Camarillo, CA, September 12, 2016 – ProfitTurning™, som ingår i den senaste versionen av ESPRIT CAM-programvaran, representerar år av banbrytande forskning. ProfitTurning™ som grovsvarvsstrategi minskar avsevärt maskincykeltiden i en serie krävande tester. Den ger en prestanda som lovar att ta maskinanvändare, ingenjörer och verkstadsarbetare till högre nivåer av precision, kvalitetskontroll och produktivitet.
ProfitTurning™ är en höghastighetsbaserad grovsvarvsstrategi som utvecklats av DP Technology Corp. för Utv/Inv/Plan-skärning och andra uppgifter. Den är snabb, säker och effektiv och förlänger även verktygets livslängd genom att avsevärt minska slitaget. Jämfört med konventionella rampmetoder så minskar ProfitTurning™ maskinens cykeltid samt antal i byten av verktygsskär.

DP Technologys FoU-chef för produktutveckling och teknik, Ivan Kristic, avslöjar vetenskapen bakom ProfitTurning™-prestandan:

“Verktygsbanan i ESPRIT 2016 ProfitTurning™ bibehåller konsekvent skärkrafter och spånbelastningar så att skärhastigheten kan öka avsevärt. Genom att använda trokoidal svarvning och kontrollerad ingreppsteknik minskar ProfitTurnings™ verktygsbana även vibrationer och restspänningar, vilket i sin tur gör den särskilt väl lämpad för tunna väggar eller hårda material, speciellt superlegeringar. Nettoresultatet innebär avsevärt minskade cykeltider och maximal produktivitet.”

Fysikbaserad skärmotor

ESPRIT 2016 använder en fysikbaserad skärmotor som utgör grunden för tekniken i ProfitTurning™.

Medan traditionella skärstrategier endast avser materialgeometrin så dyker ESPRIT 2016 djupare in i vetenskapen om hur olika industrimaterial kan skäras på det mest effektiva sättet. Dess nya verktygsbaneteknik använder fysikprinciper för att formulera unika strategier för varje skäruppdrag.

För att göra detta så lägger ESPRIT 2016 in alla relevanta faktorer i verktygsbanans algoritm, såsom verktygsmaterial, verktygsform, arbetsmaterial, verktygshastighet, matning, spåndeformering, spånbelastning, maskineffekt, acceleration och hastighetsminskning. Detta hjälper till att skapa en fullständig kontroll av skärmiljön, vilket möjliggör optimal skärning överallt längs verktygsbanan.


För mer information om den nya tekniken, läs ESPRIT 2016 ProfitTurning™ Produktblad som finns på www.espritcam.com/products/profit-turning eller www.holotech.se/profitturning.

Om ESPRIT
ESPRIT är ett högpresterande CAM-system (computer-aided manufacturing) för ett komplett utbud av verktygsmaskiner. ESPRIT levererar heltäckande och kraftfull programmering för 2-5 axlig fräsning, 2-22 axlig svarvning, 2-5 axlig trådgnistning, multitasking flerop-bearbetning och B-axel verktygsmaskiner, och höghastighets 3- och 5-axlig bearbetning.

Om DP Technology Corp.
DP Technology har sitt globala huvudkontor i Camarillo, Kalifornien, och produktutvecklingsteam i Kalifornien, Italien och Tyskland. Försäljning och support finns i Europa, Asien och Nordamerika. För ytterligare information om DP Technology och ESPRIT, ring +33 467 64 99 40, skicka ett e-mail till esprit@dptechnology.com eller besök företagets webbplats på www.dptechnology.com

Om Holotech CAD/CAM AB
Holotech CAD/CAM AB är återförsäljare av CAM programvaran ESPRIT utvecklad av DP Technology Corp samt TDM programvaran WinTool utvecklad av WinTool AG. Vi har stor erfarenhet från verkstadsindustrin och vi kan erbjuda olika former av konsulttjänster, utbildningar mm. För ytterligare information om Holotech CAD/CAM AB eller ESPRIT, ring 019-140685, skicka e-post till info@holotech.se eller besök vår hemsida på www.holotech.se


Media kontakt:

DP Technology Corp.

1150 Avenida Acaso Camarillo, CA 93012 USA

Tel +1 805 388 6000

media@dptechnology.com

Hemsida: www.espritcam.com/esprit2016

Media kontakt:

Holotech CAD/CAM AB

Södra vägen 10, 702 27 Örebro

Tel 019-140685

info@holotech.se

Hemsida: www.holotech.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here