Robojob- den Belgiska specialisten på robotautomation har signerat ett samarbetsavtal med AB Sigfrid Stenberg. Företaget har tidigare samarbetsavtal med den världsledande maskintillverkaren Okumas återförsäljare i t.ex. Australien och Nya Zeeland och nu även i Sverige. Kunderna i Sverige kan nu ta del av fördelarna med den kostnadseffektiva och användarvänliga robotladdningen för CNC-maskiner.
Belgiska företaget Robojob grundades 2007 av ingenjörerna Helmut De Roovere and Luc De Ceuster. Med över 25 års erfarenhet från verkstadsindustri och 40 års erfarenhet av maskintillverkning har Robojob all nödvändig kunskap för att bygga extremt användarvänliga automationslösningar.
Stenbergs är marknadsledande inom CNC-styrda maskiner och representerar Okuma på den svenska marknaden. Stenbergs är ett företag som fokuserar på innovation och utvecklar kontinuerligt sina kunders produktivitet och lönsamhet. Stenbergs ledord är att erbjuda kompetenta, innovativa och trygga produktionslösningar och då passar RoboJobs produkter väl in med sina Turn-assist och Mill-Assist-serier.
Robojobs flexibla lösningar har redan uppmärksammats och visats på flertalet mässor och öppna hus i Norden. Avtalet med Stenbergs som nu är officiellt innebär att Robojob kan expandera ytterligare i Norden där traditionellt sätt både företag och användare är krävande när det kommer till produktionskvalité.
Under de senaste åren har RoboJob gjort betydande investeringar i forskning och utveckling, vilket har resulterat i en rad standardprodukter, som är kända på marknaden för att vara användarvänliga, kompakta och flexibla. Turn-Assist och Mill-Assist är integrerade lösningar som möjliggör automatisk laddning av svarv- och fräsmaskiner. Båda systemen kan användas för olika dimensioner (standard ø 5-400 mm) och vikter (upp till 700 kg).
Jonas Wihlborg, VD för Stenbergs, säger att det finns ett fortsatt stort behov av kostnadseffektiv, flexibel automation på den svenska marknaden: ”Våra kunder är ständigt på jakt efter ny och innovativ teknik för att kunna möta konkurrensen som ökar från lågkostnadsländer. Stenbergs kunder är oftast företag med ett långsiktigt perspektiv, med fokus på ett smartare sätt att producera, genom att fokusera på högre produktivitet och fler spindeltimmar ”, förklarar Wihlborg. ”Med RoboJobs flexibla lösningar så kan vi erbjuda våra kunder en mycket användarvänlig och kostnadseffektiv automatisering som kan användas för små till medelstora serier. HMI, dvs användargränsnittet, och användarvänligheten är något utöver det vanliga. Marknadspotentialen för dessa produkter är hög och vi är mycket nöjda med det professionella sättet att göra affärer med RoboJob. Förväntningarna är höga och viktigast av allt, våra kunder har redan visat stort intresse. ”
Helmut De Roovere, en av grundarna och VD för RoboJob är mer än entusiastisk med det nya partnerskapsavtalet med Okumas svenska återförsäljare: ”Även om det kan kännas självklart för en utomstående, så är vi otroligt glada att kunna hitta en samarbetspartner i Okumas svenska återförsäljare. För bara några månader sedan, tecknade vi vårt avtal med återförsäljare i Nya Zeeland och Australien, och nu kan vi lägga till ytterligare Okuma återförsäljare till vår lista över certifierade partners. Okuma är ett mycket starkt globalt varumärke, med ett gott rykte i branschen. Det faktum att detta är det tredje landet som vill förknippas med RoboJob, visar tydligt det förtroende de har i inte bara vårt företag, men framför allt i våra produkter ”De Roovere anser att det är början på något riktigt spännande ”. Jag hoppas att detta kan vara början på ett större partnerskap och att under de kommande åren, kan fler Okuma återförsäljare se fördelarna med våra automationslösningar. I slutändan innebär det att kunden kan köra sina CNC-maskiner längre, vilket resulterar i en ökad produktivitet och en högre vinst ”
För mer information:
www.robojob.eu/en/
http://www.stenbergs.se

Om Robojob
RoboJob är den belgiska specialisten på automation till CNC-maskiner. RoboJob grundades 2007 som ett dotterbolag till Aluro Group NV, för att självständigt fokusera på att öka lönsamheten i tillverkningsindustrin. Under de senaste årenen har denna bransch stått inför minskande marginaler efter att upplevt förändrade marknadsvillkor. Med över 25 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin och över 40 år i maskinbyggnad, kan RoboJob ta hand om hela processen för att bygga extremt användarvänliga standardlösningar som kan göra bearbetningsindustrin lönsam igen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here