Hellbergs Dörrar i Mellerud AB växer och kommer under 2018 att investera i en ny produktionslinje från Salvagnini Scandinavia AB. Linjen som består av höglager, stansmaskin och panelbockningsmaskin är helautomatisk och kommer att bidra till säkerställd kvalitét och ökad produktionskapacitet.

Hellbergs tillverkar klassade ståldörrar som branddörrar, säkerhetsdörrar, ljuddörrar, brandluckor, brandskjutportar samt rostfria dörrar.
Produktionslinjens flexibilitet kommer att utnyttjas till fullo då det kommer att vara orderstyrd produktion av dörrblad, karmar och trösklar.

VD/Ägare Sebastian Hellberg berättar:

– Vi har under 2017 ökat vår omsättning med ca 20% och samtidigt förbättrat lönsamheten. Med denna investering går vi in i vad vi kallar för Hellbergs 2.0 vilket är nästa fas i utvecklingen av vår fabrik. Valet föll på Salvagnini då de är världsledande på denna typ av utrustning, de har ett gott renommé samt goda referenser. De har under upphandlingsprocessen varit oerhört engagerade och proffsiga så vi ser fram emot att inleda ett långsiktigt och bra samarbete med dem.

S4Xe-30 + P4L-2516 maskinen som man investerat i är ett välbeprövat koncept i Salvagnini´s program av stans och panelbockningsmaskiner, som har sitt ursprung i vår första linje som visades på EMO mässan 1979, informerar Pelle Wallin, säljare på Salvagnini Scandinavia AB.

Anläggningen har ett lagersystem där olika material/format av plåtämnen lagras. Lagerdelen, som är direktkopplad till systemet, kan förse produktionslinjen med enskilda plåtämnen för extremt produktorderstyrd tillverkning av plåtpaneler och profiler. MD tornet har 16 hyllor för utgångsämnen samt att inmatningsytan kan mata ämnen direkt till stansmaskinen.

– Det är viktigt att kunna erbjuda kunderna korta ställtider. Man har ofta behov av att kunna växla mellan långa och korta serier eller enstycksdetaljer i ”Kit-produktion” på ett sömlöst sätt. Man vill komma undan behovet av att byta verktyg, och det är möjligt tack vare S4:ans multipress verktygshuvud, där varje verktyg kan aktiveras utan växlingstid. Stansen är utrustad med en inbyggd vinkelsax som klipper ämnet till rätt detaljformat. Efter stansmaskinen finns automatisk staplings och sorterings system samt en laddningsmodul till panelbocken. Detta innebär att man kan välja att köra maskinerna stand-alone eller i linje.

– P4L-2516 har en enhet efter inmatningsdelen som kan vända de stansade ämnena 180 grader för att få belagd plåt att komma på utsidan av den färdiga panelen och är utrustad med automatisk inställning av plåttillhållaren ABA (Automatic Blankholder Adjustment) som gör det möjligt att köra kit-produktion eller enstyckstillverkning med verktygsinställning mellan panelerna utan cykeltidstidsförlust. Automatisk vinkelkompensering, MAC 2.0. Samt hybridbockteknik utan någon hydraulisk oljetank med en total elförbrukning på bockdelen med ca 9kW. För att anpassa maskinen efter kundens behov så är den utrustad med en unik kombination av bockverktyg och tillhållare.

Linjens flexibilitet kommer att utnyttjas till fullo då produktionen kommer till stor del att vara orderstyrd enstycksproduktion, av dörrar och karmar. Salvagninis egenutvecklade parameterprogrammering som stammar från 80-talet kommer att via kundens order genom OPS mjukvaran (sammankoppling mellan MRP och Salvagninis off-line programmering) att automatisk generera maskinprogram och hantera den dynamiska jobb kön i stansmaskinen. Bockmaskinen kommer vid linjekörning att fungerar som slav till stansmaskinen som automatiskt överför data tillsammans med ämnet som ska bockas. Efter P4 så kommer data att överföras till nästa led i produktionen i realtid med ämnet som transporteras ur maskinen.

Maskinen kommer att tas i drift hösten 2018 och samtidigt ska det då flyttas på befintlig maskinpark för att få bättre flöden vilket på sikt ska ge möjlighet att tillverka fler dörrar. Maskinen ger också större möjligheter till innovativa lösningar när det kommer till produktutveckling.

För mer information, kontakta Salvagnini Scandinavia AB, Värnamo tel. 0370 20730 eller skicka ett mail till info@salvagnini.se
www.salvagnini.se
www.youtube.com/user/salvagninichannel

Alternativt till Sebastian Hellberg
Hellbergs Dörrar i Mellerud AB
+46 (0) 530-40000
info@hellbergs.se
www.hellbergs.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here