Secos nya hårdmetallsort för fräsning MS2050 är optimerad för bearbetning i titan

Fagersta, augusti 2015 – Seco har utökat applikationsområdet för frässorten MS2050 med nya utföranden som ger optimerad prestanda vid bearbetning av titan och stål med hög kromhalt. Nyheterna består av ett brett urval av skärstorlekar, nosradier och geometrier samt en speciell beläggningsteknologi.

Sortens nya silverfärgade PVD-beläggning ger ökad värmebeständighet samtidigt som den minimerar löseggsbildning vid bearbetning av kletande material som titan. Då ingen lösegg bildas ökar skärens livslängd med ungefär 50 procent jämfört med befintliga produkter, vilket minskar verktygskostnaderna.

De nya MS2050-skären finns för Secos Turbo 10-, Helical T4-08- och Highfeed-fräsar i nosradier från 0,4 mm till 6,3 mm och med positiva geometrier som kan användas för produktiv hörn-, plan- , kopier- och högmatningsfräsning.

För mer information om den här mycket slitstarka sorten, kontakta din lokala Secorepresentant eller besökwww.secotools.com/ms2050.

Seco Tools är en ledande tillverkare av högpresterande verktyg för skärande bearbetning. Secos produktsortiment innefattar ett omfattande program med högkvalitativa produkter för svarvning, fräsning och hålbearbetning. Seco erbjuder också skräddarsydda lösningar som innefattar produkter, bearbetningsteknik, lagerhållningssystem och andra kringtjänster.

Med mer än 25 000 standardprodukter är Seco en komplett leverantör av lösningar för verkstadsindustrin och utrustar verktygsmaskiner, från spindeln till skäreggen.

Företaget har sitt huvudkontor i Fagersta, Sverige och med 40 helägda dotterbolag samt ett stort antal agenter och distributörer finns Seco representerat i mer än 50 länder över hela världen.

Kontaktinformation finns på websidan: www.secotools.com/se/kontakt

Seco Nordic/ Sweden
73782 Fagersta
Hans BJÖRKMAN

Telefon: 0046-223-40289 hans.bjorkman@secotools.com

Seco Tools AB
Björnbacksvägen
73782 Fagersta
Hakan Stenmark
Telefon: +46 223 40919 Fax: -hakan.stenmark@secotools.com www.secotools.com/se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here