Örebro – den 22 augusti 2014 – DP Technology Corp., en ledare inom området datorstödd tillverkning (CAM), är glada att tillkännage lanseringen av ESPRIT® 2014, den nyaste versionen av sin innovativa huvudprodukt ESPRIT. ESPRIT innehåller produktivitetshöjande teknik för alla CNC programmerare och för alla bearbetnings discipliner och ger bearbetningsteknik som garanterar smartare, mer effektivare verktygsbanor och nya strategier för ökad produktivitet. Förutom att öka den totala produktiviteten, innehåller också den senaste versionen en mängd tidsbesparande uppgraderingar och förbättringar som gynnar våra kunder speciellt inom områdena verktyg, automation, simulering och fabriksgolvs samverkan.

Ny Cloud-Enabled CAM Teknologi

Med ESPRIT MachiningCloud Connection kan programmerare lätt hitta de perfekta verktygen för alla jobb och spara tid genom att slippa bläddra igenom tryckta verktygskataloger. De kan få tillgång till fullständiga och aktuella skärverktygsdata och samtidigt förbättra möjligheten för kollisionskontroll. ESPRIT erbjuder ny anti-kollisions teknologi som skyddar dina verktygsmaskiner och de detaljer som de producerar, tillhandahåller kompletta antikollisionsmodeller på verktygsuppsättningarna som säkerställer riktigheten av skapandet av verktygsbanor, simulering och verifiering.
MEDIA KONTAKT: Jan Jörholt Holotech CAD/CAM AB 019-140685 070-8806774 jan@holotech.se För omedelbar utgivning

Verktyg

Förbättrade funktioner för redigering och numrering av verktyg i ESPRIT förenklar verktygshantering och minska programmeringstiden. Förenkla processen att redigera skärverktyg och deras parametrar med ESPRIT Verktygs redigerare, som använder ett enda gränssnitt för att redigera data för flera skärverktyg. Med ESPRIT’s ökade förmåga att numrera verktyg per operation, ändras verktygsnummer baserat på ordningen av operationerna inom Operationshanteraren, snarare än ordning av verktygen i Verktygshanteraren.

Automation

ESPRIT Automationsfunktioner ökar effektiviteten genom att eliminera repetitiva och tidskrävande uppgifter. Sortera fräsnings och svarvnings operationer baserat på start-koordinaterna för varje operation och användardefinierade sorteringskriterier med hjälp av ESPRIT Avancerade operations sortering. Med ESPRIT’s nya Svarvnings featureigenkännings funktion, kan programmerare generera features för svarvning automatiskt på både vänster och höger kant av en vald solid modell eller detalj profil, eftersom features tilldelas till en av två arbetskoordinater som skapas automatiskt. Svarvnings arbetskoordinater i ESPRIT 2014 förbättras mot tidigare versioner av funktionen genom att lägga till stöd för B-axel revolvrar, koordinatrotation, och andra alternativ. Med Anpassad inställnings texthanteraren tilldelas meningsfulla textnamn till anpassade inställningar på verktyg och operations teknologi sidor i ESPRIT. Post-utvecklare kommer att finna detta särskilt användbart eftersom hela anpassad inställnings textscheman kan utvecklas och distribueras vid sidan av postprocessorer som skickar ut dessa anpassade inställnings värdena.

Simulering

Kraftfulla ESPRIT simulerings och kollisionsdetekterings verktyg ger dig möjligheten att se hela bilden och skydda din maskin-verktygsinvestering. Med ESPRIT Stations solid simulerings funktionalitet, körs simuleringar som automatiskt döljer och visar solidmodeller tilldelade automatiska verktygsväxlarstationer i maskininställningarna. Med den förbättrade backrotations kapasiteten simuleras svarvnings operationer med dynamiska roterande backar för att undvika kollisioner som inte skulle upptäckas med backarna i ett stillastående läge.

Samverkan

ESPRIT förbättrade datadelnings funktioner gör teamarbete smidig i verkstaden. ESPRIT Excel rapportgenerator ökar effektiviteten och den smidiga kommunikationen genom att exportera bearbetningsdata från ett ESPRIT-dokument in i en organiserad, färdig att skriva ut rapport i form av en Microsoft Excel-arbetsbok. Med den nya eMerge kapaciteten, kan ESPRIT programmerare exportera och importera utvalda element som stöds från en ESPRIT-fil till en annan. ESPRIT Detalj konfigurations hanterare tillåter programmerare att skapa och hantera olika detalj konfigurationer, inklusive automatisk inaktivering och aktivering av bearbetnings operationer, allt i en enda ESPRIT fil.

Produktivitet

De förbättrade redigering, organisatoriska och mätningsfunktioner i ESPRIT hjälper dig att maximera din simulering och dina program för ökad produktivitet. Den nya ESPRIT Mät plus funktionen maximerar programmeringstiden genom att snabbt mäta sträckor utan att slå sönder solider eller solida delelement för att skapa geometri vilket gör att programmerare enkelt finner mått utan att manipulera modellen, och mycket mer. ESPRIT Solid egenskaper förbättringar gör att programmerare tillåts att visa egenskaperna för solidmodeller och solida delelement för att utföra ytterligare analyser av solida ytor. Med ESPRIT Post-test automation funktionen kan programmerare vara säkra på att ändringarna gjorda på postprocessor .asc filer är korrekta och inte orsaka oönskade förändringar av NC- koden.

Kubkörnings programmering är enklare än någonsin med ESPRIT Kubkörningshanterare, som definierar en kub med antalet sidor och sedan snabbt duplicerar detaljer, arbetskoordinater och operationer. Kubkörningshanteraren gör det enkelt att programmera en enda detalj och sedan göra kopior på flera plan med flera arbetskoordinater.

Om ESPRIT

ESPRIT är ett högpresterande datorstödd tillverkning (CAM) system för ett komplett utbud av verktygsmaskins applikationer. ESPRIT levererar kraftfull programmering för 2-5 axlig fräsning, 2-22 axel svarvning, 2-5 axel trådgnistning, multitasking fleroperations bearbetning och B-axel verktygsmaskiner, och hög hastighets 3- och 5-axlig bearbetning.

Om DP Technology Corp

DP Technology har sitt globala huvudkontor i Camarillo, Kalifornien och produktutvecklings team i Kalifornien, Berlin och Florens. Försäljning och support finns i Europa, Asien och Nord- och Sydamerika. För ytterligare information om DP Technology och ESPRIT, ring +33 467 64 99 40, skicka ett e-mail till esprit.europe@dptechnology.com eller besök företagets webbplats på www.dptechnology.com.

Om Holotech CAD/CAM AB

Holotech CAD/CAM AB är återförsäljare av CAM programvaran ESPRIT utvecklad av DP Technology Corp samt TDM programvaran WinTool utvecklad av WinTool AG. Vi har stor erfarenhet från verkstadsindustrin och vi kan erbjuda olika former av konsulttjänster, utbildningar mm. För ytterligare information om Holotech CAD/CAM AB eller ESPRIT, ring 019-140685, skicka e-post till jan@holotech.se eller besök vår hemsida på www.holotech.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here