Vid kapning och slipning av metall ställs flera olika krav på verktyget för att få en effektiv och användarvänlig bearbetning. Det ska kapa och slipa snabbt, ge minimalt gnistsprut, ha lång livslängd och ge minimal dammutveckling. Norton lanserar ett nytt sortiment, DiaLast, diamantkapskivor och diamantnavrondeller som uppfyller dessa krav.

Nortons DiaLast diamantkapskivor och diamantnavrondeller är tillverkade av en metallkropp som belagts med diamantslipkorn genom vakuumlödning. Detta ger mycket stark fasthållning av diamantslipkornen, fullt utnyttjande av diamanterna tills de är helt nedslitna, bra formhållning och mycket lång livslängd enligt tillverkaren.  Man får även bättre arbetsmiljö tack vare minimal dammutveckling och mindre gnistsprut jämfört med konventionella kap- och slipprodukter. Den mycket långa livslängden ger färre avbrottstider för skivbyten vilket ger högre produktivitet.

Sortimentet omfattar rondeller för slipning med vinkelslipmaskin i dimensionerna 115 – 230 mm samt rondeller för kapning, fogberedning och slipning i 180 och 230 mm. Dessutom ingår ljuddämpade kapskivor i 350 mm diameter för stationära kapmaskiner. Norton DiaLast är avsedda för användning inom exempelvis gjuterier och vid svetsningsarbeten för kapning och slipning av rör, järn- och icke-järnmetaller, mjukt stål, rostfritt, gjutjärn, keramik och legeringar.

”Tack vare den långa livslängden på DiaLast-skivorna får man en mycket kostnadseffektiv bearbetning och hög produktivitet. Dessutom blir arbetsmiljön för operatören bättre tack vare mindre gnistsprut och minimal dammutveckling.” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Se även www.nortonabrasives.com/sv-sv

Saint-Gobain Abrasives AB är Sveriges ledande leverantör av slipprodukter, och ingår i Saint-Gobain Abrasives som är världens största tillverkare av slipmaterial. Saint-Gobain Abrasives tillämpar den senaste teknologin, leder utvecklingen av nya slipmaterial och erbjuder ett flertal ledande varumärken såsom Norton, Clipper, Flexovit och Winter.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here