– Genom vår nyinvestering kommer vi möjliggöras en än mer flexibel produktion samtidigt som mycket av det utvecklingsarbete som görs vid nyproduktion kan effektiviseras än mer vilket ligger helt i linje med våra interna mål säger Johan Lithén.

stenbergs3Okuma MU-400V II är en kompakt, högpresterande, simultant 5-axlig fleroperationsmaskin, fylld med smarta teknologier från Okuma. ALO Center lägger stor vikt vid hög precision och tillförlitlig repeter-noggrannhet då det speglar företagets egna produkter och maskiner, något som även kännetecknas av Okumas maskiner. Sedan tidigare finns även en trådgnist V500G från Excetek som är köpt från Stenbergs.

-Genom att välja Stenbergs som leverantör får vi en tillförlitlig samarbetspartner som levererar både hög servicenivå samt support säger Johan Lithén.

Maskinen levererades i slutet på maj och Madeleine Andersson, projektledare på Stenbergs, beskriver ett gott samarbete mellan ALO Center och Stenbergs vilket bland annat gjorde att tiden för leverans, installation och igångkörning kunde minskas med hela 30%.

ALO Center i Mora är en världsledande leverantör av utrustning och tillverkningsanläggningar för sågbladsindustrin. De utvecklar och tillverkar också utrustning för induktionsvärmning. De största marknaderna är USA och Europa tätt följt av Asien, hela 95% av produktionen går på export.

Okuma MU-400V II Okuma är en av världens ledande maskintillverkare, beläget i Nagoya, Japan. Okumas produkter kännetecknas av hög noggrannhet och stabilitet. Maskinernas styrka och snabbhet i kombination med den mekaniska och elektriska utvecklingen ger hög tillgänglighet. Okuma är det enda företaget idag som tillverkar både styrsystem och maskin anpassat för varandra.
Okuma MU-400V II
Okuma är en av världens ledande maskintillverkare, beläget i Nagoya, Japan. Okumas produkter kännetecknas av hög noggrannhet och stabilitet. Maskinernas styrka och snabbhet i kombination med den mekaniska och elektriska utvecklingen ger hög tillgänglighet. Okuma är det enda företaget idag som tillverkar både styrsystem och maskin anpassat för varandra.

 

För mer information kontakta:

Gert Carlsson (försäljningsingenjör, Stenbergs) 0730-20 05 33 gert.carlsson@stenbergs.se

Johan Lithén (inköpschef, ALO Center) 0250- 949 14

johan.lithen@alocenter.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here