Nytt tillförlitligt koncept inom solida pinnfräsar

CoroMill® Plura Heavy Duty (HD) är ett helt nytt koncept inom solida pinnfräsar som har utvecklats för avverkning av stora mängder material på kort tid och ger den tillförlitlighet som krävs vid tung grovbearbetning.

 

CoroMill Plura HD är första val av solida pinnfräsar för grovbearbetning vid fräsning mot skuldra, fullspårsfräsning, rampning och spiralinterpolering i stål och rostfritt stål. Den kan också användas för gjutjärn och varmhållfasta material. Verktygen erbjuder säker och tillförlitlig bearbetning med en mängd varierande parametrar.

Hög bearbetningssäkerhet och lång förutsägbar livslängd är nödvändiga vid tung grovbearbetning. Den optimerade spånkanalformen är särskilt utformad efter en analys enligt FEM och den säkerställer effektiv spånavgång vid bearbetning med stora skärdjup. Spånkanalutformningen förhindrar också omskärning av spånorna och plötsliga skärbrott. Det effektiva avlägsnandet av spånorna möjliggör fullspårsfräsning upp till dubbla diametern med femtandade pinnfräsar utan att bearbetningssäkerheten äventyras. Pinnfräsar för rostfritt stål har också invändig skärvätsketillförsel för maximal spånavgång och temperaturkontroll.

Geometriegenskaperna och sorterna möjliggör utmärkt spånavverkningshastighet och verktygslivslängd. Två nya sorter har utvecklats – en för allround-förhållanden, särskilt vid torr bearbetning, och en för svåra förhållanden och stora ingrepp vid våtbearbetning. Den tåliga ändskärsgeometrin har utvecklats för riktigt krävande rampningsoperationer. Andra egenskaper inkluderar differentialdelning och cylindrisk styrkant som minimerar vibrationer och ger förutsägbara prestanda för tillförlitlig grovbearbetning.

Kontaktuppgifter
Nikki Stokes – PR & Advertising, EMEA – Sandvik Coromant
Tel: +44 (0) 121 504 5422
Email: nikki.stokes@sandvik.com

Birgit Schöniger – Senior Account Manager – Pinnacle Marketing Communications, Ltd
Tel: +44 (0) 208 429 6554
Email: b.schoeniger@pinnaclemarcom.com

www.sandvik.coromant.com/se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here