Vibrationsdämpkropp för bearbetning av djupa hål

Sandvik Coromant möjliggör högt maskinutnyttjande

Sandvik Coromant har introducerat en ny vibrationsdämpkropp som ger stabil produktion vid bearbetning av djupa hål (DHM) och underlättar för ökat maskinutnyttjande. Tillsammans med maskinens justeringsenhet gör den nya anordningen att operatören inte behöver stå bredvid maskinen utan kan hantera processändringar utan handverktyg och utan risk för personskador.

Hög avverkningshastighet och precision är de viktigaste egenskaperna när man talar om bearbetning av djupa hål, tätt följt av hålens rakhet, dimensionstoleranser och ytjämnhet. Därför är det inte så överraskande att säkerhet är avgörande för framgångsrik bearbetning.

När man tillverkar långa delar i STS-maskiner (Single Tube System) ställs operatören inför en rad processkritiska utmaningar. Många DHM-arbeten är extremt krävande och utnyttjar maskinens prestanda till max. Detta kan generera högre kraft och större påfrestningar inom verktygssystemet, vilket i sin tur kan skapa problem i form av vibrationer. Följden blir ofta att operatören måste justera spännenheten på vibrationsdämpkroppen för hand. När ett stort arbetsstycke roterar är det inte så enkelt att justera spännenheten för hand – det är svårt att få det rätt direkt eftersom det krävs en så hög grad av exakthet. Dessutom ökar risken för skador betydligt.

Den nya vibrationsdämpkroppen från Sandvik Coromant förbättrar effektiviteten och garanterar säkerheten vid bearbetning av djupa hål (DHM).

Sandvik Coromants vibrationsdämpkropp är lösningen. Anordningen dämpar vibrationer, vilket ger precision och ytjämnhet av första klass. Dessutom använder den maskinens egen styrenhet, vilket underlättar en stabil och säker produktionsprocess. Vid strömbortfall aktiveras en självlåsningsfunktion. När vibrationerna är under kontroll är en annan fördel att omfattande verktygsförslitning inte längre är ett problem. Resultatet blir både ökad aktiv maskintid och en säkrare arbetsmiljö.

Den nya vibrationsdämpkroppen från Sandvik Coromant erbjuder tvåvägsfunktion vilket göra den mer mångsidig.

Läs mer på www.sandvik.coromant.com

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin.
Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder.
Dessa inkuderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8500 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

Kontaktuppgifter:
Nikki Stokes – PR & Advertising, EMEA – Sandvik Coromant
Tel: +44 (0) 121 504 5422
Email: nikki.stokes@sandvik.com
Birgit Schöniger – Senior Account Manager – Pinnacle Marketing Communications, Ltd
Tel: +44 (0) 208 429 6554
Email: b.schoeniger@pinnaclemarcom.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here