Mitsubishi Materials har ett stort antal solida pinnfräsar, inklusive Alimaster-serien som är speciellt framtagna för högpresterande fräsning av aluminiumlegeringar.

De senaste tillskotten till serien är de 3-skäriga hörnfräsarna A3SA / DLC3SA samt A3SARB / DLC3SARB, en 3-skärig hörnradiefräs. Båda varianterna finns tillgängliga som obelagda och belagda med den nya DLC-beläggningen.

Utvecklingen av hela Alimaster-serien har skett genom en optimering av finkornigt hårdmetallsubstrat tillsammans med de senaste innovationerna inom skäreggsgeometri och spånutförande. Kombinationen av dessa funktioner har varit framgångsrika över tid och givit Alimaster en konkurrensfördel jämfört med andra fräsar för bearbetning av aluminiumlegeringar. Några fräsar i serien lanseras med den nya och tekniskt avancerade DLC-beläggningen.

Ny beläggningsteknik

Den unikt utvecklade DLC-beläggningen ger utmärkt motstånd mot löseggsbildning under höga skärhastigheter och är speciellt effektiv när kylvätsketillförseln är reducerad.

Dessutom gör den låga friktionskoefficienten att skärmotståndet minskar vilket förbättrar spånevakueringen och förhindrar problem som spånstockning under bearbetning av aluminiumlegeringar vid höga matningar och hastigheter.

Spiralformade kylkanaler

De spiralformade hålen förblir en stabil kylkanal även efter omslipning. Det betyder att spånavgången förbättras vid rampning och spårfräsning och garanterar en stabil, högeffektiv bearbetning.

Optimal skärgeometri

De två nya Alimaster-fräsarna kännetecknas av variabel spånvinkel och polerade spånkanaler. Skärgeometrierna dämpar vibrationer vilket garanterar en utmärkt ytfinish, samtidigt som de polerade spånkanalerna motverkar skärbrott och förbättrar spånevakueringen under bearbetning. Centrumskäret är optimerad för extra slitstyrka vid dykfräsning.

En ny typ av jämn radiegeometri fulländar den nya innovativa pinnfrässerien så att man undviker överlappningskanter på arbetsstycket vid fräsning i flera steg.

Hörnfräsarna A3SA / DLC3SA finns i diametrarna Ø12 ~ Ø25 liksom hörnradiefräsen A3SARB / DLC3SARB (inom hörnradie 1.0 mm – 5.0 mm).

För mer information kontakta oss!
Colly Verkstadsteknik AB,
info@vt.colly.se
08-703 01 00,
www.collyverkstadsteknik.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here