Om kampen mot COVID-19 har gett oss något positivt, är det den sammanhållning världen visat när människor och företag går ihop och stödjer de i nöd. Pandemin har lett till en enorm efterfrågan på personlig skyddsutrustning. För att hjälpa den svenska sjukvården har Sandvik Coromant, det globalt ledande företaget inom metallbearbetning och maskinverktyg, gjort ett flertal donationer till sjukvården i Sverige.

Liksom majoriteten av världens länder arbetar Sverige hårt för att motverka och förhindra spridning av det nya coronaviruset. Stockholm har mer än tredubblat sin intensivvårdskapacitet genom att öppna ett fältsjukhus i Älvsjö och uppmanar de med medicinsk utbildning att hjälpa till i vården av sjuka.

Sandvik Coromant i Västberga har samlat in den skyddsutrustning som för närvarande inte används, inklusive eftertraktad utrustning som handskar, skyddskläder och ansiktsmasker. Dessa doneras nu till Sveriges hälso- och sjukvård, tillsammans med 3D-printade ansiktsvisir som företaget har tillverkat vid sitt center för additiv tillverkning.

Sandvik Coromant har redan donerat 2 000 ansiktsmasker till sjukhuset i Gävle. I Gimo där Sandvik Coromants mest avancerade produktionsanläggning finns har skyddsutrustning, såsom alkogel,

handskar och skyddsglasögon donerats till lokalsamhället i Östhammar för att hjälpa äldreomsorgen.

Förutom dessa donationer i Sverige, tillhandahöll Sandvik Coromant också 2 000 skyddsdräkter till Wuhan Tongji-sjukhuset i Wuhan, Kina, regionen där viruset hade sitt ursprungliga epicentrum, och donerade också 1 000 skyddskit för personalen på Sassoon Hospital, ett isoleringscenter för COVID-19-patienter i Pune, Indien.

”Vi är extremt stolta över att kunna donera vår utrustning till de som behöver”, förklarar Pär Grönhagen, miljö-, hälsa- och säkerhetschef på Sandvik Coromant i Västberga. ”En av de bästa sakerna med att arbeta för Sandvik Coromant är stoltheten som företaget sätter i att värna om människor. Det råder brist på skyddsutrustning, som är avgörande för att de som levererar vård kan fortsätta göra det på ett säkert sätt. ”Säkerheten främst” är inbäddat i våra kärnvärden och är integrerat i allt vi gör, så att hjälpa till att leverera skyddsutrustning för att stödja kampen mot COVID-19 är mycket viktigt för oss.” fortsätter Pär Grönhagen.

Sandvik Coromant fortsätter att samla in skyddsutrustning för sjukvårdsanläggningar i Sverige, samt att använda sin tekniska kunskap och sina maskiner för att bidra till att säkerställa att det finns tillräcklig tillgång på skyddsutrustning för att möta landets brådskande efterfrågan.

För mer information, vänligen besök vår hemsida.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here