WINTER lanserar en ny polerskiva för skaftverktyg som t.ex. borrar och fräsar. Den nya skivan, som har beteckningen FlutePolish, uppges förkorta poleringstiden av spåren.

WINTER FlutePolish har ett nytt elastiskt bindemedel med högre flexibilitet som gör att skivan formar sig bättre till ytan som ska poleras. De nya polerskivorna medger högre inmatning med mindre igensättning och minimal risk för bränning vilket ger snabbare polering och högre produktivitet. Poleringstiden kan minskas med upp till 30 % med WINTER FlutePolish enligt tillverkaren. Slutresultatet blir en högblank yta av hög kvalitet som ger lägre total produktionskostnad.

De nya polerskivorna har hög slitstyrka och därmed lång livslängd som ger lägre kostnad per detalj. WINTER FlutePolish används för polering skaftverktyg som borrar, ändfräsar och brotschar. Polerskivorna finns i flera olika former och dimensioner som tillverkas efter kundens önskemål.
”Med den nya WINTER FlutePolish får man en spegelblank yta mycket snabbt och de är idealiska när man vill uppnå en bättre ytfinhet och samtidigt öka produktiviteten vid polering av skaftverktyg med spår” säger Gunnar Holstein, försäljningsansvarig vid Saint-Gobain Abrasives AB.

Saint-Gobain Abrasives AB är Sveriges ledande leverantör av slipprodukter, och ingår i Saint-Gobain Abrasives som är världens största tillverkare av slipmaterial. Saint-Gobain Abrasives tillämpar den senaste teknologin, leder utvecklingen av nya slipmaterial och erbjuder ett flertal ledande varumärken såsom Norton, Clipper, Nimbus, Flexovit, Winter och Baystate.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here