Säkrare svarvning av slanka komponenter

Sandvik Coromant presenterar CoroTurn 107® med högtrycks- och högprecisionsmunstycken.

Slanka komponenter är besvärliga att ha att göra med. Bland annat på grund av långa spånor, vibrationer och avböjning. Därför lanserar nu Sandvik Coromant, specialisten på verktygssystem, skärvätsketillförsel med högt tryck och hög precision till skärenhetssortimentet CoroTurn® 107 för att minimera risken för skärbrott, spånstockning och avbrott i produktionen.

Första val för verktygsuppsättning
CoroTurn 107 är första val vid utvändig och invändig svarvning av små, långa och slanka komponenter. Vass skäregg och utmärkt spånkontroll ger ett mjukt skärförlopp och små skärkrafter, vilket resulterar i enastående ytjämnhet.

När den används med nya Coromant Capto-enheter för högt tryck kan ett skärvätsketryck på upp till 200 bar användas gränsen vid normal Capto-fastspänning ligger på 80 bar. I kombination med högprecisionsmunstycken innebär det här systemet att operatören kan glädja sig åt minskade problem med långa spånor och ledningen åt färre produktionsstopp och längre skärlivslängd eller högre skärhastighet.

Flera olika applikationer
Systemet är utformat för hårdsvarvning, särskilt i varmhållfasta superlegeringar (ISO S) och rostfritt stål (ISO M) och fungerar bra både för tillverkning av stora serier och flexibel tillverkning som innebär blandade material och tillverkningsserier av varierande storlek. Såväl kunder inom flygindustrin, bilindustrin, energisektorn och den allmänna verkstadsindustrin kommer att ha nytta av de nya produkterna vid alla typer av finbearbetning och medelgrov finbearbetning.

Sammanlagt introduceras 48 nya artiklar för Coromant Capto kopplingsstorlekar C3 till C6, i CoroTurn 107 skärformerna C, D, R och V.

Läs mer på http://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/coroturn_107/Pages/default.aspx

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin. Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder. Dessa inkluderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8500 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

Kontaktuppgifter:
Nikki Stokes “PR & Advertising, EMEA“ Sandvik Coromant
Tel: +44 (0) 121 504 5422
Email: nikki.stokes@sandvik.com

Birgit Schöniger “Senior Account Manager“ Pinnacle Marketing Communications, Ltd.
Tel: +44 (0) 208 429 6554
Email: b.schoeniger@pinnaclemarcom.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here