BrightLine fiber funktionen gör TruLaser 5030 fiber med sin 5-kilowatt fastkroppslaser till en 2D lasermaskin för alla ändamål.

En snabb förändring från maximal produktivitet och kvalitet vid skärning i tunn plåt till kvalitetsskärning i grov plåt – TruLaser 5030 fiber uppnår denna flexibilitet med den nya Brightline fiber funktionen. TRUMPF’s nya 2D laser maskin skär även rostfritt stål upp till 25 millimeters tjocklek i enastående kvalitet med sin 5-kilowatt laser. Dessutom gör BrightLine det möjligt att skära särskilt små hål och konturer i grovt rostfritt stål samt öka kvaliteten och produktiviteten vid bearbetning av kolstål med en tjocklek mellan 15 och 25 millimeter. Maskinen kan även skära i aluminium upp till 25 millimeter. Kort och gott, den bearbetar alla vanliga materialtyper och tjocklekar med väldigt hög kvalitet och är en genuin maskin med fastkroppslaser för alla ändamål.

Nu med BrightLine fiber

Ett perfekt samspel mellan strålalstring, strålföring och fokusering är avgörande för BrightLine fiber funktionen. TRUMPF är en “one stop shop” för samtliga nyckelfaktorer från laser och strålföring till skärhuvudet. Företaget bygger också på den kunskapsprocess man har förvärvat under åren, som gjort det möjligt att matcha olika element med varandra så att de samverkar optimalt – en förutsättning för tekniska framsteg inom laserskärning med fastkroppslaser.

En viktig fördel är den högre kvaliteten som nu erhålls i tjockare kolstål och rostfritt stål . Även om TruLaser 5030 fiber med fastkroppslaser tidigare var kapabel att skära rostfritt upp till 20 mm och kolstål upp till 25 mm, uppstod gradning och ojämna skärytor när den tog sig an starkare material. När man skar i kolstål kunder dessutom fluktuationer i materialet leda till dålig utförd skärning. Med BrightLine fiber reduceras gradning och ojämnheter avsevärt och ökar process tillförlitligheten när man skär i kolstol. Förutom de signifikanta förbättringarna i skärkvaliteten, har den maximala plåttjockleken maskinen kan skära i med sin 5 kilowatt laser i aluminum och rostfritt stål, ökat från 20 till 25 millimeter. Använd tillsammans med BrightLine fiber, tillhandahålls ytterligare fördelar vid skärning i rostfritt stål. Den förhindrar att slagg bildas när laserstrålen tränger igenom plåten. Det innebär att maskinen kan utföra ännu finare konturer än tidigare, till exempel möjligör det för TruLaser 5030 fiber att uppnå minsta kontur diamater på en millimeter när den skär i 12 millimeters rostfritt stål. BrightLine fiber underlättar också utlastning av delar då de lättare extraheras från restgittret, vilket sparar time under manuell utlastning och ökar tillförlitligheten under automatiserad utlastning.

Med TruLaser 5030 fiber och BrightLine fiber, har fastkroppslasern tagit det stora steget att tillgodose alla ändamål inom 2D laser bearbetning. Denna högproduktiva maskin skär kolstål, rostfritt stål och aluminium upp till 25 millimeter i enastående kvalitet. TruLaser 5030 fiber lämpar sig också för skärning i icke järnhaltiga material, som koppar och mässig, upp till 10 millimeter tjocklek.

truelaser TruLaser 5030 fiber
TRUMPF’s nya TruLaser 5030 fiber med fastkroppslaser. Med BrightLine fiber, skär den i rostfritt upp till 25 millimeter med enastående kvalitet.
truelaser2 Material variation
Med BrightLine fiber bearbetar TruLaser 5030 med sin fatkroppslaser alla vanliga material typer och tjocklekar så även icke järnhaltiga med väldigt hög kvalitet.
truelaser3 Enkel hantering av delar
The new BrightLine fiber function erbjuder en mängd fördelar inklusive enklare hanterling att ta ut delar.
truelaser4 BrightLine fiber
Med tillvalet BrightLine fiber , levererar TruLaser 5030 fiber achieves enastående kvalitet i både tunn och grov plåt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here