Bystronic utrustar Bysprint Fiber med en ny 6 kilowatts fiberlaserkälla, vilket möjliggör ännu snabbare skärhastigheter. Cut Control-funktionen säkerställer processäkerheten.

Från och med maj 2014 utökar Bystronic produktportföljen av laserskärsystemet BySprint Fiber med en 6 kilowatts laserkälla. Den nya laserkällan är tillgänglig för båda storlekarna av maskinen, BySprint Fiber 3015 och 4020.

Laserkällan på 6 kilowatt ökar BySprint Fibers skärhastighet avsevärt i tunna till medeltjocka plåttjocklekar. I till exempel 3 millimeter tjockt rostfritt stål med upp till 70 procent jämfört med 4 kilowatts fiberlaser.

Hastighetsfördelen är ännu större i jämförelsen med en 6 kilowatts CO2-laser. I 3 millimeter tjockt rostfritt stål är den nya fiberlasern tre gånger snabbare. Beroende på materialet och plåttjockleken kan därmed antalet tillverkade delar ökas med upp till 300 procent.

Hög grad av processäkerhet med Cut Control
Med 6 kilowattslaserns höga skärhastigheter blir processäkerheten viktigare än någonsin. Därför har Bystronic utrustat 6 kilowattsversionen av BySprint Fiber med den beprövade Cut Control-tekniken som en standardfunktion. Cut Control övervakar skärprocessen. När ett skäravbrott inträffar stannar Cut Control automatiskt lasern. Därefter upprepas skärningen. Tekniken gör så att användaren kan minska risken för felaktiga snitt.

Brett urval av laserkällor
Bystronic produktportfölj inkluderar både CO2- och fiberlasrar, med ett brett urval av laserkällor med olika lasereffekter. Förutom den nya 6 kilowatts fiberlasern, så erbjuder Bystronic också BySprint Fiber med en 2, 3 eller 4 kilowatts laserkälla. Cut Control finns som tillval för 3 och 4 kilowatts BySprint Fiber-system.

För ytterligare information se: www.bystronic.se

Cut Control övervakar skärprocessen och är en integrerad standardfunktion på nya 6 kilowatts BySprint Fiber. (Tech_Emotions_Laser_042_Press_7854)
Cut Control övervakar skärprocessen och är en integrerad standardfunktion på nya 6 kilowatts BySprint Fiber. (Tech_Emotions_Laser_042_Press_7854)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here