I slutet av Mars arrangerade Svartviks Svarvteknik i Sundsvall ett Öppet Hus med temat Flexibel Automation av Flerfunktionsmaskiner samt nya innovationer av verktyg som drog en stor och bred publik. Det kom ett 90 tal besökare från Söderhamn till Umeå.
För att nämna några medutställare så var Sandvik Coromant och förhandsvisade sin nya revolutionerande metod inom svarvning ( Prime Turning) i Mazak Integrex maskinen som kommer att ge ett nytt sätt att angripa programmerarens metoduppläggningen när bearbetningsprogram skall tillverkas.
– Det finns många vägar i Automationens värld, Ravema och Mazak visade Flexibel Automation med vision system tillsammans med automationsleverantören SVIA. Vårt mantra är flexibilitet och hög nyttjandegrad, säger Hans Jigbäck, ansvarig chef affärsområdet Skärteknik på Ravema.
– Snabba ställtider ger ökad produktivitet och det vill vi erbjuda våra kunder säger ägaren till Svartviks Svarvteknik Jon Arne Fordal som tillägger att vi pratar om ganska dyra kapitalinvesteringar.
– Med den senaste investeringen av en 5-axlig Mazak Integrex maskin med en automationslösning får vi en mera fördelaktig produktion av både korta samt längre serier som kan bearbetas obemannat över dygnets alla timmar. När vi nu höjer nyttjandegraden i anläggningen blir nyckeltalen bättre samt att vi kan serva våra kunder på ett ännu bättre sätt avslutar Jon Arne Fordal.

Framför Mazak Integrex maskinen är det i mitten ägaren av Svartviks Svarvteknik
Jon Arne Fordal , till vänster Per Olofsson samt till höger Peter Lidqvist båda från Ravema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Företaget Svartviks Svarvteknik AB grundades hösten 1993 i Svartvik, numera bedrivs verksamheten i egen fastighet i Nolby, Sundsvall.
Målsättningen är att ha en blandning av CNC och manuella maskiner för att kunna erbjuda så kompletta produkter som möjligt. Man utför legotillverkning för verkstadsindustrin inom maskinbearbetning, svarvning, fräsning, borrning, märkning och montering enligt kundens krav och önskemål. Man samarbetar med företag som erbjuder svetsning, laser/vatten skärning, ytbehandling, lackering, detta för att kunna erbjuda kunderna en så bra och färdig produkt som möjligt.
– Vi har egen tillverkning av aluminiumskor till häst samt broddar och hakar. Vi är specialister på aluminiumskor. Produkterna tillverkas av special legerat aluminium med exklusiv ensamrätt för oss. För dig som kund betyder det kvalitetsskor för lång hållbarhet och perfekt passform, säger Jon Arne Fordal.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here