Antalet OMIC R&D partners utökas till 20 vid Scappoose, Oregon fabriken.

Scappoose, Oregon; Augusti 13, 2018 – The Oregon Manufacturing Innovation Center Research and Development (OMIC R&D) förtsätter att utöka sitt samarbete på marknaden. Denna månad är det HAIMER, ett världsledande tyskt företag inom verktygshållare, krympteknologi, balansering och förinställning, som är det senaste tillskottet I samarbetet. Med totalt 17 bearbetningspartners och 3 universitet i Oregon, fortsätter Scappoose, Oregon (USA)  FoU enheten att fortsätta bygga en utvecklingsmiljö i världsklass för bearbetning av avancerade material genom sina samarbeten inom forskning och utveckling.

Samarbetet mellan Boeing Company och HAIMER Group kommer att utvecklas strategiskt till ett gemensamt medlemskap i OMIC FoU-institutionen. På bilden William Gerry, Programchef Global Technology for Boeing Research and Technology (vänster) och Andreas Haimer, Ordförande i HAIMER Group (till höger) vid den officiella offentliggörandet av HAIMER på OMIC.

Genom detta partnerskap kan Boeing, med sin bearbetningsenhet för tung bearbetning i Portland, Oregon, utöka sitt strategiska samarbete med HAIMER genom att sponsra ett gemensamt medlemsskap vid OMIC R&D. Partnerskapet mellan Boeing och HAIMER sträcker sig mer än 10 år tillbaka, när HAIMERS Safe-Lock™ system blev en riktig förändring hos BOEING. Med en av de största bearbetningsenheterna för Titan i världen, har Boeing I Portland skapat en standard för skärande och hållande verktyg för bearbetning av svåra material. Partnerskapet kommer stärkas strategiskt genom investeringarna och supporten HAIMER kommer bidra med nu som medlem hos OMIC R&D.

Genom sitt tekniska försprång har Safe-Lock™ systemet från HAIMER blivit en standard hos Boeing i deras grovbearbetningsoperationer. Haimer skapade ett öppet license system där amerikanska och andra tillverkare av skärande verktyg kan erbjuda detta system som standard eftersom det används brett inom Boeings bearbetning. Dessutom, har Boeing fått en IPIn fact, the Boeing Company has also received an IP, patent- och varumärkeslicens fråm Haimer för att snabbt kunna återkoppla deras behov för att nå en innovativ teknologi.

Före införandet av Safe-Lock™ i sin production, in their production, stod Boeing ständigt inför utmaningen att minimera riskerna för verktyg som kröp i chuckarna, och riskerade att skapa väldigt dyra skrotbitar. De senaste 10 åre, sen man införde Safe-Lock™, har man inte haft ett enda verktyg som krupit i chuckarna skrotat detaljer, detta som tidigare var ett vanligt problem och medförde stora kostnader innan man implementerad Safe-Lock™.


William Gerry, Global teknisk chef för Boeings FoU sa: “Boeing är mycket grundliga innan man bjuder in nya medlemmar som kan bidra hos OMIC R&D. Vi är mycket nöjda med det nya medlemskapet från HAIMER, som vi vet har högkvalitativa verktygshållare för bearbetning, krympning, balansering och förinställning. HAIMER kan supporta OMIC R&D och dess medlemmar med toppmodern teknik och Industri 4.0 lösningar.”

OMIC R&D är det femtonde forskningscentret etablerat I världen med Boeing som förgrundsfigur, och det första Boeing sponsrat I USA.Målet är att samla bearbetningsföretag och högre studier i en utvecklingsmiljö, där ”utifrån-in” forskning används. Universitetsstudenter och forskare hjälps åt för att lösa riktiga problem inom avancerad bearbetning samtidigt som man utbildar kommande generations ingenjörer och tekniker. Medlemsföretag delar maskiner, verktyg och expertis för att skapa en mycket dynamisk och innovative FoU föunktion.

Andreas Haimer, ordförande i HAIMER Group, förklarade under den officiella handskakningen efter att blivit medlem av OMIC R&D, “Vi är stolta och glada att bli förknippade med Boeing som är den ledande flygplanstillverkaren och en av våra största globala kunder. Investeringen och medlemsskapet hos OMIC R&D är ett tydligt engagemang för samhället, våra kunder och hela bearbetningsindustrin i Oregon och övriga USA. OMIC R&D är en ideal plattform för att dela med sig av de bästa metoderna som gör tillverkare i Oregon och USA mer konkurrenskraftiga. Förutom Boeing Portland stöder vi också de ledande amerikanska Boeing-anläggningarna med vår systemteknologi i Auburn, Seattle, Everett, Helena, St. Louis och Fredrickson. ”

HAIMER ansluter till 19 andra OMIC R&D industry och universitetsmedlemmar vid Scappoose anläggningen. Craig Campbell, verkställande direktör för OMIC R & D sa: “Avancerad utifrån-in forskning från Oregon Institute of Technology, Portland State University, och Oregon State University löser bearbetningsproblem skapade av OMIC R&D för att supporta våra medlemmar. Tack vare investeringarna från staten och lokalt, har OMIC R&D blivit en drivkraft för globala bearbetningsföretag och en ekonomisk drivkraft i delstaten och regionen.”

OMIC R&D modellen fokuserar på att hjälpa inhemska industrier att öka konkurrenskraften samtidigt som man skapar ett partnerskap med och tillsammans med den lokala ekonomin. När forskningsverksamheten utökas kommer OMIC R&D samtidigt att stimulera den ekonomiska tillväxten och utvecklingen lokalt och regionalt.

Koordinerat med OMIC R&D tillämpade forskningsprojekt som kommer att vara praktiska ”earn and learn” lärlingsprogram på PCC OMIC Training Center, ledd av Portland Community College och ligger i en närliggande anläggning som PCC bygger. Medan Training Center-konstruktionen pågår, har PCC en tillfällig plats på Scappoose High School.

Brendt Holden, ordförande för Haimer USA och Nordamerika med utgångspunkt från Chicago, IL sammanfattar partnerskapet: ”Vi har varit glada att stödja olika produktionsanläggningar i nordvästern under de senaste 15 åren med toppmoderna krympnings- och balanseringsmaskiner som har bidragit till att minska driftskostnaderna och öka produktiviteten. Med förinställning, verktygshållare och fräsverktyg har vi blivit en systempartner kring bearbetningsmaskinerna. På senare tid har vi varit involverade i flera förberedande projekt i nordväst, vilka kan minska riggningstiderna och signifikant öka effektiviteten av operationen samtidigt som vi implementerar Industri 4.0-teknik genom verktygshanteringsfunktioner. Vi delar gärna vår utrustning och kunskap i OMIC i ett försök att hjälpa uppbyggnaden av FoU-projekten för att vara så effektiva som möjligt.”

Om Haimer

HAIMER är ett familjeägt, medelstort  företag beläget i Igenhausen, Bayern nära Augsburg, Tyskland. Vi designar, tillverkar och säljer innovativa, hög-precision produkter för skärande bearbetning samt för andra branscher, inklusive fordons-, flyg-, energi-, järnvägs- och konventionell bearbetning. Bredvid vårt stora utbud av verktygshållare i alla populära gränssnitt och längder, inklusive våra krymp- och balanseringsmaskiner, liksom våra 3-D sensorer, solida hårdmetall fräsar omfattar vårt program även verktygsförinställare.

Av cirka 750 anställda över hela världen, arbetar 450 på vår huvudanläggning i Igenhausen där vi har de modernaste maskinerna och en hög grad av automatisering. På vår andra HAIMER produktionsanäggning i Bielefeld, som har 40 anställda, tillverkas HAIMER Microset förinställningsmaskiner. Våra erfarna, dynamiska och högt kvalificerade medarbetare garanterar den högsta kvaliten ”made by HAIMER.” Som ett aktiv lärlingsföretag, med nästan 50 lärlingar där de flesta blir anställda, har HAIMER möjlighet att säkra sina framtida duktiga medarbetare och uppfylla sitt bidrag till att ytterligare utbilda unga vuxna, samt att säkra framtiden för vår tyska tillverkningenhet.

Som marknadsledare i Europa inom området för verktygshållare, med en daglig kapacitet på ca. 2.000 verktygshållare, är det väldigt viktigt för oss att hålla den höga tekniska nivån på våra produkter. På grund av detta, återinvesterar vi mellan 8 och 10% av vår omsättning i forskning och utveckling. Varje dag vill vi vara bättre och det fungerar perfekt med vår företagsfilosofi , Quality Wins.

Regarding questions about the content and pictures please contact one of the following parties. We look forward to your publication. Reprint free of charge. Please send receipt to:
Haimer GmbH
Tobias Völker
Weiherstraße 21
D-86568 Igenhausen
Tel.: +49 (0) 82 57 / 99 88-0
Fax: +49 (0) 82 57 / 18 50
E-Mail : tobias.voelker@haimer.de
www.haimer.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here