Fagersta, februari 2016 – SecomaxTMCS100 sort med sialon-keramer ökar prestandan vid grov- och medelfin bearbetning och nu lanseras skär med fasade eggar (T-utförande). Med den lättskärande, mycket skarpa geometrin ger de nya skären bättre stabilitet och prestanda under instabila förhållanden vid bearbetning av nickelbaserade superlegeringar.

CS100-skär i T-utförande (fasade eggar) är lämpliga för applikationer som kräver snäva toleranser och låga skärkrafter, de finns med 20o fas som är 0,05-0,1 mm bred. Den skarpa och förstärkta skäreggen hjälper till att dämpa den höga skärkraften och trycket som annars kan tas upp av maskin och arbetsstycke.

Det gör att risken för deformation elimineras, speciellt på tunnväggiga detaljer, samtidigt minskar vibrationer som kan förkorta livslängden och påverka ytan negativt. Skär i T-utförande kompletterar även de befintliga CS100-skären i S-utförande (skyddsfas och eggavrundade) som är utformade för att klara stora skärkrafter under stabila bearbetningsförhållanden.

Tillsammans erbjuder CS100 skär i T- och S-utförande hög slitstyrka och överlägsen seghet som förlänger skärens livslängd och klarar höga skärhastigheter vid bearbetning i krävande material, t.ex. Inconel, MAR, RENE och Waspaloy. Skären används med fördel inom flyg- och kraftindustrin där de ger hög produktivitet, jämn kvalitet och låg kostnad per detalj.

Dessutom har Seco tagit fram nya hållare för keramiska skär till det redan omfattande produktprogrammet. Hållarna finns både med standardskaft eller Seco-CaptoTM koppling, hållarna har en speciell utformning av skärläget samt ett fastspänningssystem speciellt anpassat för denna typ av skär (som saknar hål).

För mer information om CS100-skär och olika skäreggsutföranden se www.secotools.com/cs100 eller kontakta din lokala Secorepresentant.

Seco, med huvudkontor i Fagersta, Sverige, är verksamt i fler än 75 länder och en av världens största leverantörer av kompletta metallbearbetningslösningar för fräsning, svarvning, hål- och gängbearbetning.

Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)

Sedan mer än 80 år har Seco haft ett nära samarbete med tillverkare inom alla industrisegment för att tillhandahålla de verktyg, processer och tjänster som behövs för att maximera produktivitet och lönsamhet. För mer information, kontakta din närmaste Secorepresentant eller besök www.secotools.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here