Dormer Pramets Multiside-sortiment passar perfekt för fräsning i exotiska material, som exempelvis titan och härdade legeringar.

Sortimentet består av tre specifika skär – Multiside AD, Multiside SC och Multiside SD – och täcker en omfattande mängd olika operationer, från hörnfräsning, spårfräsning, kopierfräsning och planfräsning, till progressiv dykfräsning och grovbearbetning.

Multiside AD-skär används för hörnfräsning, spårfräsning, kopierfräsning och progressiv dykfräsning.
Multiside SC-skär, erbjuds mellan 32-80mm diameter och används för planfräsning.

En viktig del i Multiside-serien, som ingår i vårt Pramet-sortiment, är dess patenterade SideLok-fastspänningssystem.

Detta system är ett extremt effektivt och säkert sätt som ger vändskären hög stabilitet, speciellt vid femaxlig bearbetning av komplexa ytor. Som ett resultat av detta uppnås ökade avverkningshastigheter även i svårbearbetade material.

Eftersom det inte behövs någon centrerad fixering, vändskäret i sig är mycket starkare, så kan en större del av skäret användas.

En annan fördel med SideLok-systemet är att man inte behöver ta bort skruvarna från kroppen när man vänder skären, vilket påskyndar arbetet.

Grafik som visar hur ett Multiside-skär fixeras med hjälp av SideLok-metoden.

Ett brett utbud av vändskär och nosradiestorlekar från 0,4 till 6,0 mm finns att tillgå, med spånbrytare avsedda för material som vanligtvis används i härdade legeringar.

Användning av Wiper-skär ger ökad ytfinish och den täta tanddelningen innebär minskad bearbetningstid och ökad produktivitet. För att ytterligare stödja specifika arbetsområden kan Multiside-sortimentet erbjudas som anpassat verktyg för att tillgodose diverse kundanpassade krav.

För mer information gällande Dormer Pramets Multiside-sortiment, besök vår hemsida www.dormerpramet.com eller kontakta ditt lokala Dormer Pramet-säljkontor.

Fotnot:
Dormer Pramet är en global tillverkare och leverantör av skärande verktyg för bearbetning av metall. Produktprogrammet består av ett omfattande sortiment av roterande verktyg och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnät.

Utgivet av:
Dormer Pramet
Box 618
301 16 Halmstad
Tel: +46 (0)35 16 52 00
www.dormerpramet.com

Kontakt:
Michel Andersson
Marknadskoordinator, Dormer Pramet
E-mail: michel.andersson@dormerpramet.com
Tel: +46 35 16 52 28

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here