Svarvmekano investerar i en fyraxlig svarv från Stenbergs

Företaget som är specialiserade inom svarvning, fräsning, håltagning, kuggning och slipning har nu köpt en fyraxlig svarv från Okuma av modellen LU3000EX M C 1000 utrustad med dubbla revolvrar (12+8 platser) och dubbdocka.

”Vi vill fortsätta uppgraderingen av vår maskinpark för att kunna erbjuda produktionskapacitet av absoluta toppklass” skriver företaget i ett pressmeddelande.

Maskinen som investerades har drivna verktyg i övre revolvern och i den nedre revolvern finns ett integrerat hydrauliskt Atlings stödlager Ø15,5-Ø110 mm. Maskinen är utrustad med Okumas styrsystem OSP-P300L med touch panel, USB ingång och möjlighet till uppkoppling mot nätverk. Touch setter för inmätning av verktyg och skärkraftsövervakning ingår som standard. Dubbdockan är av tow along typ med live Center MK4. Den är även extra utrustad med ”Big Bore” spindel Ø91 med spindel nos JIS A2-8, SMW Autoblock BBD250-A8 med genomgång i dragrör på Ø75 mm. Maskinen är förbered för robotbetjäning och har förhöjt kylmedietryck till 15 bar.

”Vi ser nu framemot en fortsatt god orderingång från befintliga såväl som nya kunder” säger Fredrik Gordon VD på företaget.

Maskinen levereras av AB Sigrid Stenbergs och beräknas vara produktionsklar v9.

AB Sigfrid Stenberg
Box 3027
SE-550 03 Jönköping
Tel +46 (0)36-30 44 00
www.stenbergs.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here