OPEN MIND på Elmia Verktygsmaskiner 2024

Wessling, XX månad 2024 – CAD/CAM-tillverkaren OPEN MIND Technologies ställer ut på Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping mellan 14 och 17 maj 2024. Företaget presenterar den innovativa tekniken i sitt hyperMILL CAD/CAM-paket i monter B05:69. OPEN MIND erbjuder banbrytande teknik för digitala processkedjor. Företaget kommer att visa upp sin innovativa teknik för uppkopplad tillverkning, automation och svarvlösningar. Det kommer också att finnas möjlighet att få en titt på den kommande hyperMILL 2024-versionen. Besökarna kan ta del av livedemonstrationer av verktygsmaskiner medan de tillverkas och på så sätt få en inblick i några av de många verkliga tillämpningarna för hyperMILL.

Det sätt som ett CAM-system interagerar med andra IT-system, som PLM eller ett verktygshanteringssystem, blir allt viktigare. Nätverksuppkoppling och kommunikation utan mediastörningar är det allra minsta som krävs för att optimera processer inom digitalisering. Besökare på Elmia Verktygsmaskiner kan ta reda på hur hyperMILL kan bidra till uppkopplad tillverkning i OPEN MIND-montern.

Jobba med en digital tvilling

Tvåvägskommunikation med maskinverktygens styrsystem är särskilt viktigt vid nätverkande med andra system i processkedjan. hyperMILL VIRTUAL Machining minskar klyftan mellan CAM-systemet och den fysiska maskinmiljön. Det öppnar upp för nya möjligheter att generera, optimera och simulera NC-koden på ett säkert sätt när CAM-programvaran kan arbeta med en digital tvilling av den fysiska maskinbearbetningsprocessen. hyperMILL BEST FIT är ett fantastiskt exempel på detta. Det är en ny typ av komponentinriktningssystem för efterföljande bearbetning av gjutna, svetsade eller additivt tillverkade komponenter. Det ser till att NC-programmet anpassar sig till vad som händer fysiskt vid arbetsytan i stället för att fastspänningen anpassas till NC-programmet, något som har varit standard fram till nu.

Automatiserad CAM-programmering

Även om hyperMILL är välkänt för makro- och funktionsteknik som gör programmeringen enklare kommer besökarna på den anrika verktygsmaskinmässan i Bilbao också få se hur långt automatiseringen har kommit när det gäller CAM-programmering. Med hyperMILL AUTOMATION Center kan användarna skapa och standardisera processer utifrån element som en CAD-modell kan innehålla. Stegen för dataförberedelse och programmering är redan inställda, helt fram till simulering och generering av NC-program. När detta är gjort kan processen distribueras och utföras automatiskt på nya komponenter. På så sätt kan programmerare lägga sin tid på mer komplexa uppgifter istället för rutinuppgifter. Kvaliteten på CAM-programmeringen är mer reproducerbar, medan produktionsplaneringen kan standardiseras och göras mer effektiv.

hyperMILL TURNING Solutions

hyperMILL TURNING Solutions består av teknik för svarvning, svarvfräsning och fräsning och kan därför användas för alla motsvarande maskinkonfigurationer. En annan del av OPEN MIND-demonstrationen är automationslösningar för att generera enklare, snabbare och felfria NC-program i svarvmiljön.

Bearbetningsexempel för att demonstrera funktioner

Förutom livedemonstrationer på CAM-arbetsstationer kommer OPEN MIND att presentera bearbetningsexempel för att visa det breda utbudet av funktioner som programvaran har att erbjuda. Exempel på branscher där hyperMILL är särskilt uppskattat är verktygs- och formtillverkning till flyg- och rymdteknik samt medicinsk teknik.

Om OPEN MIND Technologies AG

OPEN MIND är en av världens ledande utvecklare av kraftfulla CAD/CAM-lösningar för maskinprogrammering och controller-oberoende programmering. OPEN MIND utvecklar optimerade CAD/CAM-lösningar som omfattar ett stort antal innovativa och unika funktioner i syfte att tillhandahålla avsevärt högre prestanda både för programmering och bearbetning. Den helt modulära CAD/CAM-lösningen

hyperMILL tillhandahåller den senaste CAM-tekniken på sin egenutvecklade CAD-plattform: allt från 2.5D, 3D och maskinbearbetning med fem axlar, samt svarvfräsning och lösningar för additiv tillverkning, och maskinbearbetningsprocesser som HSC och HPC. Oavsett om det gäller automation, simulering eller arbete i virtuell maskin, utökar trendsättande teknologier produktsortimentet och möjliggör fortlöpande digitala processkedjor. Specialapplikationer, perfekt interaktion med alla populära CAD-lösningar samt en kundorienterad service kompletterar produktsortimentet.

Enligt ”NC Market Analysis Report 2023” sammanställd av CIMdata, rankas hyperMILL bland de bästa fyra CAD/CAM-lösningarna i världen. De innovativa CAD/CAM-teknologierna från OPEN MIND uppfyller de högsta kraven som finns inom branscherna för fordonstillverkning, verktygs- och formtillverkning, produktionsbearbetning, medicin, små tillverkningsföretag samt energi-, halvledar- och rymdfartsindustrin.

OPEN MIND har majoritetsandel i MES-utvecklaren Hummingbird, vilket utökar CAD/CAM-tillverkarens produktportfölj och breddar sortimentet av anslutna digitaliserade tillverkningsteknologier.

OPEN MIND är ett Mensch und Maschine-företag som har dotterbolag och kvalificerade säljpartner på alla kontinenter.

Mer information finns på www.openmind-tech.com.

Huvudkontor:

OPEN MIND Technologies AG, Argelsrieder Feld 5, 82234 Wessling, Tyskland
Tel.: (+49-8153) 933-500, Fax: (+49-8153) 933-501
E-post: Info@openmind-tech.com, webbplats: www.openmind-tech.com

OPEN MIND Technologies Scandinavia AB
Älvhålegatan 34
417 28 Gothenburg

E-post: Info.Scandinavia@openmind-tech.com

Presskontakt: Mikael.Martensson@openmind-tech.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here