Tooltec investerar i ny maskin

En ökad efterfrågan och en möjlighet att kunna erbjuda kunder avancerad tillverkning av komplexa komponenter har lett fram till att Tooltec i Trollhättan har investerat flera miljoner i en helt ny maskin.
– Nu kan vi öka kapaciteten ytterligare, säger Claes Haraldsson, VD.

Det nya året har inneburit fortsatt hög produktion hos Tooltec. Samtidigt är vd:n, Claes Haraldsson, noga med att blicka framåt. Företaget har precis investerat i en ny maskin – en Hermle C42 U som har en palettväxlare med sex paletter.

 

– Maskinen ska användas till att bland annat tillverka komplexa komponenter i nickellegeringar, som dessutom ska bearbetas simultant 5-axligt, berättar Haraldsson.

Med en palettväxlare kan maskinen byta komponenten med automatik, när en detalj är färdigbearbetad. Totalt kan palettväxlaren laddas med fem komponenter som sedan växlas i maskinen automatiskt, utan att en operatör behöver övervaka processen.

– Nu har vi ökat kapaciteten ytterligare för att kunna bearbeta komplexa komponenter till både nya och befintliga kunder, säger Haraldsson. Den nya maskinen har levererats av INDEX TRAUB i Stockholm.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here