OGP Scandinavia AB breddar sitt program av optiska mätmaskiner

OGP i USA har sedan en tid inlett ett samarbete med den Italienska tillverkaren av optiska axelmätmaskiner, VICI Vision. Från och med nu kommer dessa maskiner att börja marknadsföras i Skandinavien av OGP Scandinavia AB.

VICI’s maskiner är ju specialiserade på rotationssymmetriska detaljer och blir ett perfekt kompliment till OGP’s välkända optiska s.k. Multisensor-maskiner säger Urban Lundevi, VD på OGP Scandinavia.

Vi har sedan en länge en stor erfarenhet av optisk mätning och med VICI’s maskiner kan vi alltid erbjuda kunden den bästa lösningen.

VICI har ett brett produktprogram med maskiner speciellt anpassade för olika applikationer och i olika storlekar. Programmeringen av maskinerna är mycket enkel och allra enklast blir det med VICI’s självprogrammering behöver operatören bara trycka på en knapp och i några få steg skapar maskinen automatiskt ett mätprogram.

VICI Vision MTL1 med ett mätområde på 60×300 mm lämpar sig utmärkt för mätning direkt i produktionen, den erbjuder snabb och noggrann mätning av t.ex. svarvade komponenter på några sekunder utan krav på kunskap från operatören.

MTL X5 är en liten och noggrann maskin för de minsta detaljerna, särskilt utformad för att mäta mikromekaniska komponenter, implantat m.m. Denna unikt högupplösta maskin mäter egenskaper som andra maskiner har svårt att se.

MTL X-Stream är en speciell maskin för stora och tunga axlar.

X-Sream klarar att mäta axlar med en vikt på 60 kg och har ett mätområde upp till 1250×170 mm.

Dess breda öppen front underlättar upp till 60 kg lastvikt. X-Stream-serien erbjuder ett brett mätområde: upp till 500, 850 och 1250 mm i längd och upp till 170 mm i diameter.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here