I ”lilla” Värnamo finns numera en världsledande spelare i en bransch där det handlar om att vi står inför en utveckling, där vi ser 3D-printers i miljontals hem globalt. Det betyder att marknaden för en hel industri byggs upp av ”hemmafixare” som printar egentligen vad som helst och där information och program sprids ofta helt fritt i olika Communitys och forum.

Det här är nog bara början på en era av skräddarsydda produkter för både privat och professionellt bruk, tillverkade helt efter en egen design/form och personlig smak. Här är det egentligen den egna fantasin som sätter gränserna för vad man kan printa.

Men då gemene man och företag inte längre nöjer sig med att de produkter som man printar har en dålig kvalitet utan man vill tillverka med en allt högre precision och utseende. Här har nu en svensk uppfinnare och entreprenör definierat en jättemarknad där maskintillverkarna inte hittat ett bra recept för att få sina skrivare att erhålla den stabilitet och precision som morgondagens kunde kräver.

Bondtech AB utvecklar, designar och tillverkar unika DualDrive matare som eliminerar risken för matningsfel, vibrationer och deformation av materialet samt underextrudering när det handlar om 3D-printning inom plast. Genom att använda två motroterande drivhjul greppar Bondtechs matare materialet från två sidor för en tillförlitlig och säker matning. Resultatet blir en mer tillförlitlig, noggrann och snabbare utskriftsprocess.

Vi åker till Värnamo för att träffa Martin Bondéus grundaren av tillverkningsföretaget. Med egen verkstad och ett stort behov av att kunna kontrollera och styra sin egen produktion har Martin under kort tid investerat i tre högteknologiska verktygsmaskiner, för att utveckla sina egna tillverkningsprocesser. Vi skall titta lite närmare på maskinerna. Här har Kalle Nyrén på BromiGruppen sålt två Citizen längsvarvar med automation och en Brother, 5-axlig fräsmaskin, som sagt mycket mer om dem längre fram i artikeln.

Bilden visar drivhjul i en matare som greppar materialet från två sidor för en tillförlitlig och säker matning. Resultatet blir en mer tillförlitlig, noggrann och snabbare utskriftsprocess.

Ett problem som födde en innovation

Först vill vi höra av Martin själv om den fantastiska framgångsresan som föddes av att han såg ett behov och snart ett problem som behövde lösas.

Under Martins yrkeskarriär har han arbetat i flera olika positioner på ett antal företag. Från produktionstekniker, verktygskonstruktör, CAD- beredare, produktutvecklare, utvecklingschef, materialexpert, produktionschef och teknisk chef på flera olika företag genom åren inom plast- och plåtindustri.

– Under åren så har man väl alltid haft en dröm om att starta något eget. Men det har inte alltid passat och stora frågan är väl att det skall vara något vettigt att göra. Startskottet blev utifrån att jag i mina tidigare anställningar köpt mycket 3D printade prototyper och jobbat mycket med och varit nära tekniken. Och i detta haft 3D-CAD med sig i processen.

– Så det började egentligen 2012 med att jag köpte en 3D skrivare i byggsats. Resultatet var dock allt annat än tillfredställande. Det gick väldigt långsamt samt att utskrifterna inte hade önskad kvalité och finish.

Men det gav blodad tand och en massa idéer på förbättringar började ta fast form så i december 2014 startade Martin Bondtech AB som under två år drevs på kvällar, nätter och helger. 2016 lämnade Martin sin fasta anställning och kombinerade Bondtech med ett uppdrag som konsult ett par dagar i veckan.

Envist bestämde sig Martin därför att konstruera och bygga sin egen skrivare från grunden efter hans egna idéer. Denna maskin fungerade mycket bättre men drogs fortfarande med vissa problem som medförde att rätt mängd material ej matades ut och misslyckade utskrifter beroende på en ej tillförlitlig matning var vanligt förekommande. Han började då söka efter alternativa sätt att lösa detta. Under hans sökningar blev han varse om att han inte var ensam om problem och att behovet av en lösning var enormt stort.

Efter att mycket tid lagts ned sökandes efter råd och lösningar på olika tekniska forum på internet kom han fram till att detta problem var långt ifrån okänt utan väldigt vanligt. De flesta verkade lida av samma problem med en materialmatning som inte var tillförlitlig. Därigenom föddes idén. Han började då utvecklingen av den första materialmataren för FDM-printers.

Eftersom Bondtechs produkter är märkesoberoende och passar till en mängd olika 3D printers på marknaden, finns en stor utmaning i att följa utvecklingen av marknaden och anpassa sina matare efter nya modeller och märken som släpps. Anpassningen har möjliggjorts genom att starta testgrupper som utvärderar produkterna och ger feedback vad som är bra och dåligt. På detta sätt kortas steget från prototyp till serietillverkning och det gör att Bondtech blir mer snabbfotade på en extremt rörlig marknad.

– Internet är fantastiskt och här får vi snabbt svar på om en produkt fungerar eller behöver förbättras. Internet betyder också att våra produkter har fått uppmärksamhet över hela världen och här har det visat sig att Kina är en stor marknad. Vi har här flera samarbeten med tillverkare av printrar och Bondtech har etablerat ett OEM partnerprogram tillsammans med våra OEM kunder. Vi har avtal med några av marknadens ledande tillverkare av 3D skrivare.

– Bondtech levererar kompletta extrudersystem samt våra unika komponenter till våra OEM kunder. Detta har utvecklats till ett lyckosamt samarbete för båda parter.

– Våra extrudrar är enkla att integrera på ett stort urval av 3D skrivare. Extruderingsystemet består av en generisk och modulär baserad design som om behovet finns designar vi er kundunika lösning vilket gör det till en fullt integrerad lösning för er skrivare. Bondtech har all kompetens som behövs, från idé till fullskalig produktion under ett tak vilket innebär korta och kostnadseffektiva utvecklingsprojekt. Vi säkerställer en robust, pålitlig och hög presterande 3D Printings process som i slutänden medför en högpresterande 3D skrivare och nöjda kunder, förklarar Martin.

Bilden visar drivhjul i en matare som greppar materialet från två sidor för en tillförlitlig och säker matning. Resultatet blir en mer tillförlitlig, noggrann och snabbare utskriftsprocess.

År 2020 prisades företagets grundare Martin Bondéus med EY Entrepreneur Of The Years regionfinal för östra Sverige – ”Årets manliga stjärnskott”.

Juryns motivering löd: ” Med ett entreprenörskap präglat av innovativa lösningar och kvalité har årets pristagare nått stora framgångar. Genom sitt brinnande intresse för teknikutveckling har entreprenören skapat ett världsledande företag med ett starkt varumärke”.

– Det känns väldigt roligt att få ett kvitto på sin idé. Det ligger mycket hårt arbete bakom produkten och det känns kul att få uppmärksamhet för det, säger Martin om priset och uppmärksamheten.

Kan vi får en ögonblicksbild av branschen idag?

– Nu är vi ett expanderande företag på en global marknad med flera unika och högkvalitativa produkter som tillverkas i egen verkstad. Vi har nöjda och tillfredsställda kunder och partners i mer än 70 länder i dagsläget som uppskattar Bondtech som varumärke och som står för hög kvalitet och en stark partner när det gäller att leverera innovativa produkter med hög prestanda till våra kunder. Vi ser en stor expansiv marknad för våra produkter och därför har vi nu investerat i en egen maskinpark, säger Martin Bondeús.

Egen verkstad på Repslagarvägen 3

Nu skriver vi året 2021 och i lokalerna har man nu en egen maskinpark med högteknologiska verktygsmaskiner.
Vi ber maskinsäljare Kalle Nyrén på BromiGruppen i Värnamo att ge oss lite teknisk input om maskinerna och även berätta varför Martin och hans team valde några av de fabrikat som maskinleverantören är generalagenter för i Sverige.

– Jag har sålt verktygsmaskiner i princip hela mitt liv och det har givetvis skapat ett stort nätverk och kontakter. När en entreprenör som Martin söker efter maskiner och ny teknik för att utveckla sin verksamhet, det är klart att då vet han vem jag är och att jag säljer nu och har alltid sålt kvalitetsmaskiner.

– Med starka globala varumärken och maskinbyggare i ryggen och ett demonstrationscenter här i Värnamo så skapar det förutsättningar för att kunna erbjuda, i det här fallet Martin, kvalificerad hjälp och handledning till att hitta de bästa maskinlösningarna för Bondtechs tillverkningsbehov.

– Och som du har skrivit om i flera artiklar den senaste tiden så har vi fina möjligheter att vägleda kunderna till bra investeringsbeslut genom att de kan ta med sig detaljer till oss på democentret på Hovslagarvägen här i Värnamo för här finns våra applikationstekniker stationerade som demonstrerar maskinerna, föreslår vilken typ av uppspänning och verktyg som man kan använda och kör individuella tester, tidsstudier och bearbetningar, hjälper till med programmering och kunden får en klar bild över sitt maskinval, säger Kalle Nyrén.

Här kommer investeringarna i kronologisk ordning med tekniska fakta.

Vi skriver november 2018;

Längdsvarv CITIZEN L20, automatiserat med stångmagasin LNS.

Tekniska fakta;
7-axlig + C1 och C2. Stångdiameter max 20 mm, spindelvarvtal 10,000 rpm, drivna verktyg 9000 rpm – 12 000 på B-axel. Upp till 44 verktygsplatser. Fullt styrd B-axel för fräsning och borrning i olika vinklar, förklarar Kalle.

Vad var behovet frågar vi maskinköparen Martin Bondéus.
– Vi behöver tillverka kugghjul i maskinen, därför valdes en styrd b-axel samt Gear Hobbing modul vilket gör det möjligt att effektivt producera kugghjuls detaljer.

Nästa maskininvestering ett år senare – december 2019.

Längdsvarv CITIZEN L12 med LNS stångmagasin.

Tekniska fakta;
5-axlig + C1 och C2. Stångdiameter max 12 mm, spindelvarvtal huvudspindel 15,000 rpm, 10,000 rpm på motspindeln. Drivna verktyg 10,000 rpm. Upp till 28 verktygsplatser.

Nästa maskin som Bondtech investerat i är en

BROTHER Speedio M 140 X2, 5-axlig fräsmaskin. installerades augusti 2020.

Tekniska fakta Kalle Nyrén.
Spindelvarvtal 16,000 rpm, max varvtal svarv spindeln c-axel 2000 rpm, 22 verktygsplatser, växlingstid verktyg till verktyg 0,9 sekunder, spån-spån 1,4 sekunder.

Kommentar från Martin;
– Till vår nya produkt ingår ett par aluminium detaljer där den ena hade krävt fem omspänningar i en 3-axlig maskin. Med denna maskin klarar vi oss med två tempon, vilket gör att dels tiden reduceras samtidigt som precisionen förbättras.

Martin och Kalle diskuterar hur man skall bearbeta en ny serie komponenter utvecklade av Bondtech.
Kalle Nyrén maskinsäljare BromiGruppen, maskinoperatör Sasha Zindovic och Martin Bondéus.

Angående maskininvesteringarna på verkstan, så får vi besked strax före pressläggning från Martin Bondéus att företaget tycker det är väl värt att nämna att man köpt ytterligare en L20 med stångmagasin som kommer att installeras under mars månad.

Framåt nu så är planen att fortsätta släppa matarnyheter. –  Vi kommer att släppa nästa generation matningssystem, ännu mer kompakt, lättare och bättre än dagens lösningar, vi kommer även att jobba mer aktivt med partnerskap och satsa mer på vårt tillverkningsprogram av munstycken, avslutar Martin Bondéus.

Kalle och Martin tackar varandra för tre lyckade maskinaffärer.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here