DIXI Polytool unveils its new case box

Under våren 2012 bad DIXI Polytool arkitekten Andrea Pelati, Neuchâtel att modernisera och utöka sin byggnad i Le Locle.

Den femtio år gamla byggnaden på 7’000 m2 behövde en fullständig renovering.

Målen var:
– Att förbättra de anställdas arbetsmiljö genom en mer konstant temperatur och trivsammare miljö.
– Att skydda känsliga elektroniska komponenter på sina tillvekningsmaskiner .
– Att förbättra tillverkningskvalitéten.
– Att spara på uppvärmningskostnader

Dessutom gavs bilden av företaget en särskild omsorg. DIXI Polytool är en välkänd ledande tillverkare inom sitt område, både i Schweiz och utomlands. DIXI Polytool välkomnar hundratals leverantörer och kunder till sin byggnad varje år och det innebär även att lokalerna måste vara värdiga dess besökare. De entusiastiska reaktionerna från de anställda och gäster bekräftar att resultaten var över förväntan.

Då DIXI Polytool sedan flera år är i dynamisk tillväxt kommer dess utveckling inte att begränsas endast till dess byggnad. De betydande investeringarna görs för att förverkliga ”state-of-the-art” produktion. DIXI Polytool är nu en stor aktör inom sektorn skärande verktyg, framför allt i segmenten mikro, klockor, medicin och flygteknik.

På det internationella planet har DIXI Polytool fler än 35 agenter och distributions dotterbolag i Frankrike, i Tyskland och Hong-Kong.
Från och med januari 2015 kommer ett nytt kontor öppnas i Holland.

Under 2014 har många nya produkter lanserats. Dessa kommer att vara de viktigaste vektorerna för tillväxt under de kommande åren.
En stark FoU-avdelning utgör en solid grund för framtida affärsutveckling.

För snart två år sedan har DIXI Polytool också infört Lean Manufacturing för att bli mer effektiva och få fler marknadsandelar i Schweiz och utomlands.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here