NRM-spånbrytaren med negativa skär lämpar sig för grov och medelgrov svarvning i rostfritt stål och låglegerat stål. NRM-brytaren lanseras under namnet Pramet och finns på både dubbelsidiga och stora enkelsidiga skär.

De har tagits fram för att klara kontinuerlig massproduktion och är pålitliga också vid höga matningar. Men NRM-spånbrytaren kan även användas vid grovsvarvning av rostfritt stål vid låga matningar utan risk för arbetshärdning.

Den positiva geometrin med en bred förstärkningsfas har ett brett användningsområde och befordrar bra spånevakuering i de flesta applikationer. Spånbrytaren finns tillgänglig med sorterna T7325, T7335 och T9315.

NRM förstärker Pramets befintliga urval av spånbrytare för svarvning i rostfritt stål, som innefattar NMR för medel till grov svarvning, NM for medelgrov svarvning och NF för fin- till medelfin svarvning.

Vid ett prov som gjordes i rostfritt stål i grupp M, material DIN 1.4301, klarade ett CNMG-skär med NRM-brytaren och sort T7335 att hålla 60 % längre jämfört med ett likvärdigt konkurrentskär.

MM-spånbrytaren är lämplig för skalsvarvning av stänger av stål, rostfritt stål och superlegeringar.
Den negativa NRM-spånbrytaren lämpar sig för grov- och medelgrov svarvning av rostfritt stål och låglegerat stål.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dormer Pramet har också tagit fram en ny spånbrytare för skalsvarvning av rostfritt, stål och superlegeringar.

Den nya MM-spånbrytaren klarar såväl grovsvarvning som finsvarvning och har en bred och stark förstärkningsfas på eggen, som gör den mycket stabil.

Det gör att Pramets spånbrytare har god spånkontroll och fördelar skärkraften jämnt längs eggen och den kan därmed klara höga matningar även under svåra förhållanden.

Det finns tre eggar utföranden att välja mellan: S01 är för hårda material, S02 för medelhårda och S03, som har en egg brytning som lämpar sig för mjukare material.

MM-spånbrytaren finns på LNGF-skären för grov och finsvarvning, på RNGH-skären för grovsvarvning samt på WNGF-skären för grov och finsvarvning. Den är lämplig att använda tillsammans med sorterna T7325, T9315 och T6310.

För att ta reda på mer om alla nya produkter som Dormer Pramet lanserar i april 2017 kan du ta kontakt med din lokala Dormer Pramet-återförsäljare eller Dormer Pramet direkt. Du kan ladda ner en pdf- version av nyhetsbroschyren Dormer 2017.1 nya produkter från www.dormerpramet.com.

Titta på de nya Dormer-produkterna i aktion på Dormer Pramets YouTube-kanal www.youtube.com/dormerpramet.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.

 

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa, Sydamerika och Indien och ett globalt distributionsnät med fem strategiskt placerade nav.

Utgivet av:
Dormer Pramet AB
Box 618
301 16 Halmstad
Tel: +46 (0)35 16 52 00
www.dormerpramet.com

Kontakt:
Helene Bengtsson
Chef Kundsupport, Dormer Pramet
E-mail: helene.bengtsson@dormerpramet.com
Tel: +46 (0)35 16 52 09

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here