Sandvik Coromant, specialisterna på skärverktyg och verktygssystem, har introducerat en hydraulisk högprecisionschuck för svarvning med marknadens bästa utdragssäkerhet. CoroChuck® 935 är konstruerad för att leverera snabb, stabil och säker fixturering, gång på gång.

När fastspänningen är säkrad kan verkstadsföretagen utföra invändig svarvning utan problem, även när överhängen är långa. CoroChuck 935 säkrar fastspänningslängder på fyra gånger bomdiametern. Den nya hydrauliska chucken är utvecklad för användning i svarvar och flerfunktionsmaskiner och finns i de flesta vanliga maskingränssnitt.

”Konstruktionen bakom den höga säkerheten hos CoroChuck 935 baseras på fulcrum tekniken”, förklarar Åke Axner, Global Product Manager – Machine Integration vid Sandvik Coromant. ”Ett tunt, hårdlött membran optimerar fastspänningsfunktionen, där två distinkta fastspänningspunkter (stödpunkter) bildas på varje sida genom expansion. Detta koncept säkerställer att spännkraften upprepas varje gång, för bästa utdragssäkerhet och vibrationsdämpning.”

En annan fördel med den nya chucken är EasyFix funktionen, som ger korrekt centrumhöjd och förkortar riggningstiden. EasyFix funktionen är en lösning för cylindriska svarvbommar där en fjäderbelastad kula i chucken klickar i ett spår i bommen och garanterar korrekt centrumhöjd. Metalltätningen innebär också bra prestanda i applikationer som kräver högt skärvätsketryck. Dessutom främjar EasyFix ett utmärkt skärförlopp och längre skärlivslängd.

CoroChuck 935 finns i storlekarna 20 och 25 mm (¾ och 1 tum) och passar maskingränssnitten Coromant Capto®, HSK-A/C/T, cylindriskt skaft och VDI. Tumstorlekar finns för Coromant Capto och cylindriskt skaft.

För mer information, besök: www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/corochuck_935/pages/default.aspx

Fotolänk: www.publitekcrc.com/PR_PICTURES/Sandvik/SC035

Sandvik Coromant

Som en del av den globala Sandvikkoncernen är Sandvik Coromant ledande inom verktyg för tillverkning, bearbetningslösningar och kompetens som driver industristandarderna framåt samt innovationer som efterfrågas inom skärande bearbetning idag och framöver. Utbildningsstöd, omfattande FoU-investeringar och starka kundrelationer säkerställer utvecklingen av bearbetningsteknik som förändrar, leder och driver framtidens tillverkning. Sandvik Coromant äger över 3100 patent över hela världen, har över 7900 anställda och finns i 150 länder.
För mer information gå in på www.sandvik.coromant.com.

Kontaktuppgifter
Nikki Stokes – PR & Advertising – Sandvik Coromant
Tel: +44 (0) 121 504 5422
Email: nikki.stokes@sandvik.com

Nevena Rasic – Account Director – Publitek
Tel: +44 (0) 208 429 6541
Email: nevena.rasic@publitek.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here