C1 är Gressels nya centrerande skruvstycke som du enkelt spänner upp råa eller bearbetade detaljer i. C1 kan monteras direkt på maskinbordet, på ett nollpunktsystem eller på en kub. Storleken på C1 gör det till ett utmärkt alternativ för palettrobotar. Den nya designen på C1 från Gressel, är en unik konstruktion med en direkt mekanisk fastspänning och med 100% inkapsling för att förhindra spåninklämning.

C1 finns i 2 utföranden, backbredd 40mm och 65mm och benämningen är C1 40 och C1 65. Det finns gripbackar för råämne och släta backar för bearbetade ämnen samt mjuka backar.

Spännområdet är för C1 40 från 3 mm upp till 73 mm och för C1 65 från 0 mm till 123 mm och uppnås genom att man enkelt kan vända backarna. Skruvstycket är enkelt att rengöra.

Precis som Gressels tidigare centrerande skruvstycke är detta helt inkapslat och fastspänningen sker fördelaktigast med en momentnyckel. Maximal spännkraft för C1 40 är 7kN och för C1 65 15kN.. Inställningen av backcentrum görs snabbt och enkelt. Den kompakta designen gör C1 till ett av marknadens mest eftertraktade centrerande skruvstycke för 5-axlig bearbetning.

Skruvstycket kommer att visas på M.A.X-mässan i vår monter A14:21 i Stockholm 18-21 mars

Ravema är generalagent för Gressel AG och att ligga steget före är utmärkande för Ravemas sätt att arbeta. Vi bevakar marknaden intensivt, för att se till att de intressantaste verktygstekniska nyheterna införlivas i vårt sortiment. Och vi nöjer oss inte med enbart verktyget. Vi ger våra kunder rekommendationer om hela tekniken, från skärande verktyg till fastspänning samt alla typer av applikationer och förinställning.

För mer info: Ravema AB, tfn 0370-488 00. www.ravema.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here