I småländska Skruv finns företaget Skruvia som är världsledande när det gäller tillverkning av beslag för pallkragar. De är helt specialiserade på detta område och har ett brett sortiment av galvaniserade såväl som lackerade beslag. Pallkragen är en svensk uppfinning som ursprungligen utvecklades av svensk industri under 50- och 60-talen. Det är fortfarande huvudsakligen i Norden som pallkragarna används, men sakta och säkert sprids bruket över världen. Som tillverkare av beslag till pallkragar har de lyckats bli världens största tillverkare inom detta område!

Skruvia har nu installerat ytterligare en presslinje för sin produktion. Även den här gången är det en leverans från Omera och Dimeco genom Din Maskin. I stort sett är det en liknande linje som vi hade nöjet att leverera 2008.

Pressen är en Omera 315 ton, med Soft-Blanking, bordsstorlek 2500 x 1250 mm för att klara stora följdverktyg. Den är byggd som en helsvetsad konstruktion och har en totalvikt på närmare 50 ton. Bandmatningen är från Dimeco och består av haspel, riktverk och valsmatarverk.

Ett gemensamt styrsystem, Siemens, där all information för pressen och bandmatningen är samlad, vilket underlättar för maskinoperatörerna.

För ytterligare information om pressar och hanteringsutrustning – kontakta en säljare på Din Maskin eller besök dinmaskin.se

Besök Skruvias hemsida: www.skruvia.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here