Jan Langfelder, managing director ANCA Europe GmbH och Anders Berglind, vd Ehn & Land AB.

Ehn & Land kompletterar sitt program inom slipning med maskiner från den australiensiska tillverkaren ANCA. ANCA är ett av de största företagen i världen då det gäller verktygsslipmaskiner för runda, skärande verktyg i snabbstål och hårdmetall.

– Vi är mycket stolta och glada att nu representera ANCA på den svenska marknaden. Det är ett etablerat fabrikat och de har redan idag ett stort antal maskiner i svensk industri. ANCA blir ett starkt och viktigt komplement till vårt breda maskinprogram inom slipning, kommenterar Thomas Henkel, produktchef Slipning Ehn & Land AB.

ANCA har ett heltäckande produktprogram med verktygsslipmaskiner, styrsystem och mjukvaror. Företagets fokus är automation och precision. Maskinerna utmärker sig genom att hålla en hög kvalitet och tillförlitlighet. ANCA:s maskiner är dessutom kända för att vara användarvänliga, med lättprogrammerade styrsystem och det går enkelt att importera CAD-filer in i programmet. Användare återfinns inom ett antal branscher som till exempel fordonsindustrin, flygindustrin, transmission, verktygssliperier och verktygstillverkare.

– Ehn & Land kan alltid erbjuda helhetslösningar oavsett bransch och applikation och vi samarbetar med våra kunder hela vägen, från rådgivning och leverans till support, service, reservdelar och utbildning. Slipakademin – vår teoretiska sliputbildning har blivit mycket populär och de senaste åren har vi utbildat drygt 200 operatörer inom svensk industri, säger Thomas Henkel och fortsätter:

– Vi fokuserar på slipning, har stor kompetens på området och jobbar hela tiden på att ligga i framkant. Senare i år planerar vi också att ha Öppet Hus vid vårt showroom i Jönköping där bland annat maskiner från ANCA kommer att visas upp och demonstreras.

ANCA i korthet:

  • Grundat 1974
  • Mer än 1 100 anställda
  • Huvudkontor i Melbourne, Australien
  • Europakontor i Weinheim, Tyskland
  • 2 500 kunder globalt i 45 länder

För mer information om ANCA, kontakta: Thomas Henkel, produktchef Slipning Ehn & Land AB Tel: 08-635 34 50, 070-598 82 12, thomas.henkel@ehnland.se

Under drygt 65 år har familjeföretaget Ehn & Land varit en av de ledande leverantörerna av högteknologiska maskiner, verktyg samt utbildning och eftermarknad till nordisk verkstadsindustri. I samarbete med de främsta tillverkarna kan vi erbjuda ett unikt och innovativt produktsortiment inom våra konceptområden Slipning, Svarvning/Fräsning och Verktyg.

Ehn & Land är i hög grad ett kunskapsföretag som, tack vare våra medarbetares kompetens och erfarenhet samt vårt fokus på mervärden, garanterar optimala och lönsamma lösningar för varje kund. Vår verksamhet präglas av högsta möjliga servicegrad från tillgänglighet och korrekta leveranstider till snabb underhållsservice.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here