Ravema Skärteknik har i samarbete med Fastems AB och Ravema Verktygsteknik levererat en komplett FMS anläggning.

FMS anläggningen består bl.a. av 1 st. Horisontell fleroperationsmaskin Mazak HCN 6800 utrustad med ett verktygsmagasin om 120 platser och Fastems FMS system FPC-1500 med totalt 12 paletter samt cellstyrning från Fastems.

Kännetecknande för Mazak HCN 6800 är maskinspindeln med ett vridmoment på närmare 1300 Nm. samt Mazak Tool management med ID chips i verktygens dragtappar för effektiv verktygshantering. Maskinen levereras med Renishaw mätsystem för kontroll av bearbetade detaljer samt godsfördelning av stålgjutgods vilket minimerar ställtiderna. Maskinens rörelseområde är X 1050 mm. Y 980 mm. och Z 900 mm. Kylvätskeutrustningen från Cromar Ltd är designad för att bl.a. klara av att hantera lackerade spånor och extra fint sediment. I detta ” Turn Key ”-projekt har Ravema Verktygsteknik varit ansvariga för leverans av hållande och skärande verktyg.

Med Fastems FMS-System inkopplat på Mazak-maskinen kommer Steelwrist att kunna producera både obemannat och med begränsad bemanning, detta förstärker kundens produktivitet samt ger hög nyttjandegrad på produktionssystemet.

Projektgruppen har tillsammans med kundens personal kört in ett flertal detaljer under december och januari för att utrustningen skall kunna möta Steelwrists krav på kvalitet och bearbetningstider.

Steelwrist i Sollentuna utvecklar och tillverkar bl.a. tiltrotorer för gräv och anläggningsmaskiner. Bland företagets kunder återfinns de flesta av de stora tillverkarna i världen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here