Det slår gnistor om maskinförsäljningen hos Star Servus Verktygsmaskiner!

Under årets sista kvartal var det rena Julruschen hos Star Servus. Det såldes gnistmaskiner som aldrig förr! På några veckor tecknades det order på fem FANUC trådgnistmaskiner samt en CNC-styrd hålgnist från koreanska YOUGAR, till olika kunder runt om i landet. Även några begagnade trådgnistar såldes också.

Följande kunder har hittills kommit igång med sina nyinvesteringar:

Luleå Tekniska Universitet, Luleå
Central verkstaden behövde ersätta en äldre trådgnistmaskin som gått ur tiden och efter en offentlig upphandling som Star Servus vann levererades en FANUC C600iA. På Central verkstaden tillverkas allt mellan himmel och jord till olika forskningsprojekt mm.

Gunnebo Industrier AB Lifting Systems, Växjö
I somras levererade Star Servus en FANUC trådgnist modell C600iA till Gunnebo Lifting Systems i Bergen, Norge. När så deras gamla trådgnist på verktygsavdelningen på fabriken i Växjö lämnade in under hösten så var valet tämligen enkelt för ledningen, det blev en likadan maskin även här.

Gunnebo Industrier är ett internationellt företag som är verksamt över hela världen. Dom är marknadsledande inom flera områden inom lyft- och materialhantering, med egen tillverkning av produkter såsom kranblock, linskivor, kätting & lyftkomponenter, schacklar och surrningsprodukter.

Fårbo Mekaniska AB, Fagersta.
I början på December installerades den andra FANUC trådgnisten för året som nu har hela 8 stycken trådgnistar från FANUC totalt ! Återigen var det en C400iA som valet föll på.
Fårbo Mekaniska startades 1988 och togs över i nuvarande regi 2005 av Roger Berggren. Med hans 20-åriga branscherfarenhet och nytänkande idéer har han expanderat verksamheten med både nya produkter och kunder. Verkstads lokaler har successivt byggts ut då nya maskiner investerats och personal har anställts. Årsskiftet 2010-2011 hade företaget 23 anställda och årsskiftet 2011/2012 hade dom 33 anställda.

Fårbo Mekaniska är en legoleverantör som tillverkar alltifrån de enklaste detaljerna till avancerad finmekanik, stora serier och enstycksdetaljer. Produktionen präglas av korta ledtider, flexibilitet och engagemang. Maskinerna snurrar dygnet runt och personalen är alltid på tårna.
Domlevererar framför allt sina produkter till verkstadsindustrier i närområdet som t.ex Atlas Copco Secoroc, Seco Tools, Outokumpu, Metso Minerals, Morgårdshammar AB och Ruukki.

02

Pretak AB, Kil
Efter att tidigare under året satsat på en begagnad trådgnist från FANUC infann sig snabbt behovet av en hålgnistmaskin. För att täcka upp alla tänkbara framtida behov tog dom steget fullt ut och satsade på en CNC-styrd maskin från Koreanska YOUGAR. Det blev en av dom större modellerna YGS-64C med ett arbetsområde på 600 x 400 mm (X x Y) och automatisk elektrodväxlare

 

Pretak är en toppmodern mekanisk verkstad med en högteknologisk maskinpark. Dom erbjuder ett komplett spektra av verkstadstjänster – från kapning, svarvning, fräsning och svetsning, till trådgnistning, balansering och sin specialitet – långhålsborrning.
Tack vare sin bredd kan dom åta sig komplicerade och sammansatta arbeten som kräver bearbetning i flera led och med flera olika verktyg. I de enstaka fall där dom inte har kompetensen i huset har dom goda kontakter med lokala underleverantörer.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here