Nu lanserar Dormer Pramet en ny serie maskingängtappar speciellt framtagna för reparation, underhåll och renovering (MRO).

De nya tapparna, som erbjuder kostnadseffektiva alternativ av hög kvalitet, kommer att vara särskilt intressanta för kunder som arbetar med motorer, pumpar, ventiler, mm, inom en rad olika industrisegment, t ex fordons-, flyg-, olja och gasindustrin, m fl.

De mångsidiga tapparna, som tillverkas under varumärket Dormer, kan användas i en rad olika operationer. De är tillverkade av högkvalitativt snabbstål (HSS), som har en bra kombination av hårdhet och seghet och som ger lång livslängd.

Tapparna finns som Metrisk grov, Metrisk fin och som rörgänga G (BSP) och som rakspåriga, spiralspårs- och spåndrivande tappar. De är dessutom användbara i en lång rad olika materialtyper.

De tillverkas enligt DIN-standard och samtliga är i blankt utförande för att fungera i så många material som möjligt med bra resultat och god spånkontroll.

Johan Bodin, produktchef för gängtappar vid Dormer Pramet, säger: “Tack vare snabbstålets seghet är de här tapparna idealiska vid instabila applikationer. De passar också i konventionella maskiner, där man kör med lägre varvtal och där vibrationer kan uppkomma.”

Dormers nya serie rakspåriga tappar (E784, E781 och E787) lämpar sig för gängning i gjutjärn med håldjup upp till 1,5xD, både botten- och genomgående hål.

De spåndrivande tapparna (E785, E782 och E788) används till genomgående hål upp till 2,5xD och spiralspårstapparna (E786, E783 och E789) klarar bottenhål upp till 2,5xD. Båda är givetvis användbara i de flesta materialtyper.

De nya metriska tapparna går även att få i satser med sex tappar i varje av antingen rakspåriga, spåndrivande eller med spiralspår.

Mer information om de senaste produkterna kan du få genom att ladda ner produktbroschyren Dormer MRO 2016.2 nyheter som pdf-fil på www.dormerpramet.com, eller genom att kontakta din lokala Dormer Pramet-återförsäljare.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.

Fotnot:
Dormer Pramet erbjuder ett mycket brett produktprogram av roterande- och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvning för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa, Sydamerika och Indien och ett globalt distributionsnät med fem strategiskt placerade nav.

Utgivet av:
Dormer Pramet
Box 618
301 16 Halmstad
Tel: +46 (0)35 16 52 00
www.dormerpramet.com

Kontakt:
Helene Bengtsson
Chef Kundsupport, Dormer Pramet
E-mail: helene.bengtsson@dormerpramet.com
Tel: +46 (0)35 16 52 09

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here