CNC-Plåt i Västervik investerar i den första helautomatiserade lasern i Sverige!

CNC-Plåt erbjuder skräddarsydda helhetslösningar för alla sorters tekniska plåtkonstruktioner. Deras industritekniska tjänster leder till ökad konkurrenskraft för kunden och stödjer kärnverksamheten. I nära dialog med kunden kan de utföra hållfasthets beräkningar för att optimera produktens prestanda både avseende pris och kvalitet.

Bra timing!
Johan Sjöblom, VD på CNC-Plåt, berättar:
– Vi är stolta över att ha installerat den första helautomatiserade lasern i Sverige! När det är rätt tid, rätt maskin och det kommer ett bra erbjudande är det bara att slå till. Valet blir enkelt med en bra samarbetspartner och vi har jobbat länge med Din Maskin. Vi hade ett fantastiskt 2014 med en omsättning som var all time high och hade ett behov av att utöka vår produktionskapacitet.

Maskinen som CNC-Plåt nu investerar i är en Platino fiber 3kW med Compact Server & LST automatisk sortering av skurna detaljer.
Det som kännetecknar Prima Platino är dess mycket höga dynamik. Den har en så kallad ”flygande optik” där arbetsstycket förblir stilla under hela arbetsprocessen. Den automatiska och programmerbara kontrollen av fokusläget och automatiskt byte av dysor gör att byte mellan olika material sker snabbt. Strukturen på maskinen är enhetlig; alla element är inbäddade i ett enda, lättransporterat block.

Prima Power LST-robot för laser utmärker sig som det enda systemet på marknaden som plockar detaljerna inne på skärbordet och inte när plåten är färdigskuren och växlats ut. Detta säkerställer att inte detaljerna fastnar i restgittret, vilket har visat sig vara ett problem för andra system.
CNC-Plåt har som sagt valt att komplettera sin maskin med LST-robot vilket gör att man kan stapla detaljer på sorteringsbord, vilket är en stor fördel om detaljerna skall vidare till exempelvis en robotiserad kantpress. Roboten kan alternativt släppa detaljer i pallar med krage (station mellan maskinen och staplingsborden) om stapling inte behövs.

Utrustning i korthet:
• Automatisk dysväxlare (12 stationer)
• Automatiska spänntänger för låsning av material upp till 8mm tjocklek på skärbordet
• Compact Server för laddning och hantering av restgitter (3 tons kapacitet/ fack)
• LST automatisk plock- och sorteringsrobot för hantering av skurna detaljer
• Sortering av detaljstorlekar från 100 x 150mm upp till fullt plåtformat
• Materialtjocklek från 0,7mm –
• Maxvikt/ detalj för sortering: 200kg (exempelvis 6mm stål med storlek 3000 x 1500mm)
• RALC (låsning av detalj på skärbordet innan sista snitt för säker plock ur restgitter, speciellt vid tunt material)
• TULUS intuitiv HMI för enkel programmering och övervakning av systemet

För ytterligare information om lasermaskiner och automationslösningar, kontakta Thomas Hägglund, Din Maskin, på tel 0370-693412.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here