Steelos passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos dem föds idéer, lösningar förädlas, utvecklas och konstrueras. Kvalitet, nytta och effekt är slutmålen. Antingen det handlar om inredningar för lager, arkiv, butik eller andra utrymmen. Kunden väljer fritt mellan standard- eller skräddarsydda lösningar, det mesta är möjligt, eftersom allt sker i Steelos egen regi. Egen tillverkning via tekniskt avancerad maskinpark och kompetent personal, i en och samma byggnad. Därför har man unik kontroll över samtliga moment.
Sedan 2011 ägs Steelo av Lagercrantz Group, en koncern med verksamhet i åtta länder och som sedan 2001 är börsnoterat på OMX Stockholm och Nasdaq.

Håkan Davidsson, VD på Steelo, berättar hur tankarna gick inför köpet;
STEELO har det senaste året genomgått stora förändringar där den strategiska inriktningen delvis har ändrats. Vi vidareutvecklar nu vårt helhetserbjudande som vi har valt att kalla ”One Stop Shop”. Vi ska addera ytterligare mervärde till våra kunder genom att utveckla våra egna interna processer.

Johan Söderberg, vår kontakt på Din Maskin har varit till stor hjälp vid utformningen av den slutgiltiga lösningen och investeringen stödjer tydligt vår nya strategi där våra krav tillgodoses om en högre flexibilitet, kortare ledtider och kostnadseffektivitet. Vi får betydligt bättre förutsättningar för prototypframtagning. Kostnadseffektivitet når vi genom de bättre förutsättningar investeringen ger i form av ett effektivare flöde i fabriken. I samband med installationen passar vi också på att förändra stora delar av vår produktionslayout till en flödesorienterad arbetsmodell.

Steelo har sedan tidigare två servoelektriska kantpressar från Safan Darley och Din Maskin. Maskinen som Steelo nu har investerat i är en Prima Power kombilaser med fiber, LPe6f, med 30 tons stanskraft och LSR portalrobot. Det är ett helt servoelektriskt, automatiskt arbetscenter som integrerar flera processer i en maskin. Med Prima Power LPe6f kan avancerade plåtdetaljer stansas, formas, bockas och gängas för att därefter laserskäras ut och sorteras i pall med krage eller staplas med robot. Allt i en enda automatisk process och med en oöverträffad flexibilitet. Kombilasern levereras med TULUS operatörsgränssnitt som är anpassat till att förkorta ställtider till ett minimum.
Prima Power LPe6f reducerar tillverkningskostnaderna genom flexibilitet, reducering av materialspill samt en oöverträffad produktivitet. Maskinen är utrustad med IPG 3kW fiberlaser som är en högeffektiv laser med låga service och driftkostnader.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here