionstekniker), Fredrik Eriksson (VD), Mattias Waldo (Samordnare teknikgrupp)

Björkö Industriprodukter ligger i idylliska Björköby strax utanför Vetlanda.De bearbetar strängpressad och gjutenaluminium där de erbjuder tjänster från råmaterial till ytbehandlad och slutmonterad produkt. Trots att året inte är likt något annat så är konjunkturen för dem fortsatt bra och stabil.

Björkö Industriprodukter satsar på framtiden och uppdaterar maskinparken ytterligare med en fleroperationsmaskin från DMG MORI. Denhärgångenföll valet på DMG MORI NHX4000 som är en extremt snabb horisontell palettmaskin. Maskinen är utrustad med speedMASTER-spindel med 37kW/221Nm och 20.000varv/min. Som standard är maskinen utrustad med magnetskalor i alla axlar vilketger en extremt hög precision. Spånhanteringssystemet ”Zero-sludge” möjliggör bearbetning ialla typer av material.Viktigt vid valet avmaskinvarhög produktivitet och tekniknivå, samt att DMG MORI har en stor och trygg serviceorganisation vilket är extra viktigt i de här tiderna.

Björkö Industriprodukter är ett familjeägt bolag i andra generationen med Fredrik Eriksson som ägare och VD. Idag är de42anställdasom hanterar en väldigt modern och högautomatiserad maskinpark. Robotcellerna är ofta kundspecifika och kan hantera stora volymer. För att minska ledtider har de även en egen verktygsavdelning för ex. fixturer och robotgripdorn.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here